Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot $ 38k en McDonald's opent Crypto-draad op Twitter vergezeld door Elon Musk

 

Afbeeldingsbron: news.bitcoin.com

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 38k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevond zich voor de tweede dag op rij in een herstelfase na een 7 maands dieptepunt slechts 2 dagen geleden. De beren hebben echter nog steeds de controle en kunnen elk moment terugslaan. Altcoins daarentegen boekten over het algemeen ook wat winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws, de officiële Twitter-handle van McDonald's informeerde onlangs naar de crypto-beïnvloeders op het sociale-mediaplatform. Veel van deze crypto-analisten en commentatoren zijn de afgelopen weken hard geraakt, van de recente daling van de Bitcoin koers tot een YouTube-hack die ertoe leidde dat sommige van hun accounts werden gecompromitteerd. De dreiging ging meteen viraal en veel mensen gaven er commentaar op, waaronder Elon Musk zelf. Daarover later meer.

Crypto-activabeheerbedrijf Valkyrie geeft een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) niet op. Het bedrijf heeft opnieuw een ETF aangevraagd, maar deze keer is de ETF gekoppeld aan Bitcoin-mijnbouwbedrijven die op Nasdaq staan ​​genoteerd. Hoewel de SEC uiteindelijk ook deze ETF zou kunnen afwijzen, krimpt de juridische grond eronder en heeft het geen excuses meer om de financiële instrumenten in de VS niet toe te staan.

Ripple Labs heeft een ambitieus programma voor het terugkopen van aandelen aangekondigd, waarmee het bedrijf meer dan $ 200 miljoen aan dit streven zal besteden. Het bedrijf is van plan om Serie C-aandelen ter waarde van dit bedrag terug te kopen en door deze stap kan de waardering van het bedrijf oplopen tot meer dan $ 15 miljard. Ripple beheert het XRP-cryptocurrency-ecosysteem en bezit een aanzienlijk deel van het XRP aanbod. XRP heeft tijdens dit bull-seizoen echter slecht gepresteerd vanwege een aanhoudende juridische strijd met de SEC.

Grote NFL-ster Odell Beckham Jr. kan zijn beslissing om zijn salaris in Bitcoin te krijgen, nu betreuren. De American Football-superster nam dit besluit in november vorig jaar. Het belastingtarief is ook een grote factor, omdat hij de belasting op de cryptocurrency moet betalen op basis van de waarde wanneer deze is ontvangen, en niet wanneer hij zijn belastingen gaat indienen. Als gevolg hiervan is zijn volledige salaris nu slechts $ 413.000 na recente verliezen en belastingaanslagen, ondanks het feit dat hij meer dan $ 700.000 bruto heeft verdiend.

De Ethereum Foundation heeft besloten de naam ETH 2.0 te schrappen en gaat het nu een andere naam geven. Volgens een bericht op de website van de stichting worden alle verwijzingen naar ETH 1 en ETH 2.0 verwijderd en in plaats daarvan wordt ETH 1 Execution Layer en ETH 2 Consensus Layer genoemd.

De familie Trump dreigt een cryptocurrency-project onder de naam TrumpCoin aan te klagen. Eric Trump, de tweede zoon van de ex-president, ging naar Twitter en verklaarde dat het project geen verband hield met de familie Trump en dat het zou moeten stoppen met het gebruiken van de naam. Het officiële Twitter-handle van de TrumpCoin blijft echter onaangedaan.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft er bij El Salvador op aangedrongen om de status van Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te verwijderen. Volgens de roofzuchtige internationale leningbank brengt Bitcoin veel risico's met zich mee, waaronder "financiële stabiliteit en  problemen met financiële integriteit en consumentenbescherming". Het IMF wil niets te maken hebben met Bitcoin omdat het zijn hegemonie over de hele wereld ondermijnt.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 38k

Bitcoin steeg tot ongeveer $ 38k op het moment van publiceren. De cryptocurrency is op zoek naar herstel na deze week de steunniveaus van 7 maanden geleden opnieuw te hebben bezocht.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 37,2k. Het nam meteen een duik naar ongeveer $ 36.5k en bleef daar een paar uur. Om 01.40 uur in de ochtend begon de koers weer omhoog te kijken. Het apprecieerde al snel tot $ 38k en is sindsdien rond die waardering gebleven.

Bitcoin bevindt zich in een herstelmodus en kan tijdens het proces ongeveer $ 40k raken. Wat er daarna gebeurt, is echter absoluut cruciaal. De stieren moeten doorgaan met het herstel en proberen boven de $40k te komen. Anders zullen de beren snel genoeg terug zijn om nog meer schade aan te richten en de koers naar $30k te trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 715 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag wat gemengde winsten. Ethereum (ETH, 5%), Cardano (ADA, 4,8%), Polygon (MATIC, 7%), Shiba Inu (SHIBA, 3%), Litecoin (LTC, 5%) boekten enige winst. Veel andere altcoins wonnen ook, maar waren over het algemeen grotendeels terughoudend.

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

McDonald's begint Crypto discussie op Twitter en wordt vergezeld door Elon Musk

McDonald's informeerde gisteren op Twitter naar de toestand van grote crypto-influencers, nadat deze laatsten een paar weken moeilijk hadden. Als gevolg hiervan werd een hele trend gestart door de grote fastfoodketen en iedereen haastte zich naar binnen.

Hoewel er interessante memes waren zoals deze:

 

Elon Musk daarentegen intensiveerde zijn lange vete met McDonald's en tweette: