Bitcoin on fire!

bitcoin koersNa de slachting van afgelopen week, heeft de bitcoin koers eindelijk weer de weg omhoog gevonden. Op 13 maart werd nog een low van 3772 dollar neergezet. Vanochtend tikte de bitcoin koers $6919 aan. Dat is een stijging van 83% in één week tijd! 

Ook andere cryptovaluta lieten mooie stijgingen zien. Waren er vorige week alleen dieprode cijfers te zien, vandaag kleuren de crypto koersen lentegroen. Een goede graadmeter voor het crypto-klimaat is de Crypto 10 index. Deze index staat op moment van schrijven ruim 3,5% hoger.

Maar de grote winnaar vandaag is toch wel Bitcoin. Na alle onzekerheid en paniek op de financiële markten, kiezen terugkerende cryptobeleggers voor de veiligheid van deze grootste en meest bekende crypto munt.

Door de sterke volatiliteit van de afgelopen dagen is de interesse onder beleggers weer toegenomen. Bekende crypto brokers als Bitvavo en Plus500* (Plus500 biedt alleen handel in CFD's aan) zagen de omzetten in en de interesse voor cryptovaluta toenemen. Enerzijds natuurlijk door paniekverkopen, maar anderzijds ook door koopjesjagers die willen profiteren van de huidige lage prijzen voor cryptovaluta.

Het is natuurlijk afwachten of dit prille herstel van de crypto koersen het begin is van een langdurige stijging, of dat ons nóg een golf van paniekverkopen te wachten staat.

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...