Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt verder tot boven $ 23.000 en boekt 45% winst in de afgelopen 2 weken

Bitcoin koers stijgt hard 

Bitcoin was eerder vandaag opnieuw aan het bullish front toen de koers boven de $23k ging. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich momenteel in een aanzienlijke bullish herstelfase en heeft de afgelopen weken een sterk prijsherstel van 45% laten zien. Altcoins boekten ook winsten, maar slaagden er over het algemeen niet in om de belangrijkste digitale valuta zelf te repliceren. Daarover later meer.

Ander nieuws: Weer een grote crypto-geldschieter, Genesis, heeft officieel faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten. Het goede nieuws is echter dat dit naar verluidt een zacht faillissement is in die zin dat de activa en passiva van het bedrijf grotendeels overeenkomen. Er is geen financieel gat ter waarde van miljarden dollars, dus de klanten zouden hier veel veiliger zijn. Het runnen van het bedrijf levert echter een ander soort raadsel op, aangezien het een bedrijf is dat behoort tot de Digital Currency Group (DCG) uit New York, een prominent pro-crypto-bedrijf en investeerder. Daarover later meer.

Ook zal de in ongenade gevallen ex-CEO van de FTX, Sam Bankman-Fried, waarschijnlijk ongeveer $ 700 miljoen aan activa verbeuren als hij schuldig wordt bevonden aan fraude. De genoemde activa omvatten een aanzienlijk deel van crypto in drie afzonderlijke accounts bij Binance. Terwijl aanklagers in staat zijn geweest om veel van de activa van meerdere miljarden dollars van SBF in beslag te nemen, is er naar verluidt een grote schat aan activa waarvan ze niets weten en die nog steeds worden ontdekt. SBF wordt geconfronteerd met meerdere ernstige aanklachten, waaronder prijsmanipulatie en fraude. Hij riskeert een enorme gevangenisstraf van 111 jaar als hij op alle aanklachten wordt veroordeeld.

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 23k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency doet zijn best om zich goed te herstellen en is de afgelopen 10 dagen sterk gestegen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $21,4k. De cryptocurrency handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat hij om 21:15 uur 's avonds begon te stijgen. De digitale valuta steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 22,2k en vestigde zich daar een paar uur voordat hij weer begon te stijgen en erin slaagde een zekerder houvast te vinden op $ 22,5k. De koers bleef het grootste deel van de dag langzaam stijgen, met tussendoor meerdere snelle opwaartse bewegingen. Op het moment van schrijven handelt de digitale valuta stevig boven $ 23.000.

Bitcoin heeft nu ongeveer 45% van zijn waarde hersteld vanaf de meerjarige dieptepunten van november vorig jaar. De stieren zien er op dit moment sterk uit en kunnen een verdere opwaartse beweging volhouden, maar naar verwachting zal het een echte uitdaging zijn om boven de $24k te komen. De stieren raakten enkele maanden geleden uitgeput op dit niveau en de beren wisten elke keer sterk terug te komen. Terwijl de stieren op dit moment aan zet zijn, hebben ze nog meer werk te doen. De koers moet zich de komende tijd blijven herstellen, anders krijgen de beren de kans om terug te slaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 447 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,3%. De totale marktkapitalisatie heeft de waardering van $ 1 biljoen overschreden na enkele maanden eronder te hebben doorgebracht.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gemengde prijsstijgingen. Grote uitslagen waren te zien bij Ethereum (ETH, 4,5%), Binance Coin (BNB, 4%), Ripple (XRP, 3,8%), Cardano (ADA, 8,7%), Dogecoin (DOGE, 5,4%), Solana (SOL, 11,7%) %), Polygon (MATIC, 4%), Polkadot (DOT, 7%), Shiba Inu (SHIB, 4,75%), Litecoin (LTC, 3,7%), Avalanche (AVAX, 5,4%) en Cosmos (ATOM, 4,75%) ).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws….

Weer een Crypto leenbedrijf gaat failliet

De grote crypto-geldschieter Genesis heeft ook faillissement aangevraagd, waardoor de crypto-financieringssector het afgelopen jaar het kerkhof van grote investeerders is geworden. Dit volgt op soortgelijke ontwikkelingen bij Voyager, Celsius en andere cryptogeldschieters.

Wat hier echter geruststellend is, is dat de boeken van Genesis naar verluidt op een betere manier werden beheerd. De activa en passiva van het bedrijf zijn over het algemeen in een veel betere staat, met als resultaat een enigszins gebalanceerd boek.

De DCG-groep, de moederorganisatie van Genesis, heeft echter een klap gekregen vanwege de faillissementsaanvraag. Terwijl het volhoudt dat Genesis een onafhankelijk bedrijf was met een eigen bestuur. Dit is de reden waarom andere DCG-investeringen niet moeten worden beschouwd als gekoppeld aan Genesis zelf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram