Skip to main content

Bitcoin nieuws

JPMorgan Research: Institutionele beleggers verlaten goud ETF's voor Bitcoin

J.P. Morgan 

Onderzoek door JPMorgan toont aan dat institutionele beleggers goud ETF's verlaten voor Bitcoin. Voor JPMorgan is dit een aanzienlijke verschuiving, aangezien investeringen in deze laatste beleggingscategorie altijd voornamelijk afkomstig waren van millennials.

Het rapport is opgesteld door het team van de bank dat zich richt op internationale markten. Afgezien van het onderzoeken van Bitcoin-gerichte investeringen, plaatste het team het gedrag m.b.t. goud ETF's (Exchange Traded Funds) tegenover het op Bitcoin gerichte fonds van Grayscale, GBTC.

PayPal heeft andere bedrijven ertoe gebracht in cryptocurrency te geloven

Uit de vergelijking merkte JPMorgan op dat de laatste toetreding van PayPal tot de virtuele valuta-industrie, ook andere instellingen ertoe heeft aangezet Bitcoin te omarmen en dat het voor meer aandacht heeft gezorgd voor de cryptocurrency-sector in het algemeen. De betrokkenheid van PayPal op het gebied van virtuele valuta omvat het uitrollen van cryptogerichte services die eerst beschikbaar komen voor haar Amerikaanse gebruikers en daarna voor de rest van de wereld.

PayPal stelt zijn gebruikers in staat om BTC en andere cryptocurrencies aan te schaffen en er mee te betalen, zonder afzonderlijke accounts aan te maken. Bijgevolg kunnen de cryptohouders van het platform goederen kopen bij meer dan 26.000.000 handelaren wereldwijd. Hoewel PayPal allereerst Bitcoin ondersteunt tijdens de uitrol, zijn ETH, BCH en LTC toonaangevende virtuele valuta die kort daarna zullen worden toegevoegd.

paypal 

Naast het bieden van een interface voor interactie met digitale activa, zal de betalingsgigant zijn accounthouders leermateriaal aanbieden. De materialen zijn bedoeld om het begrip van de gebruikers van deze activaklasse te vergroten.

Van millennials tot zakelijke investeerders

De analisten van JPMorgan stellen in hun rapport dat family offices behoren tot de toonaangevende zakelijke investeerders die in toenemende mate Bitcoin-investeringen ondersteunen ten koste van investeringen in goud ETF's. Dit komt bovenop een reeds bestaande band tussen jonge kleinschalige investeerders en BTC. Tijdens het bestuderen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ontdekten JPMorgan-analisten een sterk verband tussen de Bitcoin koers en het 'cumulatieve stroomtraject' van de trust.

Vorige maand werd een afnemende interesse in op grondstoffen gebaseerde ETF’s waargenomen en een toenemende omarming van koning crypto (BTC). De onderzoekers van JPMorgan schreven de daling toe aan voormalige goud-ETF-diehards "die naar Bitcoin keken als een alternatief voor goud." Bovendien merkte de bank op dat de leidende cryptovaluta nog een aanzienlijk onontgonnen terrein voor de boeg heeft. Om zichzelf te positioneren als een serieuze concurrent van goud, moet het bijvoorbeeld investeringen aantrekken die 10 keer meer waard zijn dan de huidige marktkapitalisatie.

81 procent van de BTC-investering in het derde kwartaal was afkomstig van hedgefondsen

Met name van de 9,1 miljard US dollar die Grayscale heeft verspreid over 10 virtuele valutaproducten, is GBTC (Bitcoin) goed voor meer dan 7 miljard US dollar. Investeringen in de cryptoproducten van Grayscale kregen een boost toen in het derde kwartaal van 2020 meer dan 1 miljard dollar aan nieuw aangetrokken investeringen in de producten terechtkwam. Interessant genoeg kwam van de nieuwe investeringen in het derde kwartaal ongeveer 81 procent van hedgefondsen en andere zakelijke investeerders.

Hoewel PayPal de nieuwste grote traditionele financiële onderneming is die virtuele activa zoals BTC omarmt, is het niet de eerste. In het recente verleden hebben andere bedrijven zoals Square en Microstrategy, die respectievelijk op de NYSE en Nasdaq genoteerd staan, openlijk hun liefde uitgesproken voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Square besteedde bijvoorbeeld maar liefst één procent van zijn activa aan BTC.

Aan de andere kant maakte Microstrategy van Bitcoin een reserve-asset en stortte 425 miljoen dollar in de virtuele valuta. Met betrekking tot deze beslissing merkte de CEO van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf, Michael Saylor, op dat het een manier is om te laten zien dat het bedrijf Bitcoin vertrouwt. Het laat ook zien dat het bedrijf het erkent als een wereldwijd geaccepteerd digitaal bezit. Saylor voegde eraan toe dat BTC meer is dan een opslag van waarde. Het is een 'aantrekkelijk investering' dat meer in waarde toeneemt dan fiat.

De CEO voegde toe:

"Onze investering in Bitcoin maakt deel uit van onze nieuwe strategie voor kapitaalallocatie, die ernaar streeft de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders te maximaliseren."

Merk op dat dit niet de eerste keer is dat het bedrijf investeert in de toonaangevende cryptovaluta. Eerder had het 21.454 Bitcoins gekocht. De investering in september van 16.796 BTC's bracht de totale waarde van Bitcoin onder zijn hoede op $ 425 miljoen.

"Game on"

In een reactie op de laatste BTC  aankoop door Microstrategy tweette Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group: "Blijkbaar is er een soort van Bitcoin-kooprace tussen Microstrategy en Grayscale. Game on. "

Aan de andere kant, dankzij zijn betrokkenheid bij Bitcoin, registreerde Cash App, een product van Square, een omzetstijging van 1K procent tot 1,6 miljard US dollar in de laatste drie maanden van 2020. Interessant genoeg vormde dit 80 procent van de totale omzet van de app. .

In een brief aan investeerders voegde Square toe dat:

“$32 million of Bitcoin gross profit during the third quarter of 2020 [was] up approximately 15X year over year. [The growth was hoisted by] an increase in Bitcoin activities and volume per customer.”