Bitcoin stabiel op $ 44,5k terwijl Ethereum stijgt in afwachting van de samenvoeging met Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 44,5k op het moment van schrijven, na heel even boven $45k te zijn geweest. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft enige tijd nodig om deze $45k-weerstand te overwinnen en is er al een keer eerder bovenuit gekomen, maar dat was met weinig overtuiging en de koers zakte weer terug. Dit weekend zal naar verwachting cruciaal zijn bij het bepalen van de directe focus van de markt en of het al dan niet bullish zal worden. Altcoins daarentegen stonden een groot deel van de dag in het groen, maar ze boekten enkele verliezen in de laatste paar uur voor het ter perse gaan. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Ethereum-netwerk nadert zijn nieuwste upgrade, waardoor de twee ketens die momenteel over het algemeen enigszins parallel lopen, worden samengevoegd. De markt reageert dus met ingetogen anticipatie. De op een na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie steeg de afgelopen dagen tot boven de $ 3,2k en kan zijn opwaartse klim in verdere verwachting voortzetten.

Een nieuw crypto-belastingkader is aangenomen in het parlement van India als onderdeel van een wijziging van de laatste financiële wetgeving. De minister van Financiën Nirmala Sithamaran heeft deze wet ingevoerd en het is de bedoeling dat het een echte wet in het land wordt. De verordening is echter niet crypto-vriendelijk en voorziet in hoge belastingtarieven, tot 30% voor de sector, die de industrie in het land verder zouden kunnen verstikken.

Uit gegevens van Bitfinex blijkt dat er een flinke verkoopmuur aan de horizon is verschenen die de markt in de nabije toekomst zou kunnen beïnvloeden. Een walvis op de beurs kocht BTC voor $ 34k en lijkt het te willen liquideren boven $ 45k. Als het marktsentiment echter sterk genoeg is, kan de beweging omhoog echter nog steeds plaatsvinden en kan de walvis slechts als een kleine hobbel op de weg worden gezien.

De premier van Vanuatu, de eilandnatie in de Stille Oceaan, heeft groen licht gegeven voor het Satoshi-eilandproject op zijn grondgebied. Daarover later meer.

Twee senatoren, waaronder de Republikein Cynthia Lummis en Democraat Kristen Gillibrand, hebben een nieuwe cryptowet in de senaat mede gesponsord. Het is een brede regelgevingsinspanning om de digitale sector mainstream te maken.

Het Caribische land Jamaica zal naar verwachting eind dit jaar zijn eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) lanceren. Jamaica nam dit initiatief om het bankieren te verbeteren in het land waar 17% van de bevolking geen bankrekening heeft.

Een vooraanstaande Israëlische bank werkt samen met Paxos om zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) handel te accepteren. Leumi Bank gaat voor deze stap nadat ze ervan overtuigd was dat er veel vraag naar is.

Groot elektronicabedrijf LG heeft nieuwe bedrijfstakken aangekondigd, waaronder blockchain en crypto. De bijgewerkte doelstellingen voor bedrijfsontwikkeling zijn bijgewerkt nadat verschillende voorstellen voor het bedrijf binnenkwamen.

Het grote Amerikaanse fossiele-brandstofbedrijf ExxonMobil wil aardgas gebruiken om Bitcoin-mijnbouw in Nigeria, Duitsland en een paar andere landen aan te drijven. Deze ontwikkeling kan echter ingewikkeld worden, aangezien gas duur zal worden vanwege de Russische sancties.

Bitcoin op $ 44,5k

Bitcoin handelt momenteel net boven $ 44,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency klopt op de deuren van de weerstand van $ 45k en stond er zelfs even een kort moment boven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,2k. De cryptocurrency bleef lange tijd inactief. Pas om 12.00 uur 's middags begon de index te stijgen. Het bereikte net het $45k-niveau in de daaropvolgende uren en keerde terug naar ongeveer $44.5k op het moment van schrijven.

Bitcoin probeert momenteel een beweging boven $ 45k te bewerkstelligen. Vergeleken met eerdere keren dat de koers niet boven dit niveau uitkwam, is dit veel serieuzer. Maar als de koers op dit niveau faalt, kan een onmiddellijke terugdraaiing naar eerdere niveaus worden verwacht.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 840 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel en boeken vervolgens lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten aan het eind van de dag lichte verliezen, ondanks dat ze eerder op de dag stegen. Grote verliezers waren Cardano (ADA, -7,5%), Solana (SOL, -5,5%), Dogecoin (DOGE, -4,5%) en Cosmos (ATOM, -4%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Minister-president van Vanuatu geeft groen licht aan Satoshi Island Project

De premier van Vanuatu heeft het ambitieuze Satoshi Island-project goedgekeurd, dat naar verwachting een grote speler zal worden in cryptotoerisme in de wereld.

Het kleine Aziatische land in het midden van de oceaan is op zoek naar een aantal grote investeringen in dit particuliere eiland, omdat het de eerste crypto-only toeristische bestemming ter wereld wil worden waar fiat zal worden verboden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram