Bitcoin stabiel boven $ 47k terwijl analist prijsdoel van $ 80k geeft

 

Bitcoin handelt momenteel boven $47k op het moment van schrijven, aangezien de digitale valuta enkele van zijn eerdere winsten consolideerde, maar geen stap kon zetten boven het niveau van gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wil een nieuwe bullrun strarten, maar mest vandaag wat gas terug nemen. Altcoins stegen lichtjes in de eerste helft van de dag, maar brachten het grootste deel van de rest van de dag door met zich verdedigen tegen een onverwachte terugval. Daarover later meer.

Ander nieuws, nadat Bitcoin het niveau van $ 48k overschreed, zijn veel crypto-commentatoren bullish geworden en voorspellen ze een enorme bull-fase voor de digitale valuta. Een van die analisten is van mening dat Bitcoin nu op weg is naar $ 80k, wat een enorme winst zou zijn. Daarover later meer.

De Amerikaanse toezichthouder op de grondstoffenhandel Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) heeft een nieuw budget van ongeveer $ 365 miljoen voorgesteld. Dit is een stijging van 9,9% ten opzichte van eerdere niveaus en de reden voor deze stijging is dat het klaar is om een ​​grotere rol te spelen bij het reguleren van de cryptomarkt. De CFTC heeft lang het standpunt ingenomen dat cryptocurrencies grondstoffen zijn en geen effecten en denkt daarom de jurisdictie over hen te hebben. De CFTC staat een veel soepeler beleid voor ten opzichte van crypto dan de Securities and Exchange Commission (SEC).

Macrostrategy, een onderafdeling van Microstrategy, heeft aangekondigd dat het ongeveer $ 205 miljoen in crypto zal investeren na het verkrijgen van een banklening die voor exact dat doel is verkregen. Het moederbedrijf heeft zich hard op de Bitcoin-markt gewaagd en heeft momenteel maar liefst 125.051 BTC ($ 6,1 miljard) in bezit.

Axie Infinity, een van 's werelds grootste NFT Play to Earn-games (P2E), kampt met een probleem. De Ronin-brug werd gehackt en als gevolg daarvan werd bijna $ 600 miljoen aan tokens gestolen. Een groot deel van deze hack betrof ETH-tokens en een aanzienlijk bedrag in USDC stablecoin. Het bedrijf werkt samen met wetshandhavers, forensische cryptografen en investeerders in het algemeen om te proberen het gestolen bedrag terug te krijgen. Axios-tokens (AXS) waren volgens het bedrijf veilig voor de inval.

De Centrale Bank van Sudan heeft burgers gewaarschuwd om niet in cryptocurrencies te investeren, ook al schiet de inflatie daar door het dak. De bank benadrukte het enorme risico dat verbonden is aan de digitale valutasector als een van de redenen erachter. Veel Soedanezen beschouwen digitale valuta echter als een serieus alternatief, aangezien de inflatie in 2021 een enorme 359% bereikte, waardoor de lokale valuta enorm werd gedevalueerd.

Een nieuw cryptodonatieplatform lanceert een cryptobelastingformulier dat moet worden ingediend bij de Internal Revenue Service (IRS). Non-profitorganisaties en donateurs mogen het IRS-formulier automatisch genereren.

Een Bosnische rechtbank heeft de kant van een lokale Bitcoin-miner gekozen in een geval van bevroren banktegoeden. UniCredit Bank en de miner genaamd Bitminer Factory stonden tegenover elkaar in de rechtbank en de laatste kwam als overwinnaar uit de bus met meer dan $ 144 miljoen aan directe compensatie.

Een Indiase provinciale overheid zal het Polygon Network gebruiken om verifieerbare 'kastencertificaten' te lanceren. Dit zijn certificaten die betrekking hebben op lokale genealogie die een grote rol speelt in de politiek.

De druk van klimaatadvocaten op Bitcoin neemt toe nu de medeoprichters van Greenpeace en Ripple de handen ineen slaan om Bitcoin onder druk te zetten om zijn energie-intensieve proces te veranderen. Chris Larsen, de mede-oprichter van Ripple, is van mening dat BTC nu de uitbijter is nu Ethereum de overstap naar PoS-mining nadert.

Bitcoin stabiel boven $ 47.5k

Bitcoin handelt momenteel boven $ 47,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency stabiliseerde zichzelf na het overwinnen van een cruciale barrière gisteren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 48k. Het daalde in de uren daarna een beetje in waarde tot ongeveer $ 47,2k, maar verdere verliezen deden zich de rest van de dag niet voor. Het koos ervoor om af te wisselen tussen dit 24-uurs dieptepunt en $ 48k.

Bitcoin was eerder vandaag relatief stabiel doordat het enkele van zijn winsten consolideerde. Het heeft al de hoogste waardering van het huidige kalenderjaar geboekt en dat is een belangrijke stap richting een mogelijke verdere stijging in de nabije toekomst. Een test van $50k is te verwachten in de nabije toekomst, maar het valt nog te bezien hoe lang BTC rond de huidige niveaus blijft hangen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $906 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Altcoins boekten aan het eind van de dag wat verliezen en eindigden daarmee op een dieptepunt. Grote verliezers waren Ripple (XRP, -4%), Dogecoin (DOGE, -4%), Shiba Inu (SHIB, -5,5%), en Cardano (ADA, -2,5%). Enkele winnaars waren Terra (LUNA, 7%) en Near Protocol (NEAR, 4%).

Terra koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin kan $ 80k bereiken: analist

Bitcoin heeft momenteel de hoogste waardering van het kalenderjaar 2022. De verwachtingen zijn nog steeds hooggespannen en de digitale valuta zal het komende kwartaal mogelijk nog heel goed presteren. Veel commentatoren zijn bullish geworden, maar wat zal het prijsplafond zijn deze keer?

Een van die analisten, Crypto Ed op Youtube, verklaarde dat de markt nu positief is gedraaid en dat het lange termijndoel $80k is. Hij gelooft dat we zeker boven de huidige all time high zullen komen.

Maar de markt reageert vooralsnog wat traag op de laatste prijsstijging. Hoe dat in de nabije toekomst zal gaan, moet nog blijken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram