Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt richting $ 45k terwijl cryptomarkten $ 2 biljoen marktkapitalisatie bereiken

 

Bitcoin steeg eerder vandaag voor een korte tijd boven $44k, wat wijst op een optimistische intentie. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat voor de grootste weerstand van de afgelopen maanden terwijl het probeert boven de $45k te gaan. Altcoins boekten ook winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkten ligt nu weer boven de $ 2 biljoen, na een aanzienlijke onderbreking daaronder. De markt wil een belangrijke stap zetten, maar kan worden uitgedaagd door de beren rond de volgende weerstand.

Grote toezichthouders kijken met onbehagen naar cryptocurrencies en suggereren nieuwe regelgeving volgens verschillende nieuwsberichten. De Federal Reserve Bank (de Fed), het Amerikaanse House Financial Services Committee, het Maleisische ministerie van Financiën, het Indiase ministerie van Financiën, enz. hebben allemaal voorgesteld om de regels voor de sector verder aan te scherpen, daarbij verwijzend naar een bedreiging voor de nationale valuta. Daarover later meer.

Volgens de CEO van Almonty Industries betekent de overvloed aan stimuleringsmaatregelen van de federale overheid dat de Fed nu een decennium van strenge maatregelen zal moeten nemen om de economie op de rails en de inflatie onder controle te krijgen. Hij gaf deze visie tijdens een recent interview met Kitco News. Almonty is een wereldwijd opererende Tungsten-mijnbouw- en exploratiegigant.

GameStop heeft zijn bèta NFT-marktplaats gelanceerd in samenwerking met Loopring volgens een recent persbericht. Hiervoor wordt de Layer 2-technologie van laatstgenoemde gebruikt. GameStop heeft geprobeerd de crypto- en NFT-sector te betreden na een verliesgevend laatste kwartaal.

De Amerikaanse staat Colorado staat nu belastingbetalingen in crypto toe. De staat volgt een aantal kleinere staten, voornamelijk in het zuiden en middenwesten, die dit initiatief hebben genomen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft ook een verklaring uitgegeven waarin staat dat de regering manieren zoekt om bedrijven ook in crypto te laten betalen. De burgemeester van Portsmouth in New Hampshire heeft ook gesuggereerd dat burgers in de nabije toekomst stadsrekeningen met crypto kunnen betalen. Volgens vooraanstaande analisten en commentatoren is het slechts een kwestie van tijd voordat de rest van de Amerikaanse staten en ook andere landen volgen.

Een recent rapport suggereert dat bijna de helft van alle Duitsers gemotiveerd is om in crypto te investeren. 44% van de mensen uit Duitsland lijkt in de nabije toekomst te gaan investeren, terwijl ongeveer 37% het al een jaar verhandelt. Het ziet er veelbelovend uit voor crypto in de grootste Europese economie.

De Amerikaanse SEC heeft een kleine overwinning behaald in de zaak tegen Ripple en de vermeende illegale XRP-verkoop. De rechter in deze zaak heeft de toezichthouder extra tijd gegeven om het leveringsschema in te dienen tegen Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen. De zaak is echter nog lang niet voorbij en beide partijen wisselen al een tijdje over en weer klappen uit.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 44k

Bitcoin zweeft momenteel boven de $44k en wil in de nabije toekomst de weerstand van $45k uitdagen. Het valt echter nog te bezien of de stieren de moed hebben om zo'n stap te zetten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 42.2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te klimmen. Het steeg naar $ 43k en bleef daar het grootste deel van de dag. Om 15.50 uur in de middag begon de koers weer te stijgen. Deze keer maakte het een sprong naar het weerstandsniveau van $ 44k en handelt nu zijwaarts rond die waardering.

Bitcoin staat nu aan de vooravond van het opnieuw uitdagen van de weerstand van $ 45k. Deze beweging is de afgelopen weken driemaal mislukt, maar deze keer lijkt de poging veel duurzamer en stabieler, zodat het de stieren dit keer misschien toch zal lukken. Als de doorbraak wordt bereikt, ligt er misschien een overstap naar $ 50k in het verschiet. Als ze echter worden geconfronteerd met een afwijzing op dit niveau, zullen de beren waarschijnlijk een duik nemen en de koers terugtrekken naar $ 40k of zelfs lager als ze kunnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 833 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,6%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten eerder vandaag wat winst, maar de verschillen waren groot. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 4,7%), Cardano (ADA, 11%), Solana (SOL, 10,5%), Dogecoin (DOGE, 7,8%), Polygon (MATIC, 6,5%) en Cosmos (ATOM, 5,5%).

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Overheden zijn bang dat “Bitcoin het overneemt” en pleiten voor nieuwe maatregelen

Grote financiële regelgevers en beleidsmakers over de hele wereld zijn zichtbaar verstoord door het immense succes van de cryptosector en zijn op zoek naar nieuwe maatregelen.

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, pleit opnieuw voor nieuwe crypto-regulering. Hij is van mening dat de cryptosector grote uitdagingen vormt voor het hele Amerikaanse financiële systeem.

Het nieuwe voorstel van het Indiase ministerie van Financiën is om elke crypto-handel afzonderlijk en fiscaal te beschouwen. Dit is ook weer een stap die voortkomt uit angst en frustratie. Evenzo heeft de Maleisische regering het bezit van crypto verboden, althans voorlopig.

Het is dus geen geheim dat Bitcoin en digitale valuta in het algemeen relevanter worden dan ooit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram