Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws – Spectaculaire winst en Metaverse avonturen

Cryptocurrency nieuws 

De crypto-koersen zijn weer in de lift en sommige altcoins hebben deze week spectaculaire winsten weten te behalen. Maar is het niet nog te vroeg om te verklaren dat het altcoin-seizoen echt is begonnen? Bekijk een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen en beslis zelf!

Zilliqa schiet omhoog met bijna 300%

Zilliqa (ZIL) was absoluut een van de best presterende grote altcoins van de afgelopen week. ZIL is in prijs gestegen met een verbazingwekkende 287% en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 2,5 miljard, waarmee het de 54e grootste munt is volgens marktkapitalisatie.

De aanleiding voor de spectaculaire rally van ZIL was de aankondiging dat Zilliqa binnenkort een ambitieus metavers project zal lanceren. Zilliqa's metaverse zal een multifunctionele virtuele wereld zijn, gecreëerd in samenwerking met Nvidia en gebruikmakend van Nvidia's Omniverse-oplossing.

 

Hoewel nog niet alle details over de metaverse van Zilliqa zijn onthuld, weten we wel dat het project veel NFT's zal omvatten. Naast andere kenmerken van de virtuele wereld van Zilliqa, kunnen gebruikers digitale kunstwerken verhandelen in een metaverse NFT-marktplaats genaamd Agora.

De samenwerking met Nvidia maakt de virtuele wereld van Zilliqa zeker tot een van de meest ambitieuze metaverse projecten in het blockchain-ecosysteem. Maar zal het voldoende zijn om de positie van ZIL als een van de meest populaire altcoins te vestigen? De tijd zal het leren!

Zilliqa koers grafiek 

Beleggers haasten zich om een ​​scam-token te kopen dat naar Will Smith is genoemd

Toen het Squid Game Token een paar maanden geleden in het nieuws kwam, kon niemand verwachten dat het binnenkort de norm zou worden voor oplichters om te profiteren van letterlijk elke nieuwskop. Het bestaan ​​van Will Smith Inu (WSI) bewijst dat de meme token goudkoorts nog steeds aan de gang is en dat alles kan worden omgezet in een kortstondige altcoin.

Het duurde slechts een dag sinds Will Smith Chris Rock aanviel tijdens de Oscars voordat iemand een token lanceerde op basis van het evenement. De meme-altcoin, alleen beschikbaar op Uniswap, is snel in prijs gestegen met 440%.

Terwijl sommige crypto-beginners zich haasten om dergelijke scam-tokens te kopen in de hoop dat ze geld zullen verdienen, realiseren de meesten van hen zich niet dat het gebrek aan liquiditeit betekent dat ze waarschijnlijk nooit in staat zullen zijn om de tokens die ze kopen te verkopen. Met andere woorden, wanneer de onvermijdelijke ‘rug pull’ plaatsvindt, zal bijna niemand behalve de mensen die het token hebben gemaakt enige winst kunnen maken.

Shiba Inu lanceert zijn metaverse, maar het doet de SHIB-koers geen goed

Shiba Inu (SHIB) heeft details bekendgemaakt over de op handen zijnde lancering van zijn metaverse-project genaamd SHIB: The Metaverse. De reactie van de markt was echter zeer teleurstellend - in plaats van omhoog te schieten, is de SHIB-prijs slechts met een bescheiden 7% gestegen.

Helaas voor Shiba Inu bezitters, lijkt SHIB: The Metaverse een generiek project dat eenvoudigweg bedoeld is om met heel weinig inspanning op de metaverse-trein te springen. De virtuele wereld van Shiba Inu zal meer dan 100.000 pakketten bevatten die kunnen worden gekocht zoals in tal van concurrerende projecten. In tegenstelling tot metaverse-games zoals Axie Infinity, zal SHIB: The Metaverse echter waarschijnlijk veel minder interactief zijn en niet zoveel verschillende in-game-activiteiten mogelijk maken.

Hoewel het misschien nog te vroeg is om het te beoordelen, lijkt SHIB: The Metaverse op een nieuwe mislukte poging om de SHIB koers nieuw leven in te blazen. De onlangs gelanceerde Shiboshis NFT-collectie hielp ook niet - Shiba Inu valt steeds lager op de lijst van topcryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

Momenteel is SHIB het 15e grootste token in het blockchain-ecosysteem, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 13 miljard. Ondertussen heeft Shiba Inu's directe concurrent Dogecoin (DOGE) een marktkapitalisatie van meer dan $ 20 miljard en is momenteel de 11e grootste cryptocurrency ter wereld.

SHIB koers grafiek 

Binance wint in de rechtbank

Beleggers die Binance Coin (BNB) bezitten hoeven zich nergens zorgen over te maken. De grootste crypto-exchange ter wereld heeft gemakkelijk juridische problemen vermeden en hoeft niet door een lange uitputtende rechtszaak te gaan zoals die nog steeds aan de gang is met betrekking tot Ripple Labs.

In een class action-rechtszaak die erg lijkt op die welke door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple is aangespannen, hebben eisers Binance beschuldigd van de onwettige verkoop van effecten. De federale rechter heeft de rechtszaak echter vrijwel onmiddellijk afgewezen, daarbij verwijzend naar het feit dat Binance niet eens een Amerikaanse juridische entiteit is, aangezien het is geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

BNB koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram