Skip to main content

Bitcoin nieuws

Twitter CEO Jack Dorsey koopt met bedrijf Square voor $ 50 miljoen aan Bitcoin

Jack Dorsey 

Er zijn ontzettend veel mensen die beleggen in cryptovaluta. Hoewel je vaak denkt aan particuliere beleggers zijn er ook genoeg grote spelers op de markt aanwezig. Deze beleggers handelen niet in een paar Bitcoins, maar in honderden of zelfs duizenden stuks. Het enorme bedrijf Square heeft aangekondigd dat zij ruim 4700 BTC hebben gekocht. Een enorme aanschaf natuurlijk, maar wat zou de reden zijn voor square om zoveel Bitcoin te kopen?

De aankoop van Square

Laten we bij het begin beginnen. Een paar dagen geleden kondigde Square aan dat zij hebben besloten om 4.709 Bitcoin (BTC) met een waarde van ongeveer $50 miljoen aan te schaffen. De medeoprichter van het bedrijf, Jack Dorsey (die ook CEO en medeoprichter van Twitter is), is al lange tijd voorstander van Bitcoin en crypto. De CashApp van het bedrijf laat de gebruikers al toe om te investeren in Bitcoin. Zoals je begrijpt is dit echt een forse aankoop geweest. Dit zou dan ook misschien de reden kunnen zijn dat de Bitcoin koers even kort is gestegen, al is dit natuurlijk altijd lastig te duiden op een volatiele markt als Bitcoin.

Stap richting cryptovaluta

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat een bedrijf besluit om een enorme hoeveelheid Bitcoin te kopen. Dit nieuws komt dan ook een paar maanden nadat een ander beursgenoteerd bedrijf met de naam MicroStrategy besloot om een deel van hun activa om te zetten in Bitcoin. Op dit moment heeft dat bedrijf 38.250 BTC in handen. De CEO Michael Saylor is een van de grootste Bitcoin liefhebbers van dit moment. Hoewel MicroStrategy een groot bedrijf is met een marktwaarde van 1,5 miljard dollar is het niet zo groot als Square. Dit bedrijf heeft namelijk een marktwaarde van ruim 81 miljard dollar.

De verklaring van Square

Het betekent dus echt wel wat dat een enorm groot bedrijf als Square besluit om een dergelijk soort aankoop te doen. Het bestuur van Square heeft de volgende verklaring de deur uitgedaan omtrent de aankoop van de cryptovaluta door het bedrijf:

“Square believes that cryptocurrency is an instrument of economic empowerment and provides a way for the world to participate in a global monetary system, which aligns with the company’s purpose.”

In het persbericht werd opgemerkt dat de investering ongeveer 1% van Square's "activa" vertegenwoordigt vanaf het einde van het tweede kwartaal van 2020. Vanaf 30 Juni bedroegen de totale activa van het bedrijf $7.8 miljard. Hierdoor ligt de aanwinst eerder in de buurt van 0.64% van de activa van het bedrijf.

Als liefhebber van Bitcoin is het natuurlijk leuk om te zien dat steeds meer bedrijven de waarde in beginnen te zien van cryptovaluta. Naarmate meer grote bedrijven besluiten om een deel van hun activa over te zetten naar Bitcoin zal de koers vanzelf gaan stijgen, al blijft het natuurlijk de vraag wanneer dit precies zal gebeuren.