Bitcoin zal $ 200.000 bereiken in de volgende bullmarkt voorspelt bekende crypto-analist

Bitcoin bullmarkt 

Bitcoin handelt gestaag boven de $23.000 op het moment van schrijven. De grootste en meest bekende cryptocurrency handelt zijwaarts na een korte piek eerder vannacht. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van slechts een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

De populaire crypto-analist en Twitter-commentator Tardigrade gelooft dat de Bitcoin koers in de volgende bullish cyclus een waarde van $200.000 zal bereiken. Tardigrade ging nog een stap verder en verklaarde dat de bodem van de volgende berenmarkt maar liefst $ 70.000 zal zijn, waarmee het boven de huidige all-time high komt te staan. Daarover later meer.

Sam Bankman-Fried alias SBF, de ex-CEO van frauduleuze crypto-exchange FTX, heeft een drang getoond om toegang te krijgen tot de fondsen van FTX. Zijn advocaten beweren momenteel dat hij niet betrokken was bij de eerdere duistere transacties en dat hij daarom toegang zou moeten hebben tot de bedrijfsfondsen. Er wordt echter niet verwacht dat deze stap voor de rechtbank stand zal houden, aangezien er momenteel acht ernstige aanklachten tegen hem in behandeling zijn als onderdeel van het FTX-Alameda Research-schandaal. Op deze aanklachten staat een maximale gevangenisstraf van maar liefst 111 jaar. Tal van uitgelekte details m.b.t. het bedrijf laten zien dat SBF diep betrokken was bij de duistere zakelijke praktijken van zowel FTX als Alameda Research. Nu heeft de beurs faillissement aangevraagd en een verlies van een paar miljard dollar geleden, en zelfs nu beweert SBF dat hij niets verkeerds heeft gedaan om een verbod op toegang tot bedrijfsfondsen te rechtvaardigen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 23.000

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $ 23.200. De cryptocurrency vindt enige solide steun bij $ 23.000, maar verdere winsten blijven een probleem voor de stieren.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $23,1k. Het handelde slechts ongeveer een uur zijwaarts voordat het begon te stijgen. De cryptocurrency boekte onmiddellijk een relatief hoogtepunt van $ 23,5k, maar kon het niet vasthouden. De koers daalde onmiddellijk naar het steunniveau van $ 23.000 en bleef daar gisteren de hele dag hangen. Gisteren tegen middernacht steeg de Bitcoin koers weer tot $ 23.500, maar wederom moest de koers weer terug. Ditmaal stabiliseerde het rond $23,2k.

Bitcoin lijkt zich momenteel goed te voelen bij het steunniveau van $ 23.000. Het is een mooi, relatief hoog niveau van waaruit de stieren hun aanvallen kunnen lanceren. Het probleem doet zich echter voor in dit tweede deel van deze opzet, aangezien de stieren grotendeels niet in staat zijn geweest om verdere winst te boeken. Kleine uitbarstingen van meer dan $ 23.000 zijn regelmatig voorgekomen, maar het is gebleken dat ze over het algemeen van zeer korte duur zijn. De stieren moeten een duidelijke beweging maken boven $ 24k om het onmiddellijke gevaar van de beren van zich af te schudden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 443 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoin koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ze omvatten Litecoin (LTC, 7%) en Polygon (MATIC, 1,8%). AVAX is op dit moment goed bezig en wil de top 10 van digitale valuta's op basis van marktkapitalisatie betreden. Als je de stablecoins zoals BUSD, USDC en USDT niet meetelt, staat het al in de top 10.

Polygon koers grafiek 

Bitcoin bereikt $ 200.000 in de volgende bullrun van 2024-2025: Twitter-analist

De populaire cryptohandelaar en analist Tardigrade heeft verklaard dat Bitcoin naar verwachting tot $200.000 zal stijgen in de volgende bull run. De voorspelling is aan de hoge kant, maar sommige andere analisten hebben ook soortgelijke voorspellingen gedaan over de toekomst.

Momenteel schommelt de koers van Bitcoin rond de $23k. Als de voorspelling uitkomt, zou dit een 9-voudige prijsstijging ten opzichte van de huidige niveaus betekenen, wat veel is, maar niet ondenkbaar. Tijdens de laatste bearmarkt bereikte de cryptocurrency een dieptepunt van $ 2,9k en registreerde op een gegeven moment een maximale waardering van $ 69k, wat een stijging van meer dan 24x is.

Voorspellingen variërend van $ 80.000 tot $ 250.000 zijn gedaan in cryptokringen en ze hebben allemaal een aantal basisfeiten aan hun kant. Maar uiteindelijk is het nog te vroeg om de volgende grote stap te zetten. Er is echter een algemene consensus dat de bullmarkt in de tweede helft van 2024 zal beginnen na de halvering in mei en zal aanhouden in 2025 en misschien zelfs 2026.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram