Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt iets terug onder $ 46k en Binance wordt de officiële sponsor van de 64e Grammy Awards

 

Afbeeldingsbron: U.Today

Bitcoin handelt momenteel net onder $46k na eerder op de dag een lichte prijsdaling te hebben ondergaan. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt naar de hoogste maandelijkse afsluiting voor 2022, maar beren proberen een terugval in deze opbouw te forceren. Altcoins hadden daarentegen te maken met sterkere prijsdalingen, meestal groter dan die van BTC. Daarover later meer.

Ander nieuws: Binance is de officiële sponsor geworden van de 64e Grammy Awards, de meest prestigieuze muziekprijzen ter wereld. Het grote evenement wordt georganiseerd door The Recording Academy, die deze jaarlijkse awards organiseert. Binance zal naar verwachting verschillende diensten voor het evenement leveren en zal waarschijnlijk centraal staan ​​in het sponsorschap.

De Indiase regering heeft onlangs wetgeving aangenomen die voorziet in een belastingtarief van 30% voor digitale valuta in het land. Dez ontwikkeling stuitte op enige tegenstand van pro-crypto-advocaten die een veel lager tarief wilden, maar de wetgeving werd erdoorheen geduwd. Maar interessant genoeg wordt de digitale sector niet eens legaal verklaard onder die wet en dat moet van geval tot geval worden beslist.

De westelijke Amerikaanse staat Washington heeft stappen aangekondigd om de acceptatie van blockchain in zijn rechtsgebied uit te breiden. De gouverneur van de staat heeft onlangs een nieuwe wet ondertekend die het gebruik van blockchaindiensten door de staat in de financiële en industriële sectoren uitbreidt. Verschillende van de kleinere Amerikaanse staten hebben het voortouw genomen als het gaat om crypto-adoptie, waaronder Wyoming, Delaware en anderen.

Een van de baanbrekende Bitcoin-portefeuilles Blockchain.com zag onlangs zijn waardering omhoogschieten tot bijna $ 14 miljard na de laatste financieringsronde. Bij de laatste financieringsronde werd een niet nader genoemd bedrag opgehaald en steeg de waardering van het bedrijf van $ 5,2 miljard naar $ 14 miljard. Blockchain.com-portefeuilles hebben meer dan 37 miljoen gebruikers en het biedt ook andere financiële diensten voor crypto-gebruikers.

Grayscale heeft een duik genomen in het Ethereum-netwerk in een laatste rapport. Het rapport vergeleek het netwerk met New York City. Dit betekent dat het netwerk goede en slechte punten heeft. Het is in sommige gebieden rijk, overvol en duur, maar het is ook het netwerk met het rijkste applicatie-ecosysteem. Dus, terwijl anderen zoals Cardano en Solana de plaats van het op een na grootste netwerk willen innemen, worden ze nog steeds beperkt door hun toepassingen.

Een MIT Tech Review voorspelt dat een potentiële Quantum Computer die het Bitcoin-netwerk kan uitschakelen nog vele jaren vooruit in de tijd ligt. Hiermee worden enkele zorgen weggenomen met betrekking tot de veiligheid van het netwerk op de lange termijn. Daarover later meer.

Bengal Energy wil Bitcoin ontginnen met verlaten gasbronnen in het hart van de Australische outback. Het Canadese energiebedrijf is helemaal klaar om gebruik te maken van deze verlaten gasbronnen om de digitale valuta te gebruiken, maar het zal voor dit doel economische levensvatbaarheid moeten bewijzen.

Bitcoin zakt iets terug onder $46k

Bitcoin viel eerder iets terug onder $46k toen de koers de hoogste maandelijkse afsluiting ooit van het kalenderjaar naderde.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het om 15.30 uur 's middags begon te dalen. allereerst daalde het tot net boven $ 46k voordat het nog een kleine daling nam vlak onder het $ 46k-niveau tegen de tijd van publiceren van dit artikel.

Bitcoin lijkt nu af te stevenen op de hoogste maandafsluiting in de eerste drie maanden van het kalenderjaar. Januari sloot op ongeveer $38k, terwijl februari iets hoger sloot op $41k. Dus over het algemeen staat de koers voor een positieve maandafsluiting, nadat hij onlangs de hoogste waardering voor 2022 had opgetekend, gisteren op $ 48k. Dus als het einde van de maand over een paar uur allemaal goed gaat voor Bitcoin, wordt begin volgende maand een grote rally verwacht, zoals die in februari en maart werd ervaren. Het volgende voor de hand liggende doel is het $ 50k-niveau, maar als de beren in de sluitingsuren het laatst lachen en de koers onder $ 45k brengen, zal het op korte termijn een moeilijke verhaal worden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 872 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,3%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten ook enkele verliezen, in navolging van Bitcoin zelf. Ethereum (ETH, -3,8%), Binance Coin (BNB, -4%), Ripple (XRP, -6,5%), Cardano (ADA, -4,5%), Terra (LUNA, -6%), Avalanche (AVAX, -4,5%), Polkadot (DOT, -6,8%), Dogecoin (DOGE, -4%), Shiba Inu (SHIBA, -7%), Polygon (MATIC, -5%) en Near Protocol (NEAR, -8 %) doken allemaal in de rode cijfers.

NEAR koers grafiek

In ander nieuws….

MIT Tech Review zegt dat Bitcoin Cryptonite nog jaren en jaren verwijderd is

Een recente technische beoordeling door MIT, Boston laat zien dat de veel geprezen Quantum Computers die mogelijk de beveiliging van het Bitcoin-netwerk kunnen doorbreken, nog vele jaren voor ons liggen. Quantumcomputers worden vaak de antithese van Bitcoin genoemd vanwege hun enorme processorkracht.

Terwijl Google en andere technologiebedrijven beweren dergelijke computers te hebben gemaakt met verbluffende kracht, is hun bruikbaarheid momenteel zeer beperkt en het vergroten ervan zal tijd kosten. De MIT-review stelt dat het nog vele jaren zal duren voordat zo'n technologie klaar is en een bedreiging zou kunnen gaan vormen voor Bitcoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram