Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stapelt record op record - nu boven $ 41.000

Bitcoin record koers 

De Bitcoin koers blijft verbazen en heeft, nadat het gisteren het $ 40.000 niveau voor het eerst overtrof, inmiddels ook dat record weer achter zich gelaten. Bitcoin heeft, op moment van schrijven, een nieuw record neergezet op $ 41.275 en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Met een wereldwijd handelsvolume van meer dan $ 28 miljard, bedraagt ​​de totale marktwaarde van de belangrijkste cryptovaluta nu maar liefst ruim $ 730 miljard.

De Bitcoin koers stijgt hard

Gisteren heeft Bitcoin zijn vorige hoogste punt ooit (ATH) overtroffen dat het eerder op de dag bereikte, en heeft in de middag het $ 40.000 niveau achter zich gelaten. De dominantie-index van de cryptovaluta in vergelijking met de waarde van de rest van de crypto-economie was op dat moment 68,8%. De koers is $ 20.000 hoger gestegen dan de eerdere ATH die drie jaar geleden in 2017 werd vastgelegd. Op donderdag bereikte bitcoin (BTC) een hoogste punt van $ 40.556 (BitMex) waarna een snelle, scherpe correctie volgde.

De bears wisten de koers fors naar beneden te drukken tot een niveau van $ 36.673, waarna een snel en stevig herstel volgde dat de BTC koers weer terugbracht tot iets boven het $ 40k niveau kort voor middernacht. Hierna volgde een tweede poging van de bears om de koers lager te zetten, wat resulteerde in een marginaal diepere correctie afgelopen nacht tot een niveau van $ 36.591. Hierna volgde wederom een sterk herstel die de koers weer in de buurt van het $ 40k niveau bracht.

Daarna ging het weer hard en in een snelle opwaartse beweging brak de koers vanochtend door de ATH van gisteren heen en bereikte een niveau van $ 41.275.

bitcoin koers grafiek 

Correctie?

Wanneer de echt grote correctie komt blijft koffiedik kijken, maar één ding is zeker: hij gaat komen. Als we kijken naar de Bitcoin koers grafiek op de wat langere termijn dan zien we de koers op het laatste stuk bijna verticaal omhoog lopen. Je hoeft geen beleggingsexpert of technisch analist te zijn, om te zien dat dat niet heel lang vol te houden is.

bitcoin koers grafiek lange termijn

Er gaat dus een grotere correctie komen en de vraag is dan wanneer. Die vraag is helaas niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het kan over 5 minuten zijn of over twee maanden, wie zal het zeggen? Het is alleen wel goed om dat te beseffen en er als Bitcoin belegger rekening mee te houden. Met de euforische stemming die er de laatste tijd heerst onder cryptoliefhebbers en met de torenhoge koersprojecties door verschillende deskundigen, is het makkelijk om daar in mee te gaan en te geloven dat de koers alleen maar omhoog kan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram