Bitcoin koers stabiel op $ 21.000 terwijl het na negen maanden uit de angstzone klimt

 

Bitcoin heeft zich momenteel gevestigd rond $21k. De Bitcoin koers bleef vandaag relatief stabiel na een bullish week die resulteerde in een aanzienlijke koersstijging. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin is na negen maanden eindelijk uit het angstniveau. De cryptocurrency heeft de afgelopen week een prijsstijging van 28% neergezet na lange tijd in de greep van negatieve krachten te zijn geweest. Dit is goed nieuws voor de stieren die wat verliezen van vorig jaar willen goed maken. Daarover later meer.

Het grote sociale mediaplatform Twitter richt zich steeds meer op de cryptosector. De Twitter-community wacht met spanning op een crypto-wallet van het platform. Zo'n functie voor het vasthouden en uitgeven van crypto zou een game-changer zijn voor de sociale mediagigant. De verwachting is echter dat het nog even kan even duren voordat dit is uitgerold.

Bitcoin koers stabiel rond $ 21.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 21.000 op het moment van schrijven, na een groot deel van de afgelopen 24 uur zijwaarts te hebben gehandeld. De cryptovaluta is

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $20,9k. Het handelde in de uren daarna zijwaarts rond die waarde. Om 1 uur 's nachts begon het te stijgen. De koers ging onmiddellijk naar $ 21,1k, maar kon geen verdere winsten opbrengen. Het handelde een paar uur zijwaarts rond die waarde voordat het om 9.00 uur 's ochtends begon te dalen. Het zakte terug naar $ 20,8k en bleef daar enige tijd tot net voor het ter perse gaan weer steeg naar $ 21k.

Bitcoin lijkt nu redelijk stabiel op het huidige niveau. Terwijl de stieren zich enigszins goed voelen over zichzelf, is de weg die voor hen ligt niet zo gemakkelijk als ze zouden hopen. De aanvankelijke euforie van een verbeterend inflatiecijfer van 6,5% is wat afgenomen. Nu zullen de markten, inclusief crypto zelf, nieuwe bronnen van energie moeten bedenken om in de nabije toekomst te blijven stijgen. De Federal Reserve zal naar verwachting de rentetarieven licht verhogen met 0,25%. Dat is inmiddels ingeprijsd, maar er zal vooral worden gekeken naar wat daarna. Zal dit voorlopig de laatste renteverhoging zijn, of volgen er toch meer wanneer de toekomstige inflatiecijfers toch weer tegenvallen? Wanneer dat laatste gebeurd dan zal dat hoogstwaarschijnlijk negatief uitwerken op de Bitcoin koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 404 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,11%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Relatief grote bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, -2%), Polkadot (DOT, -3,5%), Uniswap (UNI, -2,2%) en Cosmos (ATOM, -5,8%).

Cosmos koers grafiek

Koers-rally trekt Bitcoin uit de angstzone

De recente winst van Bitcoin van 28% heeft de cryptomarkt nieuw leven ingeblazen na gunstige inflatiestatistieken van de Amerikaanse economie. Bitcoin boekte niet alleen deze winsten, maar draaide daarbij ook verschillende belangrijke technische indicatoren om. Onder hen is de stijging van de Fear and Greed-index.

De crypto Fear and Greed Index is een maatstaf voor het marktsentiment die laat zien hoe gunstig de omstandigheden zijn voor handelaren. Het is vergelijkbaar met de Relative Strength Index (RSI) die laat zien hoe overbought of oversold een aandeel of index is.

De Crypto Fear and Greed Index staat nu op 52, wat betekent dat hij nu officieel boven het Fear-gebied (van 40 en lager) staat. Na de prijsdaling in juni 2022 schommelde de index tussen 20 en 30 oftewel: extreme angstniveaus. De huidige waarde van 52 is een soort neutrale waarde voor de digitale valuta, aangezien deze ongeveer in het midden ligt.

De RSI en Fear/Greed Index geven echter niet het volledige beeld van een effect. De RSI kan tijdens een bearish cyclus maanden en zelfs jaren in extreem overbought-condities verkeren en hij zal nog steeds niet omslaan. Hetzelfde geldt voor de Fear/Greed-index. Zoals het in Q2, Q3 en Q4 van 2022 liet zien, kan het behoorlijk lang in extreme angst blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram