Skip to main content

Klaytn koers (KLAY)

Klaytn koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Klaytn (KLAY) koers weergegeven in euro. Wil je KLAY kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

Wat is Klaytn (KLAY) en hoe werkt het?

Klaytn (KLAY) is een gedecentraliseerd ecosysteem met een krachtige publieke blockchain. Het protocol werd gecreëerd om bedrijven en ondernemers in staat te stellen blockchain technologieën te ontwikkelen en te gebruiken. Het netwerk biedt een aantal nuttige functies die ontworpen zijn om barrières voor blockchain adoptie weg te nemen en het onboarding proces te versnellen. Hoe werkt Klaytn en wat maakt het zo uniek? Daarover lees je meer in dit artikel.

Wat is Klaytn (KLAY)?

Klaytn is een "hybride" blockchain die beste eigenschappen van zowel publieke als private blockchains combineert. Enerzijds profiteert het van de snelle verwerkingstijd en hoge schaalbaarheid van een private blockchain. Anderzijds behoudt het de gedecentraliseerde gegevens/controle en het gedistribueerde bestuur van publieke blockchain.

Het doel van Klaytn is de adoptie van blockchains te versnellen. Dit doet het door een omgeving te creëren waarin iedereen vrij eenvoudig een eigen blockchain applicatie (BAPP) op kan zetten.

Klaytn ondersteunt ook DApps op een groot aantal gebieden, waaronder het beheer van digitale activa, het verzamelen en verhandelen van kunst, het ontwikkelen van spellen en gedecentraliseerde exchanges.

KLAY is de eigen nuts- en bestuurstoken van het netwerk. Met de KLAY coins kun je de transactiekosten betalen of voor het gebruik van BApps. De ontwikkelaars van de BApp ontvangen hun beloning ook in KLAY. Je kunt de token ook staken om een stakingsvergoeding te ontvangen en je kunt het zelfs gebruiken als onderpand voor secundaire tokens.

De geschiedenis van Klaytn (KLAY)

De ICO voor Klaytn werd gehouden in 2018, waarbij meer dan $90 miljoen werd opgehaald. Kort na de lancering van het mainnet in 2019 onthulde Klaytn 's werelds eerste smartphone met verschillende blockchain toepassingen (Bapps). De smartphone werd ontwikkeld door Klaytn in samenwerking met Samsung.

Vandaag ondersteunt Klaytn een levendig ecosysteem van blockchain diensten van derden, zoals cryptocurrency portemonnee Klip, die gekoppeld is aan de KakaoTalk messenger app. Het blockchain protocol trok meer dan 40 Initial Service Providers aan uit verschillende industrieën voor verschillende gebruikssituaties, waaronder entertainment, e-commerce, gezondheidszorg en financiën.

Hoe het werkt

Voor de beveiliging van het Klaytn netwerk maakt het protocol gebruik van de Istanbul Byzantine Fault Tolerance (BFT). Het implementeert een Practical Byzantine Fault Tolerance met enkele aanpassingen die de noodzakelijke eigenschappen van een werkend en veilig blockchain netwerk garanderen.

Klaytn biedt een schaalbaar, veilig en gebruiksvriendelijk platform aan bedrijven en startups. De Klaytn blockchain werkt snel en kan wel 4.000 transacties per seconde verwerken. De tijd om een nieuw blok te genereren is slechts één seconde. Het gasgeld dat nodig is om transacties te doen is 10 keer lager dan dat van de Ethereum blockchain.

Klaytn maakt geen gebruik van Proof of Work (PoW) of Proof of Stake (PoS) consensus mechanisme, in plaats daarvan maakt het gebruik van een Proof of Contribution (PoC). Dit consensus- en beveiligingsmechanisme creëert een veelzijdige en gedecentraliseerde omgeving waarin elke blok-validator beloond wordt.

Op de Klaytn blockchain kun je zonder veel technische kennis gemakkelijk je eigen applicatie op de blockchain ontwikkelen. Je kunt zelf een chain starten of je aansluiten bij reeds bestaande chains. Volgens Klaytn heb je zeker geen kennis nodig van cryptografie of geavanceerde kennis van blockchain technologie.

Wat maakt Klaytn uniek?

Het Klaytn (KLAY) ecosysteem heeft een reeks unieke kenmerken om de optimale omgeving te creëren voor blockchain applicaties.

Zo is Klaytn bijvoorbeeld ideaal voor ontwikkelaar, bedrijven en eindgebruikers. Dit omdat Klaytn het beste van publieke blockchain (gedecentraliseerde gegevens, verificatie en bestuur) en het beste van private blockchains (snelheid en schaalbaarheid) combineert.

Een ander uniek kenmerk van Klaytn is de interoperabiliteit met verouderde technologie. Dit betekent dat bedrijven gemakkelijk kunnen overstappen op het gebruik van de Klaytn blockchain technologie.

Klaytn heeft daarnaast ook ondersteuning van grote conglomeraten zoals LG Electronics, Union Bank en FSN. Deze steun moedigt zakelijke blockchains aan om het ecosysteem van Klaytn te vertrouwen en in het project te investeren.

 

  • Hits: 2633