Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 47k terwijl Nelson Mandela's Arrestatie NFT wordt verkocht voor $ 130k

Nelson Mandela NFT 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond $ 47k en lijkt niet veel vaart te maken met de voortzetting van de bull run. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie sluit de maand af met een hoogtepunt en kijkt nu naar begin april om voor vuurwerk te zorgen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de erfenis van het Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsicoon Nelson Mandela is terechtgekomen in de NFT-sector. Een museum genaamd LiliesLeaf Heritage Site heeft onlangs meer dan $ 130.000 opgehaald in een NFT-veiling met betrekking tot Mandela. Daarover later meer.

De Vietnamese regering en haar centrale bank slaan de handen ineen om een ​​wettelijk kader voor cryptovaluta in het land te ontwikkelen. Drie ministeries, waaronder die van Financiën, Justitie en Informatie, krijgen de opdracht om hiervoor samen te werken met de centrale bank. Ongeveer 5,9 miljoen Vietnamezen of ongeveer 6,1% van de hele bevolking bezit nu crypto.

Een Kirgizisch parlementslid gaat pro-crypto en verklaart zelfs dat niets ter wereld zo snel groeit als de cryptosector. Hij is ook sterk geïnteresseerd in het lanceren van een nationale digitale valuta en heeft een toespraak gehouden waarin hij opriep tot wetten met betrekking tot de circulatie van digitale valuta in het land.

De Britse financiële waakhond Financial Conduct Authority (FCA) heeft een eerdere deadline verlengd voor sommige cryptobedrijven om zichzelf te registreren bij de nationale regelgevende instantie. Veel van deze bedrijven hebben al een tijdelijke licentie gekregen en nu hebben ze nog een respijtperiode gekregen voordat het bureau serieus actie tegen hen onderneemt.

De Chinese overheid geeft gemengde signalen af ​​als het gaat om NFT's. Hoewel een aanzienlijke meerderheid van de uitspraken en acties van de overheid gericht zijn tegen de sector, zijn er enkele hoopvolle signalen. De Chinese autoriteiten hebben de sector bijvoorbeeld niet volledig verboden en alle regels die door crypto-exchanges en dergelijke platforms worden opgelegd, zijn grotendeels zelfregulerend van aard. Er zijn tekenen dat de Chinese Communistische Partij zal proberen de sector in de nabije toekomst volledig te verbieden, zoals ze in mei vorig jaar cryptocurrencies verbood. Er blijven echter ook enkele positieve indicaties.

De grote institutionele vraag naar Cardano neemt toe omdat het andere platforms lijkt uit te dagen m.b.t. de titel voor het beste programmeerbare netwerk. Het blockchain-netwerk zag onlangs dat zijn grote transacties in het native netwerk  met 50X stegen. Dit wijst op aanzienlijke institutionele investeringen in het netwerk.

Een Bitcoin-portemonnee die toebehoort aan het Terra Network heeft $ 139 miljoen in Bitcoin gekocht volgens een recente on-chain-activiteit. De portemonnee heeft nu een enorme 31.000 BTC ($1,5 miljard) in bezit.

Bitcoin koers stabiel op $ 47k

Bitcoin besteedde eerder vandaag het grootste deel van de dag rond de $ 47k. De cryptocurrency stabiliseert zichzelf nu voor een mogelijke nieuwe bullrun aan het begin van de volgende maand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 47,5k. Het bleef de rest van de dag binnen $800 van dit niveau, met een lage volatiliteit. Behalve een beweging onder $47k om 03.30 uur in de ochtend, bleef de koers boven het $47k-niveau zonder grote prijsverstoring.

Bitcoin neemt nu wat tijd voor het door gaat met de volgende stap. Een uitdaging voor het $ 50k-niveau wordt in de nabije toekomst verwacht.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 892 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42,40%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren het grootste deel van de dag overwegend stabiel, op enkele uitzonderingen na. Solana (SOL, 7%), Avalanche (AVAX, 3%) en Near Protocol (NEAR, 3,8%) boekten allemaal wat winst.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Nelson Mandela NFT wordt verkocht voor $ 130k

Een Nelson Mandela NFT is onlangs voor $ 130.000 verkocht. De NFT in kwestie is een arrestatiebevel dat is uitgevaardigd tegen de iconische leider vlak voor zijn lange 26-jarige opsluiting door de apartheidsregering.

De houder van het document is het LiliesLeaf Heritage Museum dat het document in 2004 als schenking ontving. Het arrestatiebevel werd in 1962 uitgevaardigd en beschuldigde Mandela van samenzwering om de regering omver te werpen.

Dit is een interessante benadering omdat het een museum in staat stelde fondsen te werven zonder het daadwerkelijke fysieke document zelf los te laten. Dit model kan in de nabije toekomst door andere dergelijke organisaties worden overgenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram