Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin handelt in een smalle range terwijl de voormalige Ripple CTO zijn wachtwoord vergeet en voor $ 240 miljoen aan BTC verliest

login, wachtwoord 

Afbeeldingsbron onder CC: Automobile Italia

Bitcoin handelt al gedurende meer dan 36 uur in een smal bereik en zal waarschijnlijk verder consolideren voordat het een beslissende show maakt. De grootste cryptocurrency ter wereld wordt momenteel verhandeld tussen $ 32-35,8k en laat geen buitengewone prijsbeweging zien, zowel naar boven als naar beneden niet. Dit betekent dat nieuwe investeerders aarzelen om het tegen deze prijs op te pakken, terwijl bestaande houders nog niet kunnen beslissen over de nabije toekomst. We zullen later bespreken hoe analisten toekomstige prijspunten zien.

Ander nieuws: de voormalige CTO van Ripple, Stefan Thomas, is zijn wachtwoord voor zijn Bitcoin-wallet vergeten in een bizarre gang van zaken. De portemonnee bevat meer dan 7.000 BTC ($ 240 miljoen) en als hij er niet achter komt, kan dat vermogen voor altijd verloren gaan.

Het smalle handelsbereik van Bitcoin

Als het gaat om de cryptocurrency-markten, is onzekerheid wat er momenteel heerst. Hoewel Bitcoin een paar dagen geleden enigszins is teruggekaatst van zijn recente dieptepunten van ongeveer $ 30.000, was het herstel verre van ideaal. Het is vastgelopen rond $ 35-36 en wordt nu sinds gisteren tussen $ 32-36k verhandeld.

Het goede nieuws is dat een verdere daling niet gegarandeerd is, aangezien een aanzienlijk ondersteuningsniveau werd gevonden onder de $ 32k. Het slechte nieuws is echter dat deze ondersteuning zwak is en dat weerstanden boven de $ 36k betekenen dat het wat moeite zal kosten voor de stieren om het ingeslagen pad weer te vervolgen.

Analisten vinden het momenteel moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. Volgens Twitter-influencer Byznatine General is er een aanzienlijk aantal verkooporders tussen de $ 37-38k. Deze verkooporders betekenen dat sommige cryptocurrency-handelaren geloven dat dit de juiste koers is om winst te nemen voordat de BTC koers weer zal omvallen. Volgens de "Generaal" is er in de toekomst een hoge verkoopdruk op belangrijke weerstanden, waaronder $ 37k, $ 38k en $ 40k. Het zal dus tijd en moeite kosten om hier bovenuit te komen. Maar aan de onderkant liggen er ook een aantal grote kooporders onder de $ 32k klaar om geactiveerd te worden op het moment dat de koers zo ver daalt. Tel daarbij op dat Grayscale, het grootste Bitcoin-fonds, zijn deuren weer heeft geopend voor investeringen in de sector en we weten dat een flinke neerwaartse koersbeweging ook niet zonder slag of stoot zal gaan.

Voorheen, wanneer Bitcoin binnen een smal bereik handelde, brak het uiteindelijk los en volgde een  gewelddadige beweging naar boven of naar beneden. Alleen de tijd kan uitwijzen waar het nu heen kan vanwege de onzekerheid in handelskringen op dit moment.

Andere cryptocurrencies herstellen ook langzaam van hun periodieke dieptepunten. Munten zoals Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, Cardano en anderen zijn nog steeds aan het herstellen van hun zware verliezen. Sommige knipperen tussendoor echter groen en het lijkt erop dat ze in de nabije toekomst een meer gedurfde groei zullen vertonen, met of zonder de hulp van Bitcoin. Dit zogenaamde "alt-seizoen" wordt momenteel veel aangeprezen in investeringskringen, maar tot dusver heeft het nog geen concrete vorm aangenomen.

In ander nieuws….

Ripple's ex-CEO Stefan Thomas heeft wat problemen vanwege een vergeten wachtwoord. Hij kreeg tien jaar geleden 7002 BTC betaald voor een opdracht en sindsdien zitten ze in een digitale portemonnee. Destijds was Bitcoin  $ 2 - $ 6 waard en dus was het totale bedrag minder dan $ 46.000. Nu, met de laatste koersstijging, is het ongeveer $ 240 miljoen waard. Het enige probleem is dat hij het wachtwoord voor zijn portemonnee niet kan vinden, waardoor hij dreigt zijn bezit volledig te verliezen. Zijn wallet geeft hem in totaal tien pogingen om in te loggen en tot nu toe heeft hij er 8 gebruikt bij pogingen om het te ontgrendelen en hij probeert het al een tijdje. Hij heeft zijn frequente combinaties al geprobeerd en heeft nu geen idee meer hoe hij het moet ontgrendelen. Dit is een zeer interessante case voor de crypto-gemeenschap. Nu geven Bitcoin-wallets je volledige vrijheid en controle over je digitale geld. Maar grote vrijheid brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Als je geen toegang meer hebt tot je portemonnee, zijn je munten voor altijd verloren. Daarom wordt het ten zeerste aangeraden om versleutelde back-ups  van je privésleutels te bewaren. Veel mensen hebben op deze manier veel geld verloren en als je het eenmaal kwijtraakt, kan geen enkele tussenkomst van de overheid of hackers je redden, omdat het Bitcoin-netwerk het veiligste systeem ter wereld is en niemand kan binnendringen als ze niet de juiste toegang hebben. Het is ook belangrijk dat je je crypto over meerdere wallets verdeelt, zodat zelfs als je vergeet hoe je toegang tot sommige ervan kunt krijgen, niet al je munten in één keer verloren gaan.

ECB-president roept op tot crypto-verordening

Christine LagardeAnder nieuws. Voormalig IMF voorzitster en huidige president van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde, heeft opnieuw opgeroepen Bitcoin en andere cryptocurrencies te reguleren. Ze vergeleek Bitcoin ook met het witwassen van geld, zonder daar overigens enig bewijs voor aan te leveren, net als andere fiat-goden vóór haar. Hoewel Lagarde geen directe controle heeft over de regulering van crypto in de Europese Economische Ruimte (EER), heeft haar mening een zeker gewicht en kan regeringen beïnvloeden.

Zelfs nu nog zijn regeringen op hun hoede voor de potentiële kracht van cryptocurrencies om hun betalingssystemen en nationale valuta te verstoren. Mensen zoals Lagarde aanbidden het huidige systeem en ondanks het feit dat juist fiat-geld de steunpilaar is voor illegale activiteiten, verdedigen ze het met verve. Cryptocurrencies zijn echter een doodzonde voor hen en ze willen dat het van de aardbodem verdwijnt, ondanks de enorme kans die ze de mensen bieden voor hun spaargeld als opslag van waarde. Crypto is echter sterker dan hen en zal uiteindelijk triomfantelijk naar voren komen, maar een toekomstige koersdaling vanwege striktere regelgeving kan niet worden uitgesloten. Er bestaat op dit moment echter geen regelgevende consensus tussen de landen in de EU, die nodig is om een verenigd front te hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram