Skip to main content

Bitcoin nieuws

Meer dan 80.000 cryptohandelaren geliquideerd terwijl BTC boven $ 47K steeg

Bitcoin koers stijgt 

In het weekend beleefde de cryptomarkt op een heropleving, waarbij cryptohandelaren anticipeerden op een hogere koers. BTC kruiste gisteren boven de 47.000 USD en is erin geslaagd om het grootste deel van de dag boven dit niveau te blijven. Op het moment van schrijven wisselde de leidende cryptocurrency volgens marktkapitalisatie van eigenaar op 47.551 USD na een prijsstijging van 6,51 procent in de afgelopen 24 uur.

Volgens Coinmarketcap heeft Bitcoin een 24-uurs high van 48.086. Andere gegevensbronnen gaven aan dat de koningsmunt tijdens de Aziatische handelsuren rond de 47.500 USD bereikte voordat hij zich terugtrok. Coinmarketcap toont een 24-uurs dieptepunt van 44.437 US dollar.

Een observatie door QCP-kapitaal voorspelde een aanhoudende crypto-rally in de komende dagen. Het Singaporese bedrijf merkte ook op dat de bullish move van BTC te wijten is aan de "125 miljoen USDT-aankoop van BTC door Luna Foundation Guard (LFG)." De aankoop is een deel van de 3 miljard US dollar aan Bitcoin waarop Terra zich richt om toe te voegen aan zijn stablecoin-reserve.

 

De stijging lijkt echter een verrassing te zijn voor futures-cryptohandelaren, die op het moment van schrijven in totaal $ 454,65 miljoen hebben verloren door liquidaties. Volgens Coinglass zijn de afgelopen 24 uur meer dan 80.000 handelaren geliquideerd. BTC- en Ethereum (ETH)-handelaren werden het zwaarst getroffen.

BTC- en ETH-handelaren verloren meer dan 300 miljoen in 24 uur

BTC-handelaren verloren bijvoorbeeld in totaal 172,60 miljoen dollar, terwijl ETH-handelaren binnen 24 uur 139,42 miljoen zagen worden geliquideerd. Solana (SOL)-handelaren verloren 37,0 miljoen USD.

Achtenzeventig procent van de liquidaties gebeurde met cryptohandelaren die gokten op lagere cryptoprijzen. Toonaangevende crypto-exchanges waar de meeste actie plaatsvond, zijn FTX, OKEx, Binance, Bybit, Bitmex, Huobi, Bitfinex en Deribit.

Volgens analisten moeten cryptohandelaren die shortposities willen innemen, dit een paar dagen uitstellen, aangezien de markt de komende dagen klaar staat om meer winst te boeken.

Daniel Kukan, een leidinggevende bij een cryptobedrijf, vertelde Coindesk bijvoorbeeld dat de leidende cryptovaluta een "driehoeksuitbraak" was aangegaan, waardoor de deur werd geopend voor een hogere koers van ongeveer 53.000 Amerikaanse dollar.

Een driehoek duidt op onwil van zowel de beren als de stieren om de koers te beïnvloeden. Als zodanig biedt een uitbraak in welke richting dan ook een cruciale aanwijzing voor de meest waarschijnlijke prijsrichting.

Het pad is nog niet duidelijk, "er is een ommekeer in het spel"

Richard Perry, een analist, tweette dat de bevestiging van het patroon ervoor zou kunnen zorgen dat BTC de komende maanden 52.000 USD bereikt op weg naar 57.400. Sommigen denken echter dat de beren het pad voor de stieren nog moeten vrijmaken.

In een gesprek met Coindesk merkte Lennard Neo, een leidinggevende bij Stack Funds, op dat een Bitcoin koers van meer dan 45.000 USD laat zien dat er een ommekeer in het spel is. Neo voorspelde dat BTC-handelaren winst zullen gaan maken wanneer de crypto 50.000 US dollar bereikt.

De CEO van BitBull Capital, Joe DiPasquale, merkte op dat een groter handelsvolume aantoont dat Bitcoin "kopers willen dat deze weerstandslijn in ondersteuning veranderd". Als ze falen, zal de koers "lager dan hier consolideren".

Bitcoin met een waarde van miljoenen verplaatst na meer dan 10 jaar "slapen"

Terwijl BTC het bullish momentum hervat waardoor sommige cryptohandelaren miljoenen verliezen aan liquidaties, zijn er meer dan 81 Bitcoins in beweging na meer dan 10 jaar te hebben 'geslapen'.

Gisteren was Btcparser getuige van de uittocht van 50 BTC die werden gemined op de voorlaatste dag van januari 2011. Ondanks dat ze 11 jaar oud waren, werd de privacy van de munten door Blockchair als "gezond" aangemerkt.

Nog eens 31,8 "slapende" BTC's werden ook onderweg gezien. In tegenstelling tot de eerste batch waren deze 10,6 jaar oud en hadden ze minder privacyclassificatie. Op het moment van schrijven waren de 81,8 "slapende" Bitcoins 3.889.671 US dollar waard tegen 47.551 USD per munt.

Sinds januari zijn er voor het eerst in 11 jaar ongeveer 14 transacties met BTC uit 2011 gezien. Februari heeft het hoogste aantal transacties met zeven, gevolgd door januari met vier en drie deze maand.

Op zaterdag meldde Whale Alert dat een inactieve Bitcoin-portemonnee met 500 BTC's weer online was na bijna tien jaar inactiviteit. Van de 500 Bitcoins arriveerden medio 2012 400 munten in de portemonnee, terwijl de rest tegen het einde van 2013 werd gestort.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram