Winklevoss tweeling: Bitcoin zal de marktkapitalisatie van goud overtreffen, Holmes: 2021 is het jaar van BTC en Ethereum

Winklevoss tweeling 

Tijdens het bijwonen van het Singapore Fintech Festival van dit jaar, drong de Winklevoss-tweeling er bij de aanwezigen op aan te overwegen om Bitcoin te bezitten, aangezien het goud in de toekomst zal gaan overtreffen in marktkapitalisatie.

Cameron Winklevoss en Tyler Winklevoss, die tot de eerste BTC-investeerders behoren, zijn ook de oprichters van de Gemini cryptocurrency exchange.

De tweeling maakte van de gelegenheid gebruik om hun eerdere voorspelling te bevestigen dat Bitcoin waarschijnlijk een prijs van 500.000 dollar zal bereiken. Hoewel ze geen definitieve tijdlijn voor hun voorspelling gaven, merkten ze op dat BTC wel 40 keer in waarde zou kunnen vermeerderen.

 

De stijging, voegde de pionierende BTC-investeerders eraan toe, zal ervoor zorgen dat het de marktkapitalisatie van goud, die ongeveer 9 biljoen US dollar bedraagt, zal inhalen.

Fiat-inflatie stimuleert de acceptatie van Bitcoin

Cameron ondersteunde hun stelling door de huidige stijging van de Bitcoin koers toe te schrijven aan de recente stap van de federale regering om meer geld bij te drukken. Bijgevolg leidt dat tot inflatie. Daarom wenden meer mensen zich tot goud, Bitcoin en andere inflatiebestendige activa om de waarde van hun vermogen te behouden.

Bitcoin is echter superieur aan goud wat betreft sterke monetaire punten. Cameron zei bijvoorbeeld dat Bitcoin gemakkelijker over geografische grenzen heen kan worden overgedragen, en het is hard gecodeerd, waardoor het de productiesnelheid van nieuwe BTC (inflatie) onder controle houdt.

Afgezien van deze positieve voorspelling, merkten de oprichters van de Gemini-beurs op dat de cryptocurrency-industrie geografisch gefragmenteerd is. In combinatie met onzekerheid over de regelgeving belemmert het de groei van de branche.

Om regelgevingskwesties op te lossen, stelde het tweetal voor dat wetgevers gebruik zouden moeten maken van “sandboxes” om innovatie te ondersteunen. De tweeling merkte echter op dat het doel van de cryptocurrency om mensen zonder toegang tot een bankrekening ook in staat te stellen om te bankieren, nog steeds leeft. Daartoe zijn ze van plan om diensten te verlenen aan regio’s (ontwikkelingslanden) waar deze problematiek sterk leeft, via hun cryptocurrency-exchange.

Cameron gaf het voorbeeld van Apple en Facebook, die 'begonnen in een garage' en 'een slaapzaal'. Als zodanig konden de twee bedrijven met minder overhead groeien. Op dezelfde manier, zei de oprichter van Geminin, zouden wetgevers innovatie moeten ondersteunen door ervoor te zorgen dat "die overhead niet zo groot is".

Aan de andere kant bood Tyler hoop aan regeringen en financiële toezichthouders door op te merken dat Bitcoin conventionele financiële instellingen zoals banken niet overbodig maakt. Volgens Tyler vormen banken een cruciale brug tussen fiat-valuta en cryptocurrencies.

Ondanks dat Bitcoin een opmerkelijke koersstijging registreerde in 2020, denkt Cameron dat koning crypto alleen maar de basis heeft gelegd voor nog grotere koerswinsten. Daarom drong hij er bij individuen op aan om kennis te maken met de crypto, want “it’s not a fad, it’s here to stay.”

Toenemende acceptatie BTC zal groei stimuleren in 2021

Wereldwijd toenemende acceptatie van BTC is de reden dat Frank Holmes 2021 ziet als het jaar van Bitcoin, Ethereum (ETH) en andere topcryptocurrencies.

In een gesprek met Kitco News merkte de CEO van de US Global Investors op dat goud ook zou profiteren van de verwachte hausse in 2021. Holmes is van mening dat de waardepropositie van virtuele valuta hun grotere acceptatie stimuleert.

Voor Bitcoin, merkte de CEO op, wordt de acceptatie ervan gedreven door een combinatie van de onderliggende waarde en een voortzetting van een trend die drie jaar geleden begon. Holmes verklaarde dat goud en Bitcoin verschillende drijvende factoren hebben.

Bitcoin wordt bijvoorbeeld gedreven door de halvering van de beloning voor miners eerder dit jaar, waardoor het aanbod verminderde. De prijs van goud zou echter die van Bitcoin kunnen volgen als "alle goudmijnen ter wereld" ermee instemden "het aanbod met 50% te verminderen". Het draait allemaal om vraag en aanbod, zei Holmes.

De BTC halvering die plaatsvond in mei 2020, beperkte het aantal nieuwe Bitcoins dat op de markt kwam tot ongeveer 900 per 24 uur.

Met name dit aanbod is grotendeels opgeslokt door institutionele beleggers zoals hedgefondsen en family offices. De investeerders geloven dat de Bitcoin koers binnen 12 maanden 100.000 dollar kan bereiken. Een deel van dat geloof is aangewakkerd door de intrede van traditionele bedrijven zoals PayPal en Square in de Bitcoin-wereld.

Bitcoin leunt op Halvering, Ethereum op DeFi

Afgezien van Bitcoin, ziet Holmes Ethereum als een andere crypto die in 2021 naar grootheid wordt gehesen. In plaats van te halveren, komt de raketbrandstof van Ethereum echter voort uit de vooruitgang in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) -ecosysteem.

 

Momenteel hebben DeFi-gerichte systemen voor meer dan $ 14,12 miljard aan totale waarde vergrendeld (TVL). De meeste van deze systemen maken gebruik van de Ethereum-blockchain. Cumulatief hebben digitale activa die de DeFi-trein aandrijven een marktkapitalisatie van ongeveer $ 18,2 miljard.

De CEO van de Amerikaanse Global Investors voorspelt dat de goudprijs binnen een jaar met minimaal $ 400 en maximaal $ 800 zal stijgen. De goudprijs zal daardoor een hoogste punt van $ 2.600 kunnen bereiken in 2021.