Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt naar $ 46.5k en aantal gedolven BTC nu meer dan 19 miljoen

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond $ 46.5k na eerder angstige momenten onder $ 45k te hebben overleefd. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zag eerder vandaag, aan het begin van de nieuwe maand, wat prijsschommelingen, wat de stieren een beetje zenuwachtig heeft gemaakt. Altcoins boekten eerder op de dag ook wat verliezen voordat ze zich enigszins herstelden. Daarover later meer.

Ander nieuws: er moeten nu nog maar twee miljoen Bitcoins worden gedolven nadat het Bitcoin-netwerk boven het niveau van 19 miljoen reeds gedolven Bitcoins uitkwam. Deze mijlpaal werd al lang verwacht door de mijnbouwgemeenschap en laat zien hoe ver we zijn gekomen in minder dan 13 jaar van het bestaan ​​van het netwerk. Daarover later meer.

De regering van Indonesië heeft besloten cryptocurrencies in het land te belasten, maar alleen tegen een minuscuul tarief van 0,1%. Ook wordt besloten hoe de belastingheffing zal plaatsvinden en ook andere formaliteiten. Dit is aanzienlijk minder dan wat andere landen momenteel belasten. Het buurland van Indonesië, India, belast volgens de laatste wet ongeveer 30%, net als veel andere landen, vooral in Europa. Ook Nederland rekent ongeveer 30% van de transactie aan als de gebruiker aan daytraden doet. Dit extreem lage belastingbedrag kan mogelijk een manier zijn om crypto-gebruikers te targeten door ze in het register te krijgen of het kan gewoon een manier zijn om de sector te promoten. Niemand weet het zeker.

Het grote Bitcoin-mijnbedrijf Riot Blockchain is helemaal klaar voor een aandelenuitgifte van $ 500 miljoen. Deze uitgifte en de enorme omvang ervan betekent dat de aandelenkoers een beetje terug zou kunnen trekken. Het mijnbouwbedrijf wil met dit bedrag algemene bedrijfskosten en dergelijke financieren.

De wetgevende cryptohavik Elizabeth Warren, heeft, om de blootstelling van de Verenigde Staten aan de cryptosector te beperken, een beetje een boost gekregen als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Als gevolg hiervan debatteren de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden actief over maatregelen om de geldstroom te stoppen, vooral naar rekeningen die verband houden met het Russische regime of zelfs met het Russische volk. De toon zou echter wat milder kunnen worden als de twee landen binnenkort een vredesregeling bereiken.

De nieuwe documentaire van Netflix, getiteld Trust No One: Hunt for the Crypto King, heeft reacties ontvangen van de cryptogemeenschap. Het is gebaseerd op de vroegtijdige dood van de oprichter van de Quadriga CX-beurs, die stierf in India, samen met de sleutels van de digitale valuta van gebruikers op de beurs. Het behandelt de samenzweringstheorieën en andere problemen rond de Quadriga-exchange.

Grote Bitcoin-investeerder en miljardair Michael Saylor is van mening dat de financiële markten nog niet klaar zijn voor Bitcoin-obligaties. Verschillende landen over de hele wereld willen BTC-obligaties lanceren, waaronder El Salvador, maar hebben grote wegversperringen op hun pad gevonden. Een van de redenen hierachter is de ongelooflijke prijsvolatiliteit van het digitale activum en de bijna zekere stijging ervan. Obligaties zijn normaal gesproken bedoeld voor fiat-valuta's die in de loop van de tijd in waarde dalen.

De Bank of Japan roept alle G7-landen op om gemeenschappelijke crypto-regelgeving in hun rechtsgebieden uit te vaardigen om een ​​gevoel van duidelijkheid te krijgen. De G7 bestaat uit grote democratische landen als Japan, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de VS, Italië en Canada. Kazushigi Kamayama, een topfunctionaris in het betalingssysteem van de Bank of Japan, is van mening dat een consistente set regels absoluut noodzakelijk is voor de toekomst.

Bitcoin stabiel boven $ 46.5k na een dag van onzekerheid

Bitcoin handelt momenteel boven $ 46k nadat de dag getuige was van een aanzienlijke strijd tussen de stieren en de beren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTCkoers rond de $45,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het laat in de nacht aanzienlijk begon te dalen. Om 3.20 uur daalde de koers onder het belangrijkste steunniveau van $ 45k. Dit was belangrijk voor de stieren om te behouden, omdat het anders een prijsdaling zou hebben veroorzaakt. De Bitcoin koers herstelde zich echter gedurende de rest van de dag langzaam en gestaag. Op het moment van schrijven handelt het ruim boven $46k.

De prijsdaling van Bitcoin en het daaropvolgende herstel waren een beetje zenuwslopend voor de stieren en ze waren helemaal klaar voor een aanval op de weerstand van $ 50k. Nu is het echter een beetje ingewikkeld omdat het moeilijk blijkt om de koers verder naar boven te krijgen. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of de stierenhet aan kunnen. Ze moeten de stijging nu voortzetten en het $ 50k-niveau uitdagen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 880 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,80%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen na eerdere verliezen

Andere cryptocurrencies boekten verliezen in de eerste helft van de dag toen BTC haperde, maar herstelde zich in de loop van de dag sterk. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 5%), Binance Coin (BNB, 4,5%), Solana (SOL, 10,8%), Avalanche (AVAX, 4,2%), Polygon (MATIC, 4%) en Near Protocol (NEAR, 8,8%). Ze boekten allemaal aanzienlijke winsten.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws

Bitcoin Netwerk bereikt aanbod van meer dan 19 miljoen BTC

Het totale aantal Bitcoin in omloop is onlangs de 19 miljoen gepasseerd, waardoor er nog maar 2 miljoen over zijn om te minen totdat de harde limiet van 21 miljoen Bitcoins is bereikt. Dit is een symbolisch moment aangezien er de laatste tijd niet veel veranderd is binnen het netwerk.

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een prijssqueeze en de volgende is in 2024 en die daarna is in 2028. Terwijl de 19 miljoen BTC in minder dan 13 jaar werden gedolven, zal er over de volgende 2 miljoen meer dan 108 jaar worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram