SEC-commissaris denkt dat regeringen crypto niet meer kunnen verbieden, maar het wellicht wel zullen proberen

 

Hester Peirce, een commissaris bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, denkt dat Bitcoin (BTC) en internet overeenkomsten vertonen. Als zodanig zou het beperken van het bestaan ​​van Bitcoin vergelijkbaar zijn met het afsluiten van internet. Ook merkte de commissaris op dat het voor regeringen onverstandig zou zijn om zelfs maar een dergelijke stap te overwegen.

Peirce sprak op het Investing in Crypto-evenement georganiseerd door Marketwatch. Behalve dat ze haar mening gaf over de regulering van virtuele valuta en de federale autoriteiten die Bitcoin verbieden, werd haar ook gevraagd om de weg vrij te maken voor de SEC om binnenkort een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) goed te keuren.

Crypto Mom denkt dat regeringen het punt om Crypto te kunnen verbieden voorbij zijn

De commissaris, ook bekend als "crypto-mom", omdat ze pro-crypto is, heeft de SEC proberen te pushen om een ​​BTC ETF groen licht te geven. Over de vraag of toezichthouders nog steeds overwegen om de leidende virtuele valuta te verbieden, zei Peirce dat regeringen "dat punt voorbij zijn".

Ze is van mening dat, om BTC nu nog te verbieden, dat hetzelfde zou zijn als het uitschakelen van het 'internet'. Ze hield ook vast aan haar eerdere observaties, waar ze geen reden ziet om crypto's te verbieden, en voegde eraan toe dat ze denkt dat het 'dwaas zou zijn als regeringen het zouden proberen'.

Helaas merkte de commissaris op dat toezichthouders het verbod alsnog zouden kunnen proberen. Het zou echter "erg moeilijk" zijn om mensen volledig te verbieden om met cryptocurrencies om te gaan, zelfs als "een regering" het binnen haar grenzen illegaal maakt.

Voor Crypto mom heeft het verbieden van virtuele valuta nog een ander nadelig effect dan het verbieden van gebruik; het zou de verspreiding van de technologie die cryptocurrencies aandrijft, beperken.

Over de vraag of er hoop is dat de SEC in 2021 een Bitcoin ETF zou goedkeuren, zoals de wens van veel investeerders in de branche is, merkte Peirce op dat ze deze vraag zelf ook heeft. Ook voegde de commissaris eraan toe: "Ik weet het niet."

Ze erkende echter dat de SEC zich in een overgangsmodus bevindt, waarbij Gary Gensler waarschijnlijk in de komende weken als het nieuwe hoofd zal worden bevestigd. De bevestiging, denkt Peirce, zal "een groot verschil maken" met betrekking tot of en wanneer de SEC een cryptocurrency ETF goedkeurt.

De Bitcoin-markt is volwassen geworden, mede door bedrijfsinvesteringen

Met betrekking tot BTC merkte de SEC-commissaris op dat de markt "enorm volwassen is geworden" sinds ze bij de commissie kwam. Peirce merkte op dat de volwassenheid zakelijke investeerders en de ontwikkeling van "quasi op de beurs verhandelde producten" had aangetrokken.

Ze gaf het voorbeeld van Canada, dat sommige BTC ETF's goedkeurt en dat meer instellingen betrokken raken bij 'de onderliggende markt'. De commissaris merkte op dat dit soort betrokkenheid de SEC zou helpen om de werking van de markt “comfortabel” te begrijpen.

Peirce voegde eraan toe dat de BTC-markt uniek is en niet vergeleken mag worden met de aandelenmarkt. Daarom zou het "ongepast" zijn om een ​​eigen "structuur op de onderliggende markt" op te leggen.

De commissaris erkende dat andere landen de VS zouden kunnen verslaan op het gebied van innovatie. Volgens haar lopen de VS "certainly behind the curve". Ook hebben andere landen een "productievere" route gevolgd op het gebied van cryptocurrency-regelgeving.

Ze verduidelijkte echter dat ze niet anti reglementering is, maar dat andere landen virtuele valuta's in een positief daglicht zien, en ze "bouwen een regelgevingskader op dat werkt voor crypto".

De SEC heeft zich volgens haar geconcentreerd op nee zeggen en zeggen 'mensen moeten wachten'. Om het om tij te keren, was de commissaris van mening dat de SEC 'bereid' moet zijn om een ​​crypto-passend raamwerk op te bouwen.

Peirce zei dat ze ‘optimistisch’ is en de nieuwe voorzitter zou zijn ‘diepgaande kennis van deze markten’ gebruiken om de SEC te sturen in de richting van het ontwikkelen van een gunstig ‘regelgevend kader’.

De VS maakten zich zorgen over de Chinese stap om een ​​digitale yuan te creëren. Is het om de USD te onttronen?

Het is het ontbreken van dergelijke kaders waardoor de digitale yuan van China de VS slapeloze nachten bezorgt. Er zijn berichten naar voren gekomen dat de Verenigde Staten zich zorgen maken dat de virtuele yuan de Amerikaanse dollar als dominante wereldmunt zou kunnen onttronen.

Overheidsfunctionarissen denken dat de digitale yuan China's manier is om een ​​'langdurige' oorlog te beginnen om de status van de dollar op de wereldkaart te verlagen.

Volgens een rapport van Bloomberg onderzoeken functionarissen van de National Security Council, State Department, Treasury en Pentagon de virtuele yuan op veel fronten, inclusief de verdeling ervan en het vermogen om sancties van de Verenigde Staten te omzeilen.

Bijgevolg hebben de VS hun inspanningen opgevoerd om een ​​digitale dollar te ontwikkelen en hebben ze deze als een "zeer hoge prioriteit" bestempeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram