Crypto-derivaten broker FTX introduceert futurecontract op Bitcoin hash-rate

Bitcoin futures

 

Derivatenplatform FTX heeft onlangs een nieuw product gelanceerd. Het gaat om de eerste futures waarbij gespeculeerd kan worden op de Bitcoin hash-rate. De futures worden driemaandelijks vereffend.

In een blogpost op hun site maakte FTX vandaag (15 mei) bekend dat het een futureproduct lanceert dat niet de Bitcoin koers, maar de Bitcoin hash-rate volgt

De hash-rate zelf is niet nauwkeurig te meten, dus je zou zeggen dat het onmogelijk is om daar dan een futurescontract op uit te geven. Toch hebben ze daar bij FTX iets op gevonden. Ze meten de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin netwerk.

In hun post leggen ze daar het volgende over uit:

“However, given that difficulty adjustments attempt to maintain 10m block times, over long periods of time the average hashrate will be proportional to the average difficulty,”

“So that means that, roughly speaking, difficulty futures should behave similarly to hashrate futures.”

De moeilijkheidsgraad voor bitcoinminers geeft aan hoe complex het is om vergelijkingen op te lossen waarmee bitcoin transacties worden gevalideerd.De hash-rate is de computerkracht die aan het Bitcoin-netwerk wordt toegewezen om deze vergelijkingen op te kunnen lossen. Hoe groter de Hash kracht, hoe sterker en veiliger het Bitcoin-netwerk is.

Bitfinex

Ook crypto-platform Bitfinex is aan het innoveren m.b.t. de Bitcoin futuresmarkt. Zij introduceerden vorige week een futurescontract dat de dominantie van Bitcoin over de altcoinsmarkt volgt.

De trend de laatste tijd is dat deze relatie veranderd ten gunste van Bitcoin. Volgens de gegevens van Coinmarketcap vertegenwoordigt Bitcoin nu 67,4% van de totale cryptocurrency-markt. Sinds juli 2019 heeft Bitcoin altijd een dominantie van ruim 60% weten te behouden.

Tot slot nog een interessant feit: Verschillende deskundigen wijzen er op dat er uit gegevens is gebleken dat de hoeveelheid bij crypto-exchanges opgeslagen Bitcoin, afneemt. Zij zijn van mening dat dat de Bitcoin koers ten goede komt

Bitcoin koers

De Bitcoin koers lijkt vandaag wat te stabiliseren onder het psychologisch belangrijke $10.000 niveau. Vannacht werd kort $9200 aangetikt op de BitMEX exchange. Steun ligt op $9400 en op $9200. Weerstand vinden we op $10.000 en vervolgens op $10.554.

Bitcoin koers grafiek

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...