Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin wordt een “Stimulus Asset” vóór goud, beweert de roemruchte goudliefhebber Jeffrey Gundlach

Bitcoin better 

De oudste en meest waardevolle cryptocurrency slaat nieuwe wegen in en het algemene marktsentiment met betrekking tot Bitcoin wordt steeds meer bullish naarmate meer techreuzen aankondigen het BTC-ecosysteem te betreden. Ondertussen presteert het populairste edelmetaal ondermaats - hoewel de prijs van goud nog steeds hoog is, zijn investeerders niet blij met de groeisnelheid. Onlangs gaf de bekende goudliefhebber Jeffrey Gundlach toe dat BTC er momenteel aantrekkelijker uitziet dan het edelmetaal.

Jeffrey Gundlach 

Jeffrey GundlachJeffrey Gundlach is een van de meest gerenommeerde Amerikaanse investeerders. Gundlach, die de oprichter is van de investeringsmaatschappij DoubleLine Capital LP, was de afgelopen jaren vooral bekend bij het grote publiek vanwege zijn fervente pleidooi voor beleggen in goud. Hoewel hij een zelfverklaarde goudstier was, uitte Gundlach een bearish houding ten opzichte van fiat-valuta, terwijl hij tegelijkertijd grotendeels neutraal bleef ten opzichte van Bitcoin.

Hoewel Gundlach erg sceptisch blijft over fiat, is zijn mening over Bitcoin geëvolueerd. In een recente tweet heeft de Amerikaanse investeerder onthuld dat, terwijl hij nog maar zes maanden geleden niet gefascineerd was door de populariteit van Bitcoin, de spectaculaire prestaties van BTC in het afgelopen half jaar hem van gedachten hebben doen veranderderen.

Vergelijking prestaties Bitcoin en goud 

De belangrijkste reden voor de verschuiving van de houding van Gundlach komt van de vergelijkende analyse van de prijzen van Bitcoin en goud in de afgelopen zes maanden. De prestaties van deze twee activa in dezelfde periode waren drastisch verschillend.

Bitcoin, dat in september 2020 werd verhandeld voor ongeveer $ 12.000, is sindsdien in prijs uitgebarsten en bereikte een spectaculair nieuw record van $ 58.330. Alle fundamentele factoren die de BTC-prijs beïnvloeden, blijven beslist optimistisch, en terwijl nieuwe bedrijven hun Bitcoin-investeringen aankondigen, worden voorspellingen dat de BTC-koers in de nabije toekomst $ 400.000 of zelfs $ 500.000 zal overtreffen steeds gebruikelijker.

Ondertussen presteerde de goudprijs ondermaats. Hoewel het edelmetaal in augustus 2020 een recordhoogte van $ 2.067 heeft bereikt, stagneert de prijs sindsdien. Sinds het bereiken van de nieuwe ATH is goud grotendeels onder de $ 1.900 gebleven, en onlangs testte het zelfs het steunniveau rond $ 1.750.

Bitcoin koers grafiek

goudprijs grafiek

Bitcoin beter dan goud? 

Veel experts zijn van mening dat de Bitcoin- en goudmarkten gecorreleerd zijn. Normaal gesproken zouden beleggers in tijden van losgeslagen gelddruk en stijgende inflatie naar goud vluchten als de veilige haven. Het feit dat de goudprijs niet omhoogschiet omdat het vertrouwen in fiat-valuta's op een dieptepunt staat, betekent dat een groot aantal mensen Bitcoin kiest als een betere opslag van waarde dan het edelmetaal.

De verklaring van Jeffrey Gundlach over het feit dat Bitcoin de overhand lijkt te krijgen op goud, kan niet worden onderschat. Gundlach is een van de eerste bekende goudstieren die openlijk suggereerde dat Bitcoin misschien toch een groter potentieel heeft.

Het is niet verwonderlijk dat de uitspraken van Gundlach een terugslag hebben gekregen van verklaarde cryptosceptici. Als de huidige situatie echter aanhoudt, kunnen we in de toekomst veel meer fervente goudliefhebbers van team zien veranderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram