Skip to main content

De motieven en verwachtingen van Bitcoin beleggers

Zijn beleggers in Bitcoin gestapt omdat het trendy was, of uit overtuiging en zijn ze toegewijd aan bitcoin voor de lange termijn?

Zoals in veel nieuwe en snel groeiende markten, zijn de overtuiging en toewijding van beleggers en het algemeen heersende sentiment erg belangrijk voor de prijsvorming. Dat komt doordat er geen historische gemiddelden of ratio's zijn, waartegen de bitcoin koers kan worden afgezet. Wanneer de koers naar beneden beweegt, bestaat het risico op een massale exodus uit bitcoin, wat een crash van de koers tot gevolg kan hebben. 

De volgende infographic laat zien wat de toekomstverwachting is van crypto beleggers m.b.t. de bitcoin koers. Het laat ook zien hoe lang ze van plan zijn hun digitale bezittingen te houden.

  

Courtesy of: Visual Capitalist
 
Veiligheid blijft een belangrijk punt van zorg voor cryptobeleggers. Dat is niet verwonderlijk gezien het feit dat er naar schatting voor $1,2 miljard aan cryptomunten is gestolen sinds 2017. Andere zorgen, zoals een gebrek aan liquiditeit en hoge aan en verkoop kosten, scoren ook hoog.
Deze zorgen zijn echter eenvoudig op te lossen door in cryptovaluta te handelen bij een cfd broker als Plus500. Bij Plus500 wordt gehandeld met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct waarbij de belegger niet direct de betreffende cryptomunt bezit, maar wel (met hefboom) kan profiteren van een koersstijging of daling. Deze hefboom maakt het echter wel meer risicovol. Er bestaat een reële mogelijkheid uw gehele inleg te verliezen. Bij Plus500 kan, gratis en geheel vrijblijvend, onbeperkt worden geoefend met een demoaccount. Lees meer over Plus500 in deze PLUS500 REVIEW
 

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

 
 
  • Hits: 17246