Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Het was een Fantastische week voor Crypto!

Cryptocurrency nieuws 

De situatie in het crypto-ecosysteem verandert snel. Vorige week tuimelden de koersen van alle crypto-activa omlaag, en werd het beleggerssentiment bearish. Nu is de situatie volledig omgekeerd. De prijzen stijgen snel, en de beleggers zijn enthousiast. In feite is "snel" misschien een understatement - de Bitcoin koers steeg deze week met meer dan 36%, Ethereum steeg met bijna 27%, en alle andere altcoin koersen volgden in de voetsporen van de twee grootste cryptocurrencies. Laten we zonder verdere inleiding eens kijken naar wat er gebeurt op de altcoin-markt! 

Crypto-ecosysteem is weer meer dan $1 triljoen waard

De ineenstorting van de Silicon Valley Bank (SVB) vorige week heeft schokgolven door de economie gestuurd. Samen met de SVB zijn twee andere banken in een dramatische situatie terechtgekomen - Silvergate en Signature Bank. Deskundigen spreken al van een besmettingseffect, en de crisis wordt wereldwijd - Credit Suisse, een van de grootste financiële instellingen in Zwitserland, verkeert ook in een wanhopige situatie waardoor de Zwitserse centrale bank moest ingrijpen.

Hoewel de aanvankelijke paniek deed vermoeden dat ook de crypto-industrie negatief zou worden beïnvloed, blijkt dat het pessimisme misschien ongefundeerd was. De bankrun paniek is omgeslagen in een crypto bull run enthousiasme. Gedesillusioneerd met traditionele banken en fiat valuta, richten veel mensen hun aandacht op cryptocurrencies.

Daardoor bloeit de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) is met meer dan 36% in waarde gestegen, Ethereum (ETH) met bijna 27%, en ook andere belangrijke altcoins boeken aanzienlijke winsten. De lijst van altcoins die de afgelopen 7 dagen met meer dan 20% in prijs zijn gestegen omvat BNB - 25%, Polygon (MATIC) - 22%, Solana (SOL) - 27%, Polkadot (DOT) - 23%, Litecoin (LTC) - 28%, en nog veel meer.

Deze spectaculaire piek in de koers van bijna alle crypto-activa heeft ervoor gezorgd dat de market cap van de hele industrie weer het niveau van $ 1 triljoen heeft bereikt. De wereldwijde cryptomarkt-kapitalisatie is momenteel $1,17 triljoen. Het is nog steeds minder dan de helft van de record marktkap van $2,9 triljoen die in november 2021 werd bereikt, maar het snelle tempo waarin de $1 triljoen marktkap werd herwonnen is zeker een duidelijk teken dat de crypto-industrie nog steeds in staat is tot dynamische groei.

Solana koers grafiek 

Crypto zit in de lift, maar Stablecoins hebben het nog steeds moeilijk

Ondanks het extreem bullish moment op de cryptomarkt heeft één subsectie van de crypto-activa grote problemen. Het lijkt erop dat het geduld van beleggers met onstabiele stablecoins voorlopig op is, en de wereldwijde stablecoin market cap verdampt snel.

In de dagen na de ontkoppeling van USDC is er voor meer dan $7,4 miljard aan stablecoins uit omloop genomen. Volgens gegevens van Coin Metrics is het aanbod van stablecoins gedaald van een piek van $131 miljard naar ongeveer $123 miljard na de ontkoppeling van de dollar.

Interessant is dat, terwijl de stablecoin-markt als geheel krimpt, de grootste stablecoin ter wereld blijft groeien. De market cap van Tether (USDT) is onlangs met bijna 9% gestegen, en heeft $75 miljard bereikt. Met andere woorden, terwijl beleggers voorzichtig worden met kleinere stablecoins, wordt Tether nog steeds beschouwd als een veerkrachtige en veilige asset.

Hoewel de recente ontkoppelingen het vertrouwen van het publiek in de stablecoin-markt hebben geschaad, zijn deskundigen ervan overtuigd dat stablecoins een van de pijlers van de crypto-industrie zullen blijven. Activa zoals Tether zijn cruciaal geworden voor het functioneren van het blockchain-ecosysteem als geheel, en terwijl kleinere stablecoins de afgelopen maanden veel problemen hadden, heeft Tether nooit moeite gehad om zijn 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar te behouden.

Shiba Inu gemeenschap verdeeld door plagiaat beschuldigingen

Het veel gehypte Shibarium publieke testnet is eindelijk vrijgegeven, maar niet zonder controverses. Sommige bezorgde leden van de Shiba Inu (SHIB) gemeenschap hebben erop gewezen dat de als technologische doorbraak bejubelde Layer 2 oplossing gewoon een copy-paste is van de code van een ander project.

Blijkbaar is Shibarium niets anders dan een plagiaat van een andere Layer 2-oplossing genaamd Rinia. Er was niet veel speurwerk nodig om dit te ontdekken - de SHIB-ontwikkelaars vergaten het "chain ID" deel van de code te veranderen, en Shibarium werd uitgebracht met de chain ID van Rinia.

Voordat het SHIB-team de kans kreeg om dit aan te pakken, vielen er nieuwe beschuldigingen: mensen hebben opgemerkt dat de Shibarium GitHub een kopie lijkt te zijn van het Mumbai testnet van Polygon. Dus wat is Shibarium precies, en zal het er echt in slagen het worstelende SHIB-ecosysteem nieuw leven in te blazen? Alleen de tijd zal het leren.

Shiba Inu koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram