Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers knalt omhoog naar $ 22.800

 

De Bitcoin koers is gisteravond en vannacht plotseling als een raket omhoog gegaan en bereikte in korte tijd een niveau van $22.800. Bitcoin was al een paar dagen aan het consolideren rond $21k, maar was nu klaarblijkelijk weer klaar voor een verdere stijging. Altcoins volgden Bitcoin op het pad omhoog. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: 2022 was een belangrijk jaar voor NFT's, ondanks de neergang van de markt die de koersen een groot deel van het jaar beïnvloedde. De markt voor deze verzamelobjecten groeit aanzienlijk ondanks dat het ook hier de laatste maanden wat minder ging. Daarover later meer.

Het FTX-schandaal wordt met de tijd steeds lelijker. Onlangs werd door de New York Times onthuld dat Sam Bankman-Fried, de in ongenade gevallen voormalige CEO van de crypto-exchange, enkele van de kleinere tokens rechtstreeks manipuleerde. Het belangrijkste doel hier was om de prijzen van deze munten op te blazen m.b.v. zijn bekende persoonlijkheid en vervolgens winst te maken via zijn investeringstak Alameda Research. Deze munten werden door de FTX-medewerkers "Samcoins" genoemd en tonen een cultuur van flagrante fraude die hoogtij vierde binnen de beurs. Bankman-Fried riskeert maximaal 111 jaar gevangenisstraf als alle aanklachten in de rechtbank worden bewezen. Hij was misschien nooit gepakt als de markt vorig jaar niet was ingestort.

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft nogmaals verklaard dat de langlopende juridische strijd van het bedrijf met de Amerikaanse SEC waarschijnlijk in de komende maanden zal worden afgerond. Garlinghouse verklaarde dat de zaak in "eencijferige" maanden van dit jaar voorbij zou kunnen zijn. Hoewel beide partijen zijn overgegaan tot een kort geding en de zaak enigszins in balans is, kan het even duren voordat deze daadwerkelijk is afgehandeld. Leidinggevenden van Ripple, zoals Garlinghouse, spelen al meer dan 2 jaar met hun investeerders en beweren dat de zaak zijn einde nadert, maar tot nu toe is er geen grote doorbraak, laat staan in het voordeel van Ripple, gemaakt gedurende deze tijd. Het valt nog te bezien wat er gaat gebeuren de komende maanden.

Bitcoin schiet omhoog tot $ 22,8k

Bitcoin steeg gisteren flink, toen de bulls hernieuwde energie vonden en de koers opstuwden tot $ 22,8k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $20.94k. Het handelde enige tijd zijwaarts. Gisteren om 13:15 uur 's middags begon de cryptocurrency te stijgen. Het ging eerst naar ongeveer $ 21,1k en bleef daar een paar uur voordat het om 15:40 uur weer begon te stijgen. Rond 18:00 uur bereikte het uiteindelijk $ 21,4k en leek daar te willen blijven. Maar rond 20:30 uur schoot de koers plotseling omhoog en bereikte in slechts 4 uur tijd een waarde van $ 22,8k.

Bitcoin laat de laatste tijd weer zien wat miljoenen investeerders en traders over de hele wereld aantrekt tot deze digitale activa. De sterke volatiliteit en het vermogen om ongeëvenaarde rendementen te realiseren in slechts zeer korte tijd. Uiteraard is het belangrijk om ook een beetje voorzichtig te blijven en ons niet mee te laten slepen, want de mogelijkheid bestaat ook dat dit slechts een bearmarket-rally is. Vinger aan de pols dus!

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 438 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen volgen Bitcoin omhoog

Geholpen door een sterk stijgende Bitcoin koers, wisten ook de meeste altcoins mooie rendementen te boeken. Altcoin koersen stegen over een breed front, uitschieters daarbij waren Cardano (ADA, 8,8%), Solana (SOL, 19,9%), Polygon (MATIC, 8,5%), Avalanche (AVAX, 9%), Uniswap (UNI, 9,8%) en Cosmos (ATOM, 10,5%).

Solana koers grafiek 

101 miljoen NFT's verkocht in 2022

2022 was een enorm goed jaar voor NFT's, ondanks de neergang van de markt die ertoe leidde dat de cryptosector biljoenen dollars aan waarde verloor. In het afgelopen kalenderjaar werden ongeveer 101 miljoen NFT's verkocht, wat ruim 60% meer is dan in 2021.

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat 2023 ook zo geweldig wordt voor de digitale verzamelwereld. De aanhoudende bearmarkt zal waarschijnlijk een negatief effect hebben op de markt, maar veel commentatoren zijn van mening dat de NFT’s niet meer zullen verdwijnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram