Bitcoin op $ 42k nadat koersdaling de bullish stemming verpest en Chinees crypto-verbod vergeleken met 2017 Bull Run

 

De prijs van Bitcoin zakte eerder vandaag iets terug tot net onder $ 41k eerder op de dag, voordat hij herstelde tot ongeveer $ 42k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wilde doorgaan met het herstel van eerdere verliezen, maar de beren trokken eerder vandaag opnieuw het eerste bloed. Altcoins boekten ook aanzienlijke verliezen tijdens de intraday-handelssessie. Daarover later meer.

Ander nieuws: analisten trekken parallellen tussen het Chinese crypto-verbod van 2017 en het verbod in 2021 dat een paar maanden geleden werd uitgevaardigd. Het 2017 verbod werd gevolgd door een recordrally die de prijzen in december naar $ 20k bracht van een niveau van ongeveer $ 3k. Daarover later meer.

Ondanks de laatste Ethereum koersdaling, laten sommige derivatengegevens zien dat de bull run nog steeds aanhoudt voor de cryptocurrency, zolang de koers boven $ 2,9k blijft. Hoewel de crypto eerder vandaag lager daalde, herstelde deze zich bij het ter perse gaan tot boven $2,9k. Het valt nog te bezien of derivatengegevens uiteindelijk zullen resulteren in een daadwerkelijke rally, omdat het alleen nooit de daadwerkelijke trend in de cryptomarkt bepaalt.

Een Jemenitische staatsburger gebruikt cryptodonaties om armoede en honger in het door oorlog verscheurde land te bestrijden. Het door conflicten geteisterde gebied wordt door de Verenigde Naties beschreven als 's werelds ergste humanitaire crisis waarbij verschrikkelijke wreedheden worden begaan. Vanwege zijn gedecentraliseerde karakter heeft crypto echter een verbazingwekkend potentieel om dingen te verbeteren en het lijden van mensen te verlichten.

Bitcoin zakt terug naar $42k

De Bitcoin koers stond eerder vandaag opnieuw onder druk van de beren toen het opnieuw kelderde. De cryptocurrency deed het bijna de helft van de dag goed voordat de beren opnieuw toesloegen, waardoor de stemming van bullish omsloeg naar bearish.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts. Rond 10.30 uur slaagde de koers er langzaam in om naar $ 45k te kruipen, maar dat was het hoogste niveau dat de crypto eerder vandaag zou bereiken. Bitcoin kreeg al snel een enorme prijsdaling voor de kiezen, die de koers binnen een paar uur op $ 41k bracht en zelfs nog iets lager. Daarna herstelde de Bitcoin koers tot $ 42k en is daar sindsdien grotendeels gebleven.

Het herstel van Bitcoin is afgebroken zoals gevreesd en nu bevindt de koers zich weer in bearish gebied. De koers leek te herstellen tot in ieder geval $ 47k, maar zelfs dat gebeurde niet en in plaats daarvan zakte de prijs opnieuw in. Nu zullen de beren proberen het steunniveau van $ 40k opnieuw te testen als Bitcoin niet sterk kan herstellen van eerdere verliezen. De koersdaling eerder vandaag wordt toegeschreven aan het verstrijken van opties van $ 1,56 miljard, dus het valt nog te bezien of de crypto er goed van zal herstellen of niet. De beren dringen langzaam maar zeker door en kunnen in de nabije toekomst sterker dan ooit terugveren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten eerder op de dag zwaardere verliezen dan Bitcoin zelf. Ethereum (ETH, -7,5%), Binance Coin (BNB, -8%), Ripple (XRP, -6,5%), Solana (SOL, -7%), Polkadot (DOT, -7%), Algorand (ALGO, -12%), Chainlink (LINK, -10%) en Litecoin (LTC, -9%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen. De enige anomalie was Terra (LUNA, +10%) die opnieuw een grote winst boekte en nu een top 10-waardering nadert.

Terra koers grafiek 

In ander nieuws…..

Zal het Chinese hardhandig optreden van 2021 resulteren in een prijsstijging voor Bitcoin?

Het kalenderjaar 2021 was over het algemeen zeer interessant voor de cryptosector. Afgezien van de wilde schommelingen van de koers, heeft de regelgeving allerlei ups en downs gekend. Tot de eerste helft van het jaar wilde China de facto open blijven voor cryptocurrencies. Het exploiteerde ook enkele van de grootste mijnbouwsystemen die er waren. De Chinese overheid draaide echter 180 graden om en verbood de hele sector abrupt en als gevolg daarvan had de sector op korte termijn te lijden. Maar hoe zit het met de lange termijn? Welke langetermijn effecten kunnen we verwachten?

In 2017 startte de Chinese regering ook met een hardhandig optreden tegen de sector. Uiteindelijk schoot de koers omhoog en boekte tegen het einde van dat jaar een nieuwe all-time high van $ 20k. Hoewel er op korte termijn verliezen waren, herstelde de koers zich toen meer dan goed.

Zal Bitcoin deze keer weer een grote rally beleven? Laten we afwachten. De Chinezen zelf zijn nu veel serieuzer in het implementeren van het crypto-verbod in het land, dit keer met verschillende nationale instanties die samenwerken om achter crypto-gebruikers aan te gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram