Bitcoin bereikt een niveau van $ 42,5k en beleggers vinden crypto minder riskant zijn dan goud of olie

 

De Bitcoin koers is vandaag weer wat opgelopen en nadert wederom de weerstand van $45k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat nu op multi-week highs boven $42k. Altcoins boekten daarentegen wat gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk toont aan dat digitale tokens voor de overgrote meerderheid van de investeerders minder risicovol zijn dan conventionele investeringsbestemmingen zoals goud of olie. Daarover later meer.

De grote Amerikaanse institutionele crypto-bewaardienst Grayscale heeft aangekondigd dat het een nieuw cryptocurrency-fonds zal onthullen dat zich toelegt op slimme contractgebaseerde blockchain-netwerken zoals Cardano, Terra, Solana en anderen. Ethereum staat echter niet op de lijst en dat toont de groeiende vraag binnen de gemeenschap om weg te gaan van het op een na grootste netwerk te midden van een jacht op ETH-alternatieven. Ethereum is echter over het algemeen nog steeds vrij sterk en is een dominante kracht in de markt.

Sheila Warren, de CEO van Crypto Council for Innovation en voormalig blockchain-hoofd van het prestigieuze World Economic Forum (WEF), is van mening dat uitzonderlijkheid in de VS aan het licht kan komen. Ze is van mening dat de langzame voortgang van de blockchain- en crypto-scene in de VS kostbaar zal blijken te zijn en dat andere landen hier het voortouw kunnen nemen, ten koste van de VS.

CoinCheck, een grote crypto-exchange in Japan, bekijkt een mogelijke notering op de Nasdaq-beurs via een mogelijke fusie. Door deze stap zal de exchange zich voegen bij een handvol crypto-exchanges die op reguliere beursen genoteerd staan. De fusie vindt plaats met Thunder Bridge Capital Partners IV.

De staat Abu Dhabi in het Midden-Oosten (onderdeel van de VAE) heeft ontwerpaanbevelingen uitgebracht over hoe de sector Non Fungible Token (NFT) moet worden gereguleerd. Volgens deze eerste aanbevelingen zal de speciale economische zone van Abu Dhabi waarschijnlijk licenties verlenen aan beurzen die in NFT's willen handelen.

Volgens een laatste persbericht heeft de Braziliaanse UFC-vechter Matheus Nicolau zojuist 100% van zijn salaris in Bitcoin ontvangen. Zijn belangrijkste redenen om over te stappen op cryptocurrency zijn om inflatie te bestrijden en de beveiliging van zijn applicaties te verbeteren.

De Bitcoin hash-snelheid neemt momenteel een adempauze na het plaatsen van nieuwe recordhoogtes onlangs. Het netwerk is over het algemeen veel veerkrachtiger gebleken dan de koers momenteel doet vermoeden en het heeft in de loop van de tijd aanzienlijke vooruitgang geboekt. Analisten verwachten dat hij een beetje zal dalen en vervolgens nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Crypto-analysewebsite Glassnode heeft aangetoond dat de meeste verkoopdruk vanuit de cryptosector uit Azië komt. Europa en Noord Amerika opereerden voornamelijk aan de koopkant en vingen de verkoopdruk op.

Een Pakistaanse cryptopionier en influencer genaamd Waqar Zaka is van mening dat het land veel minder afhankelijk moet zijn van krediet en moet overstappen op crypto-eigendom. Zaka heeft continu gestreden voor cryptowetgeving en acceptatie door de overheid, maar met beperkt succes.

Bitcoin koers stijgt boven $ 42.5k

Bitcoin steeg eerder op de dag tot $ 43k, voordat hij daalde tot ongeveer $ 42,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeert het tij te keren, maar wordt geconfronteerd met enorme weerstanden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 40,8k. Het werd enkele uren zijwaarts verhandeld voordat het om 01:50 uur 's ochtends een plotselinge prijspiek onderging. Het bereikte een maximale waarde van $ 43,2k binnen de uren daarna, maar zakte toen een beetje weg. Sindsdien is het daar gebleven.

Bitcoin wil nu het weerstandsniveau van $ 45k opnieuw uitdagen, maar het valt te betwijfelen of dit op korte termijn zal lukken. Een mislukte poging zal zeker de verkoopdruk doen toenemen en de koers kan dan snel dramatisch dalen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 807 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, stonden over het algemeen grotendeels in het groen. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 2,8%), Cardano (ADA, 5,5%), Solana (SOL, 5%), Polkadot (DOT, 6,3%), Dogecoin (DOGE, 3,4%), Shiba Inu (SHIBA, 2,5% ), Polygon (MATIC, 3,6%) en Litecoin (LTC, 5,9%).

ADA koers grafiek 

In ander nieuws….

Een OnePoll-enquête toont aan dat een grote meerderheid van de mensen gelooft dat tokens veiliger en zekerder beleggingen zijn dan goud of olie

Een recent onderzoek in het VK laat zien hoe het tij verandert voor de cryptosector. Volgens de enquête was maar liefst 81% van de respondenten van mening dat digitale tokens minder risico met zich meebrengen dan traditionele activa zoals goud of olie.

De uitkomst was onverwacht, maar kwam duidelijk naar voren in de statistieken, aangezien steeds meer mensen betrokken raken bij crypto, te midden van oliemarkten die steeds grilliger worden en de goudmarkt die sterk op geruchten geopolitieke spanningen reageert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram