Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 42k terwijl Crypto Utopia Island 50.000 burgerschapsaanvragen krijgt

 

Bitcoin handelt momenteel boven $ 42k na een trage laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is momenteel bezig aan een consolidatie onder de belangrijkste weerstand van $ 45k voordat deze wordt getest. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: er is een nieuw project gestart met de naam Satoshi Island in de Stille Zuidzee, dat voorziet in een bestemming voor alleen cryptovaluta. Het team erachter zoekt een plek waar fiat zo goed als verboden is.

De grote Amerikaanse investeringsbank Cowen heeft een speciale crypto-investeringsafdeling gelanceerd. Aanvankelijk had het al plannen aangekondigd om medio 2021 in de crypto-bewaarsector te stappen. Nu is een volledige bewaarservice voor cryptocurrencies en handelsuitvoering in de maak. Hiervoor heeft de financiële instelling een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Standard Custody and Trust Company.

Volgens een recente bericht lanceren inheemse Australiërs hun eigen ambassade in de metaverse. Inheemse culturen op het grootste eiland, die behoren tot de oudsten ter wereld, willen hun erfgoed behouden na eeuwen van uitbuiting en genocide. De Culturele Ambassade van de First Nations zal in de nabije toekomst in de metaverse worden gelanceerd om hun ongelooflijke geschiedenis van millennia te behouden.

El Salvador heeft de lancering van zijn Bitcoin-obligaties uitgesteld tot september van dit jaar. De vertraging toont de problemen die de regering heeft ondervonden bij het vrijgeven van deze obligaties. Ze zouden naar verwachting worden aangeboden aan crypto-investeerders om een ​​nieuwe Bitcoin City in het land te financieren, maar die toekomst is nu enigszins in het ongewisse. El Salvador is tot op de dag van vandaag het enige grote land op aarde dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft verklaard en Bitcoin als onderdeel van zijn reserves heeft. Deze drastische stap heeft echter te maken gehad met enkele recente tegenslagen en vertragingen.

De Thai Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe reeks voorschriften aangekondigd voor crypto-bedrijven in het land. De regels dwingen cryptobedrijven om servicekwaliteit en IT-informatie openbaar te maken voor een breed scala aan spelers in de sector, waaronder brokers, beurzen en dealers. Banken mogen niet met deze bedrijven omgaan totdat de bedrijven akkoord gaan en zich aan deze regels onderwerpen.

De Ierse Centrale Bank heeft het publiek gewaarschuwd voor misleidende crypto-advertenties. De banktoezichthouder heeft het voorbeeld gevolgd van de Britse bank met betrekking tot deze advertenties. De waarschuwing was onderdeel van een actie van de Europese toezichthoudende autoriteiten.

Sommige in de VS gevestigde Bitcoin-mijnbouwbedrijven kijken naar steenkoolafval voor schonere energieoplossingen. Stronghold Digital Mining, gevestigd in Pennsylvania, gebruikt het afval van oude fabrieken om hun Bitcoin-mijnmachines van stroom te voorzien.

Bitcoin koers stabiel boven $ 42.000

Bitcoin is momenteel stabiel op iets meer dan $ 42k op het moment van schrijven, na weer een dag zonder actie. De cryptocurrency zit nog in een consolidatiefase voordat het eventueel de volgende stap zet.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 42,5k. Het bleef de rest van de dag binnen $ 500 van deze waarde, wat een aanzienlijk lage volatiliteit is voor Bitcoin. Het registreerde een minimumwaarde van $ 41,9k vroeg in de ochtend om 05.30 uur. Daarna, voor de rest van de dag, was de cryptocurrency langzaam aan het herstellen naar eerdere niveaus. Het handelt op $ 42,3k op het moment van schrijven.

Bitcoin zit momenteel in een consolidatiefase voordat het probeert een nieuwe stap te zetten boven de belangrijkste weerstand. Het volgende doel is de lang aangehouden weerstand van $45k die de laatste 7 weken of zo de test van de stieren heeft doorstaan. De koers is daarom op zoek naar een stap boven dit sleutelniveau. Als het dit niet doet, zullen de stieren onmiddellijk weer onder druk komen te staan ​​en kunnen de beren zelf een doorbraak naar beneden maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 800 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,6%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven de hele dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen die wat winst maakten. Grote winnaars waren Cardano (ADA, 10%), Polkadot (DOT, 3,5%), Dogecoin (DOGE, 5,6%), Shiba Inu (SHIB, 6%) en Near Protocol (NEAR, 10%).

Cardano koers grafiek

In ander nieuws…..

Pacific Satoshi Island streeft ernaar om een pure crypto-bestemming te worden

Terwijl het aantal crypto-gebruikers wereldwijd blijft groeien, beoogt een nieuw project op een privé-eiland een belangrijk centrum voor crypto te worden door een no-fiat-beleid aan te nemen.

Dit 32 miljoen vierkante meter grote eiland wil de bestemming worden voor cryptotoerisme en kan meerdere toeristische doeleinden vervullen, waaronder het beschouwen van de natuurlijke schoonheid van het eiland. De doelen zijn groot, maar het is zichzelf nog aan het stylen om de ontmoetingsplaats te worden voor crypto-gebruikers van over de hele wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram