Vermogensbeheerder met meer dan $ 8,6 biljoen onder beheer investeert in Bitcoin

 

Blackrock, een wereldwijde zwaargewicht vermogensbeheerder met meer dan $ 8 biljoen aan AUM (Assets Under Management), heeft zijn eerste investering in Bitcoin gedaan. De investeringsfunctionaris van het bedrijf heeft gewezen op de BTC-technologie en de ontwikkeling van cryptocurrency-regulering als de belangrijkste drijvende krachten achter de Bitcoin koers.

De CEO zei ook dat de leidende munt een punt heeft bereikt waarop iedereen het in zijn portefeuille wil hebben. Bovendien proberen beleggers hun geld te beschermen tegen inflatie.

Blackrock heeft meer dan $ 8,5 biljoen aan activa onder beheer

Rick Rieder, de CIO (chief investment officer) van het bedrijf, maakte het nieuws woensdag bekend toen hij op CNBC verscheen. Volgens de financiële rapporten van Blackrock had de vermogensbeheerder eind vorig jaar 8,68 biljoen US dollar aan beheerd vermogen.

Rieder bevestigde hun intrede in de Bitcoin-industrie en zei dat ze “started to dabble in" de leidende cryptocurrency. De CIO ontweek echter om een ​​cijfer te geven over hoeveel van een portefeuille in Bitcoin zou moeten zitten. Bij het beantwoorden van deze vraag merkte hij op dat het noemen van een cijfer problematisch is omdat 'het afhangt' van waaruit de rest van de portefeuille bestaat.

De directeur voegde eraan toe dat de volatiliteit van BTC 'buitengewoon' is, maar dat mensen zich niet sterk concentreren op 'opslagplaatsen van waarde'. In plaats daarvan zijn ze op zoek naar investeringen met een kans op appreciatie wanneer traditionele valuta's zoals fiat een hogere inflatie ervaren en de schulden stijgen.

Begin dit jaar heeft Blackrock via ingediende documenten de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten betrokken. De aanmeldingen onthulden een plan om BTC-futures te integreren in zijn twee fondsen, het Blackrock Global Allocation Fund en Blackrock Strategic Income Opportunities.

Van Telsa tot MasterCard, institutionele BTC-investeerders stappen op de BTC-trein

Met name de king crypto wint aan populariteit onder zakelijke investeerders. Als gevolg hiervan melden nieuwe instellingen zich en stappen op de Bitcoin trein. Tesla bijvoorbeeld, een fabrikant van elektrische auto's onder leiding van Elon Musk, heeft recent nog 1,5 miljard dollar in Bitcoin gestoken. Bovendien merkte Musk op dat het bedrijf binnenkort cryptobetalingen zou gaan accepteren.

Afgezien van Tesla zei MasterCard onlangs dat een select aantal cryptocurrencies wordt toegestaan ​​op zijn netwerk. Aan de andere kant begon BNY Mellon cryptocurrencies aan klanten te leveren via een gespecialiseerde virtuele valuta-afdeling.

De CIO van Blackrock zei eerder dat virtuele valuta goud zouden kunnen omverwerpen en dat ze een permanente positie hebben verkregen in de financiële sector. Terwijl hij zijn mening gaf over de katalysator achter de huidige prijsstijging van Bitcoin, zei hij dat dit komt omdat 'de technologie is geëvolueerd'.

Rieder merkte ook op dat de regelgeving rond Bitcoin "geëvolueerd" is, waardoor mensen het virtuele activum comfortabel aan hun portefeuille kunnen toevoegen. Op Zaterdag noteerde Bitcoin een nieuwe ATH (all-time high) van meer dan $ 57.000, en zijn marktkapitalisatie bedraagt inmiddels meer dan een biljoen US dollar.

De CIO van Blackrock merkte op dat de vermogensbeheerder zich nu vastklampt aan 'meer cash' in vergelijking met andere momenten in de geschiedenis van het bedrijf. Hij gaf de schuld aan de rentetarieven, aangezien deze niet tegen de inflatie werken.

Rieder concludeerde dat het "zinvol" is om meer activa aan hun portefeuille toe te voegen. Hij noemde cryptocurrencies specifiek als een ding dat logisch is om ze te hebben in plaats van dat de hele portefeuille in contanten wordt aangehouden.

Meer adoptie, hogere prijs, meer supporters

De stap van steeds meer grote institutionele investeerders om zich in de crypto-ruimte te begeven en de stijgende Bitcoin prijs hebben sceptici in supporters veranderd. Bijvoorbeeld, na het passeren van het $ 50K-niveau, heeft goldbug Peter Schiff, een bekende BTC-scepticus, zijn voorspelling herzien om op te merken dat de koning crypto het vermogen heeft om $ 100.000 te bereiken.

Schiff, die ook de CEO is bij Euro Pacific, werd dinsdag geconfronteerd met de wraak van Bitcoin-supporters toen BTC de grens van $ 50.000 brak. In het verleden had de CEO opgemerkt dat Bitcoin nooit zo'n niveau zou bereiken.

Toen de BTC koers dit punt bereikte en overtrof, herzag Schiff zijn voorspelling. In een tweet zei hij dat "een koersbeweging tot $ 100,00 niet kan worden uitgesloten."

Hij was echter niet absoluut overtuigd, eraan toevoegend dat Bitcoin nog steeds permanent naar nul kan dalen. Hij bood een uitweg aan en zei dat goud het beste alternatief is voor degenen die "niet willen gokken".

Om zijn voorspelling van BTC naar nul te rechtvaardigen, zei de goldbug dat Bitcoin een bubbel is. Als bij iedere bubbel, legde Schiff uit, hebben beleggers een sterke overtuiging dat het omhoog gaat, "en de angst voor verlies is laag."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram


Comments powered by CComment