Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Aptos (APT) en Polygon (Matic) stijgen in waarde en populariteit

Cryptocurrency nieuws 

De Bullrun gaat door! Hoewel de Bitcoin koers is vastgelopen rond de $23.000, doen bijna alle grote altcoins het nog steeds goed en eindigen de meeste munten en tokens weer een week in het groen. Hoewel we niet echt veel enorme winsten van 20% of 30% hebben gezien, zoals in de week hiervoor, hebben altcoin-investeerders nog steeds genoeg redenen om blij te zijn. Laten we zonder verdere introductie eens kijken hoe de situatie op de altcoin-markt de afgelopen 7 dagen is veranderd!

Aptos bestormt met grote snelheid de Top 100

Als je nog niet van Aptos (APT) hebt gehoord, komt dat omdat het een nieuwe cryptocurrency is - het werd gelanceerd in oktober 2022, dus het bestaat nog maar een paar maanden. In zo'n korte tijd is Aptos er echter al in geslaagd om de 26e grootste cryptocurrency ter wereld te worden.

In de afgelopen 7 dagen is de APT-koers met 35% gestegen tot meer dan $ 17 per 1 APT. Dit betekent dat Aptos met een marktkapitalisatie van $ 2,7 miljard momenteel een grotere cryptocurrency is dan populaire altcoins als Bitcoin Cash (BCH), ApeCoin (APE), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND) of Axie Infinity (AXS).

Op technisch vlak is Aptos een Layer 1 Proof-of-Stake (PoS) blockchain die claimt 150.000 transacties per seconde te kunnen verwerken, terwijl het gefocust is op Web3-oplossingen en dApps. Een van de belangrijkste redenen voor de snelle groei van Aptos is de enorme steun van $ 200 miljoen door onder meer Andreessen Horowitz, Tiger Global en Binance Labs. Aptos heeft ook $ 150 miljoen opgehaald dankzij Sam Bankman-Fried's FTX Ventures.

Dus is Aptos gewoon weer een snelle pomp, of wordt deze munt echt een van de belangrijkste spelers op de altcoin-markt? Tot nu toe is het te vroeg om te zeggen, maar in de afgelopen week heeft Aptos zichzelf zeker waardig gemaakt om op de radar van elke altcoin-investeerder te worden geplaatst.

Aptos (APT) koers grafiek 

Polygon stijgt op positief nieuws

Als het gaat om de top 10 munten, is Polygon (MATIC) de best presterende altcoin van de afgelopen 7 dagen. De afgelopen week is de MATIC koers met bijna 9% gestegen, waardoor Polygon, Solana (SOL) voorbijstreefde en de 10e grootste cryptocurrency ter wereld werd.

Volgens experts is de belangrijkste reden voor de geweldige prestaties van Polygon een groot aantal positieve on-chain data, vooral met betrekking tot de nieuwe zkEVM-oplossing van Polygon. Polygon zkEVM is een laag 2 schaaloplossing die volledig compatibel is met Ethereum Virtual Machine. Hoewel deze oplossing nog steeds slechts een testnet is, groeit het aantal wallets, gebruikers en transacties gestaag, wat betekent dat de langverwachte release van de Polygon zkEVM op het MATIC-mainnet binnenkort kan worden voltooid.

Naast de Polygon zkEVM heeft MATIC ook een hard fork afgesloten die de prestaties van het netwerk heeft verbeterd en pieken in de gasprijs in de toekomst zal voorkomen. Al deze bullish technische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de MATIC koers een hoogste punt in 3 maanden heeft bereikt en een van de 10 grootste cryptocurrencies ter wereld is geworden.

MATIC koers grafiek 

Amazon is van plan om het NFT-ecosysteem te betreden, maar een "Amazoncoin" is nog steeds onwaarschijnlijk

NFT-verzamelaars hebben enthousiast gereageerd op het nieuws dat Amazon geïnteresseerd is om de NFT-markt te betreden. Volgens nog onbevestigde berichten heeft de techgigant serieuze plannen met NFT's, Web3 en blockchain-gaming.

De rapporten beweren dat Amazon momenteel samenwerkt met verschillende blockchains, gaming-startups en beeldend kunstenaars. De technologiegigant is blijkbaar van plan om in april zijn eerste grote NFT-aankondiging te doen.

Volgens de berichten gaat Amazon in eerste instantie een NFT-collectie lanceren in samenwerking met een populaire maar nog onbekende artiest. Het bedrijf is ook van plan om cryptogames te lanceren waarmee mensen gratis Amazon NFT's kunnen krijgen.

Helaas voor altcoin-enthousiastelingen zijn er absoluut geen tekenen die erop wijzen dat Amazon enige interesse toont in het lanceren van een native cryptocurrency. Dit ondanks het feit dat de technologiegigant in 2021 een "Digital Currency and Blockchain Product Lead" rekruteerde.

Hoewel dit veel mensen deed speculeren dat een "Amazoncoin" de cryptomarkt zal proberen te domineren, lijkt het erop dat zelfs als Amazon daadwerkelijk plannen had om een altcoin te lanceren, deze plannen zijn opgegeven of uitgesteld. Waarschijnlijk vanwege het FTX-schandaal, dat heeft plaatsgevonden en een serieuze klap toegebracht aan de mainstream geloofwaardigheid van crypto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram