Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 48k en analyse toont aan dat het kan terugkeren naar recordhoogten

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 48k op het moment van schrijven na een langzame en gestage prijsstijging voor een groot deel van de dag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet er steeds meer bullish uit na het overwinnen van de lastige weerstand van $ 45k, maar de vooruitgang is tot nu toe traag geweest. Altcoins daarentegen stegen ook eerder vandaag, maar hun stijging was over het algemeen gemengd. Daarover later meer.

Een laatste analyse toont aan dat Bitcoin in de nabije toekomst snel zou kunnen terugkeren naar het hoogste niveau ooit van $ 69k, zolang het steunniveau van $ 46k intact blijft. Deze voorspelling is gedaan door de populaire analist Rekt Capital. Daarover later meer.

Russische overheidsfunctionarissen ondersteunen Bitcoin-mijnbouw in het land en vragen om het zo snel mogelijk legaal te maken. Het land staat onder grote druk van de rest van de wereld vanwege zijn agressie in Oekraïne en nu kijkt het naar andere manieren om welvaart te genereren. De oorlog heeft de Russische economie aanzienlijk verzwakt en de uitgebreide westerse sancties zorgen ervoor dat het in principe niet kan handelen met de meeste landen van de wereld. De mate waarin de digitale valutasector de Russische overlevings- en oorlogsinspanningen helpt, wordt echter nog steeds betwist, ondanks alarmisten die hun stem verheffen.

Een nieuw wetsvoorstel dat in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is ingediend, heeft tot doel een volledig digitale valuta te creëren die uiteindelijk contant geld volledig zal vervangen. De wetgeving wordt de Electronic Currency and Hardware Act genoemd en kan een geheel nieuwe richting voor de VS inluiden en mogelijk zelfs de dominantie van Bitcoin uitdagen. Het heeft echter nog niet het soort steun dat het nodig heeft, nu het Huis verdeeld is over de middelen om bestaande digitale valuta te reguleren, laat staan ​​om er een helemaal opnieuw te creëren die niet gebonden is aan de USD.

De Japanse regering heeft besloten de handel in cryptovaluta in het land verder aan te scherpen, omdat het ernaar streeft sancties tegen Rusland en Wit-Rusland af te dwingen. Het Oost-Aziatische land heeft een krachtig standpunt ingenomen tegen de Russische agressie in het Westen en dat wordt gedeeld door een aantal pro-westerse landen in de Stille Oceaan. Dezelfde intentie is echter niet van toepassing op andere landen in Azië, waaronder India, Pakistan, Bangladesh en Maleisië.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson gaf een keynote speech tijdens de recente Binance Blockchain-week in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoskinson heeft een aantal belangrijke onderwerpen aangeroerd, waaronder Web3 en hoe blockchain helpt bij het bouwen aan een betere toekomst. Hij is van mening dat de cryptogemeenschap moet leren om haar aandacht te richten op andere digitale activa dan Bitcoin om vooruitgang te boeken.

De goudindustrie wil gebruik maken van blockchain-technologie voor supply chain management en het voorkomen van fraude. Volgens Ruth Crowell, CEO van LBMA, kan de technologie de verantwoordingsplicht in de goudsector helpen verbeteren en het vertrouwen bevorderen.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 48.000

Bitcoin stijgt gestaag en heeft net voor het publiceren van dit artikel een niveau van iets boven $ 48k bereikt. De cryptocurrency is in beweging en wil snel het niveau van $ 50k uitdagen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 46k. Een groot deel van de dag was het digitale activum bezig met een gestage klim met kleine haperingen ertussen die de stieren nooit echt stoorden. Het noteerde een niveau van $ 48,1k op het moment van schrijven.

Bitcoin handelt nu ruim boven de niveaus waar beren zich prettig bij voelen en daarom hebben de stieren steeds meer vertrouwen in het uitdagen van de weerstand van $ 50k in de nabije toekomst. Deze beweging is al geruime tijd in de maak en is in de loop van de tijd gestaag opgebouwd. Nu is de koers op weg naar herstel. Zal dit resulteren in een heropleving van de lange termijn bull run? Dat zullen we moeten afwachten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $912 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,83%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies rapporteerden de afgelopen 24 uur enkele gemengde winsten. Cardano (ADA, 7,5%), Solana (SOL, 8,6%), Terra (LUNA, 8,3%), Avalanche (AVAX, 8,4%), Polkadot (DOT, 8%) en Shiba Inu (SHIB, 14,5%) boekten allemaal grotere winsten dan Bitcoin zelf. De rest van de markt deed het in het algemeen minder goed dan Bitcoin.

Terra koers grafiek

In ander nieuws…..

Bitcoin klaar om het hoogste niveau ooit te bereiken als $ 46k steun houdt

Bitcoin is momenteel op weg om de weerstand van $ 50k in de nabije toekomst te testen. Het kreeg een zware crash sinds eind 2021 en daalde daarbij tot $ 33k. Nu is de cryptocurrency echter weer in bedrijf. Maar komt de lange termijn bullrun weer tot leven?

Volgens een analist kan dat wel. Volgens Rekt Capital, een populaire analist op Twitter, zal de Bitcoin koers waarschijnlijk een macro-heraccumulatiefase van meer dan $46k meemaken en een grote stap daarboven zal zeker de sluizen voor kopers openen. Dit zou er uiteindelijk toe leiden dat de bull run op de lange termijn weer oplaait die de koers naar all time highs in de buurt van $69k zou brengen.

hoe dan ook, het valt nog te bezien of het koopsentiment zo sterk wordt als begin en eind 2021.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram