Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin breekt $ 45k weerstand en stijgt naar $ 46.000

 

Bitcoin zweefde al een tijdje rond de $45k voordat het de vaart erin zette en steeg naar $46k. Het lijkt erop dat de Bitcoin koers klaar is voor een consistente beweging boven de belangrijkste weerstand van $45k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft over het algemeen een relatief stabiel weekend gehad, aangezien de koers een lichte stijging noteerde net onder het cruciale $45k-niveau. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, wachtend op een signaal van BTC zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin is helemaal klaar om zijn wekelijkse hoogste slot voor het huidige kalenderjaar te posten. Deze beweging vindt stilletjes plaats en het lijkt erop dat BTC met zijn huidige stijging boven de $45k klaar is om deze stap permanent te maken. Daarover later meer.

De nieuwste markttrend is dat Privacymunten stijgen. Deze ontwikkeling zou kunnen worden veroorzaakt als reactie op verschillende overheidsvoorschriften die ze willen verbieden. Normaal gesproken daalt een activum in waarde wanneer de regeringen er achteraan gaan, maar soms is het in crypto het tegenovergestelde. Grote privacymunten zoals Dash, Monero, ZCash en anderen hebben de afgelopen weken een zware tijd doorstaan, maar naarmate de overheid zich steeds verder in de crypto-sector begeeft, neemt hun belang op de lange termijn toe. Het zijn de munten die alleen nog over zijn en die echt op privacy zijn gericht en die voor zowel goede als slechte doelen kunnen worden gebruikt, zoals het omverwerpen van een tiran of het verkopen van drugs. Hun controversiële gebruik maakt dat ze niet bij iedereen even geliefd zijn.

De Braziliaanse stad Rio De Janeiro wil vanaf 2023 Bitcoin accepteren voor onroerendgoedbelasting. Burgemeester Eduardo Paes is een groot voorstander van de crypto-zaak en wil de zaken in het Zuid-Amerikaanse land opschudden. De stad heeft al een samenwerking met Binance aangekondigd en de beurs wil daar een kantoor openen.

De regering-Biden onderzoekt de publieke opinie over cryptomining en de klimatologische omstandigheden. Het Office of Science and Technology (OSTP), een uitvoerende functie in het Amerikaanse presidentschap, volgt Bidens laatste executive order op. Het zal waarschijnlijk de milieu-impact van mijnbouw onderzoeken en indien nodig compenserende maatregelen voorstellen.

Gebruikers van Coinbase in grote landen zoals Japan, Canada en Singapore zullen worden gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken over portemonnees die niet door Coinbase worden beheerd. Dit is een poging om het wijdverbreide gebruik van privé-portefeuilles, zelfs gemarkeerde, aan te pakken. Gebruikers moeten informatie over het adres van de ontvanger delen.

De regering van Oekraïne heeft een nieuw NFT-museum opgericht om de herinnering aan de aanhoudende oorlog te herdenken. Dit is dag 34 van de Russische invasie en er zijn berichten over wreedheden, vooral aan Russische kant. Oekraïne wil dit onsterfelijk maken met behulp van blockchaintechnologie en NFT's.

MIT, een van de meest prestigieuze technische instellingen ter wereld, breidt zijn onderzoek naar Central Bank Digital Currency (CBDC) uit naar het Verenigd Koninkrijk. Voorheen waren de Reservebank van de thuisstaat Massachusetts en de Bank of Canada de twee belangrijkste partners.

Bitcoin schiet boven $ 46k

Bitcoin ging boven de $ 46k op het moment van schrijven. De digitale valuta heeft er lang tegenaan gehikt, maar heeft nu eindelijk een stijging boven $45k geboekt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,2k. Het wisselde een beetje af en bleef ongeveer 23 van de afgelopen 24 uur onder de $ 45k. Maar net voor het ter perse gaan schoot de koers plotseling omhoog en bereikte een hoogte van $46.5k. Het is nu iets teruggezakt naar $ 46k, maar houdt op dit moment stand.

De langverwachte beweging van Bitcoin boven $ 45k heeft plaatsgevonden, maar deze is niet groot genoeg om zeker te zijn van een bullish trendomkering. De koers bevindt zich nog steeds op een punt waar het makkelijk mis kan lopen, maar nu de weerstand is overwonnen, kan in de nabije toekomst een beweging naar $ 50k worden verwacht.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,97%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

De meeste andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag stabiel omdat ze wachtten op signalen van de Bitcoin koers. BTC steeg net voor het ter perse gaan, maar alts worden momenteel nog steeds langzaam verhandeld. Enkele winnaars waren Ethereum (ETH, 2,5%), Ripple (XRP, 1,9%), Polkadot (DOT, 2,5%), Dogecoin (DOGE, 3,5%), Polygon (MATIC, 3,5%), en Cronos (CRO, 3% ).

ETH koers grafiek

In ander nieuws….

Bitcoin kan hoogste weekslot gaan neerzetten

Bitcoin is helemaal klaar om zijn hoogste weekslot van 2022 te posten, wat, indien uitgevoerd, een aanzienlijke prestatie zal zijn voor de digitale valuta. De hoogste vorige afsluiting was net onder $46k en werd opgetekend in de openingsweek van het jaar. Sindsdien is het traject grotendeels neerwaarts gericht geweest.

Dus, in combinatie met een nieuwe wekelijkse high en een bullish sentiment, kan een aanzienlijke stijging worden waargenomen, maar alleen als de beren zich gedeisd houden en het feest niet op het laatste moment komen bederven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram