Hedge fund manager Paul Tudor Jones investeert in Bitcoin

Paul Tubor Jones over BitcoinIn een recent interview met CNBC heeft miljardair-hedgefondsinvesteerder Paul Tudor Jones aangekondigd dat hij in Bitcoin zal investeren. Hij gelooft dat cryptocurrency bescherming zal bieden tegen inflatie.

Toen hem werd gevraagd of hij sceptisch was over Bitcoin en over zijn recente verandering van mening, zei hij dat Covid-19 en monetaire inflatie hem ertoe brachten Bitcoin te beschouwen als een waardevol investeringsmiddel voor de toekomst. Paul legde uit dat als het gaat om investeringen, er vier dingen zijn waar hij naar op zoek is, namelijk koopkracht, betrouwbaarheid, liquiditeit en draagbaarheid. We weten allemaal dat Bitcoin in het begin werd beschouwd als een zeepbel die uiteindelijk zal barsten. Maar als je goed naar Bitcoin kijkt, dan overleeft het elke dag en neemt de vertrouwensfactor van de markt toe.

There’s very little trust in [Bitcoin]. We’re watching the birthing of a store of value, and whether that seeds or not, only time will tell”, vervolgde hij. Paul vergeleek Bitcoin met traditioneel contant geld, wat ieder jaar, door inflatie, 2% aan waarde verliest, wat betekent dat uw vermogen worden verspild. In het interview kondigde hij aan dat hij iets meer dan een procent gaat investeren in Bitcoin. Jones zei dat Bitcoin hem herinnert aan de rol die goud speelde in de jaren zeventig.

Digitalisering

Verder werd in het interview besproken hoe de recente COVID-pandemie ons het belang van digitalisering en virtualisatie laat zien. Alles wat helpt bij digitalisering wordt populair. In landen als China worden digitale contante transacties gebruikt bij aan- en verkopen in het dagelijks leven. India evolueert ook naar een digitaal kassasysteem waarbij mobiele applicaties worden gebruikt om directe transacties te doen.

Digitalisering van bijna alles, verhoogt de populariteit van Bitcoin. Het feit dat Bitcoin gedecentraliseerd is, maakt het altijd een opvallende investeringsmogelijkheid voor investeerders over de hele wereld. Als het gaat om het voorspellen van de waarde van Bitcoin, is dit een van de meest uitdagende dingen om te doen. De valuta is nog erg volatiel en de waarde is afhankelijk van veel factoren.

Bitcoin halving event

In maart zagen we een enorme waardedaling naar $ 3600 per munt, maar Bitcoin veerde snel terug en op 7 mei was het alweer met 170% in waarde was gestegen tot $ 10K per BTC. Een van de doorslaggevende factoren voor de toekomstige waarde van Bitcoin zou het Bitcoin halving event kunnen zijn dat een paardagen geleden heeft plaatsgevonden.

De laatste twee halveringen hadden een stijging van de Bitcoin koers tot gevolg in de maanden daarna. Het afnemende aanbod van Bitcoins als gevolg van de halving is zeker een belangrijke factor bij het bepalen van de toekomstige waarde van Bitcoin.

Op de korte termijn kunnen de factoren die van invloed kunnen zijn op de Bitcoin koers variabelen zijn zoals een plotselinge instroom van kapitaal van institutionele beleggers en capitulatie van kleine bitcoinminers. Het Bitcoin halving event van dit jaar was een belangrijke factor voor investeerders die grotendeels in de eerste maanden van 2020 hebben geïnvesteerd. We moeten afwachten of ook dit keer de koers gaat stijgen in de maanden er na.

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Check de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

maandag, 10 mei 2021 19:30

  Afbeeldingsbron: HubPages Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer...

Elon Musk's verschijning op SNL deed de Dogecoin koers kelderen

Elon Musk's verschijning op SNL deed de Dogecoin koers kelderen

maandag, 10 mei 2021 17:34

  Elon Musk was een co-host op de Saturday Night Live-show op 8 mei. Er werd verwacht dat de CEO van Tesla de waarde van Dogecoin zou pompen. Musk is een van de belangrijkste pleitbezorgers van...

Mike McGlone: ​​De goudmarkt zit vast en wordt vervangen door Bitcoin

Mike McGlone: ​​De goudmarkt zit vast en wordt vervangen door Bitcoin

maandag, 10 mei 2021 12:22

  Onlangs hebben edelmetalen weer wat winst geboekt. Op de spotmarkt steeg de goudprijs met 1,3 procent in één dag om van eigenaar te wisselen tegen iets meer dan 1.800 USD per ounce. Aan de andere...


Comments powered by CComment