Skip to main content

Mirror Protocol koers (MIR)

Mirror Protocol koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Mirror Protocol (MIR) koers weergegeven in euro. Wil je Mirror Protocol kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald 

Wat is Mirror Protocol (MIR) en hoe werkt het?

Het probleem van de traditionele beurs en aandelenmarkt is dat veel aandelen vrij prijzig zijn. Hierdoor kunnen minder mensen investeren in aandelen. Het Mirror Protocol (MIR) maakt het mogelijk dat iedereen voor slechts een paar euro in zijn favoriete aandeel kan investeren, ook al is het aandeel op de traditionele aandelenbeurs honderden of zelfs duizenden dollars waard. Hoe doet Mirror Protocol dit en wat maakt het zo uniek? Je leest het in dit artikel.

Wat is Mirror Protocol (MIR)?

Mirror Protocol is een DeFi protocol (DApp) gebouwd op de Terra blockchain dat beleggen in aandelen en andere activa mogelijk maakt door synthetische tokens te gebruiken. Deze worden Mirrored Assets (mAssets) genoemd.

mAssets zijn tokens die zich gedragen als een gespiegelde versie van echte activa door de beursprijzen on-chain weer te geven. Ze geven handelaren de prijsblootstelling aan echte activa terwijl ze fractioneel eigendom en open toegang mogelijk maken.

Het idee achter het project is om gebruikers in staat te stellen 24 uur per dag en elke dag van de week in Amerikaanse aandelen te handelen. De handel kan door iedereen, waar ook ter wereld, gedaan worden.

Het MIR-token is het eigen token van het Mirror Protocol en het wordt gebruikt voor bestuur, staking en voor liquiditeitsverschaffers als beloning.

Op het moment van schrijven wordt MIR verhandeld op €1,58 met een 24-uurs handelsvolume van €36.589.944. Met een marktkapitalisatie van €122.479.234 staat MIR momenteel op de 346e plaats. Er zijn op dit moment 77.742.680 MIR munten in omloop.

De geschiedenis van Mirror Protocol (MIR)

Mirror werd ontwikkeld door Terraform Labs (TFL), de groep achter de Terra blockchain die zich toelegt op het uitbouwen van het Terra tooling en applicatie ecosysteem. Het protocol werd ontworpen om problemen op te lossen die gebruikelijk zijn bij op blockchain gebaseerde derivatenbeurzen.

Terraform Labs lanceerde het Mirror Protocol in december 2020 om prijsstabiele liquide afgeleide activa op het Terra netwerk te creëren. Van 11 november tot 4 december 2020 werden de eerste native MIR-tokens uitgegeven aan Terra liquiditeitsverschaffers op Uniswap en Terraswap.

Hoe het werkt

Mirror Protocol is gebaseerd op het Terra netwerk en wordt aangedreven door smart contracts. Hiermee stelt het netwerkgebruikers van over de hele wereld en met verschillende achtergronden in staat om gemakkelijk grondstoffen, aandelen en andere financiële activa te verhandelen.

Dankzij het Mirror Protocol kunnen gebruikers synthetische activa creëren die de real-time en real-life waarde weerspiegelen van de activa die ze voorstellen. Door onder andere gebruik te maken van orakels volgt het de waarde van reële activa.

Met behulp van het Mirror Protocol kunnen beleggers de blockchain technologie gebruiken om te beleggen in crypto, goud, maar ook in aandelen op traditionele financiële markten. De waarde van alle mogelijke activa kan in het protocol gerepliceerd worden.

Wat maakt Mirror Protocol (MIR) uniek?

Mirror Protocol biedt gebruikers een unieke kans om tokens te verhandelen zonder echte financiële activa zoals aandelen of edele metalen te bezitten. Met Mirror Protocol kan iedereen, waar ook ter wereld, 24 uur per dag, 7 dagen per week getokeniseerde activa verhandelen.

Daarnaast biedt het Mirror Protocol de volgende unieke eigenschappen:

  • Wereldwijde toegankelijkheid: Op de meeste markten buiten Europa & Noord-Amerika is de toegang tot buitenlandse aandelen- en valutamarkten zeer beperkt. Crypto maakt wereldwijde toegankelijkheid zonder toetredingsdrempels mogelijk.
  • Fractionele orders: In de traditionele financiële wereld worden, om een fractionele order uit te voeren, meerdere fractionele orders samengebundeld om een eenheidstransactie uit te voeren. Het proces om alle orders tot één te bundelen vergt extra wachttijd. Door gebruik te maken van de blockchain wordt het volume van de orders eenvoudig als een getal op de blockchain weergegeven, zodat het tussenliggende bundelingsproces niet nodig is.
  • Bijna onmiddellijke uitvoering van orders: Door het gebrek aan liquiditeit (prijs-tijd-prioriteit orderboek algoritme) kan het vaak tot een dag duren voor orders volledig uitgevoerd zijn. Omdat Mirror Protocol vertrouwt op de liquiditeit van elke afzonderlijke activapool, kunnen orders even snel uitgevoerd worden als de bloktijd van het netwerk. Gemiddeld duurt dit ongeveer 6 seconden.

 

 

  • Hits: 3367