Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel rond $ 46k terwijl mining-moeilijkheidsgraad nieuw record bereikt

Bitcoin mining 

Bitcoin bleef een groot deel van de dag stabiel boven $ 46k terwijl de volatiliteit opnieuw afnam. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft zichzelf een beetje gestabiliseerd ondanks het feit dat het boven de weerstand van $ 45k is gekomen, wat een zorgvuldige afweging door de stieren laat zien. Altcoins boekten over het algemeen wat gemengde lichte winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Het Bitcoin-netwerk heeft record moeilijkheidsgraden bereikt, aangezien het Bitcoin aanbod boven de 19 miljoen kwam. Daarover later meer.

Een wallet die onlangs is gekoppeld aan Mount Gox is blijkbaar niet gerelateerd aan de exchange zelf. F2Pool, een Bitcoin-mijnpool, beweerde onlangs met enig bewijs dat het adres zelf geassocieerd was met vroege miners die tot deze pool behoorden en helemaal niet met Mt. Gox-investeerders. Dit heeft de hoop getemperd van slachtoffers van de grootste crypto-hack in de geschiedenis die ongeveer 850.000 BTC in gevaar bracht. De beheerders hebben tot op heden slechts 50.000 BTC van het bedrijf terug kunnen krijgen.

De omvang van de sancties tegen Rusland, zelfs tegen zijn uitgebreide crypto-sector, staat tegenwoordig ter discussie. De westerse mogendheden hadden zich op een dergelijk scenario voorbereid en hun gedetailleerde gerichtheid op wallets van Russische oorsprong laat zien hoe uitgebreid deze maatregelen zijn. Als gevolg daarvan wacht Russische crypto-gebruikers een golf van economisch isolement, maar er zijn altijd manieren waarop het kan worden ontweken, maar het zal veel tijd en moeite kosten om dit te doen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) afgewezen. Dit keer kwam de aanvraag van het bedrijf ’21 Shares’. De toezichthouder verwierp een aanvraag van de Chicago-optiebeurs om de Bitcoin ETF van 21 Shares te noteren en te verhandelen. Dit is één van een lange rij spot Bitcoin ETF's die onlangs door de SEC zijn afgewezen. Al die tijd zijn Bitcoin-futures-ETF's de een na de ander goedgekeurd.

De internationale edelmetaalmarkt wil blockchaintechnologie gebruiken om enkele van zijn basisproblemen op te lossen. Het omvat een systeem voor bewijs van integriteit dat kan worden gebruikt om de betrouwbaarheid van digitaal goud te verbeteren. Veel van het gele metaal is volgens de laatste onderzoeken in gedigitaliseerde vorm en wordt in digitale vorm over de hele wereld verhandeld. De onderliggende waarde is echter fysiek en er zijn hier gevallen geweest van gebrek aan integriteit van het bijhouden van gegevens. Blockchain-technologie die afkomstig is van Bitcoin is een natuurlijke oplossing voor dit probleem.

PrimeBlock, een BTC-mijnbedrijf, staat klaar om op SPAC te noteren na een fusie van $ 1,25 miljard. Deze fusieaanpak wordt gebruikt door veel andere blockchain-bedrijven, waaronder veel miners.

Bitcoin stabiel op $ 46k

Bitcoin probeerde eerder vandaag te stijgen, maar de beweging werd opnieuw geblokkeerd rond $ 47k, waardoor de koers gedwongen werd terug te gaan naar ongeveer $ 46k op het moment van schrijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 46,3k. Het bewoog een tijdje zijwaarts voordat het om 2.30 uur 's nachts begon te klimmen. Het bereikte een hoogste punt van $47,1k in het proces voordat het in de uren daarna daalde tot ongeveer $46.5k. Het bleef grotendeels daar, maar net voor de tijd van publiceren zakte de koers iets meer naar $ 46k.

Bitcoin wil momenteel consolideren boven een belangrijk steunniveau voordat verdere stappen worden ondernomen. De stieren worden echter nerveus omdat de weerstand van $ 50k een te grote taak lijkt voor de digitale valuta. Het lijkt er misschien op dat het binnenkort wordt uitgedaagd, maar een deel van de euforie van het overwinnen van de $45k weerstand is al weer weg geëbt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten in de loop van de dag wat lichte winsten. Sommigen zoals Solana (SOL, 7%), Polkadot (DOT, 3,6%), Near Protocol (NEAR, 5%) en Cosmos (ATOM, 7,35%) boekten allemaal wat winst.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin-netwerk heeft de grootste moeilijkheidsgraad ooit geregistreerd

Het Bitcoin-netwerk registreerde zijn hoogste mijnbouw-moeilijkheidsgraad ooit. Het netwerk van de cryptocurrency begon deze nieuwe recordniveaus te posten na het overschrijden van de 19 miljoen gedolven BTC-grens.

De totale moeilijkheidsgraad van het netwerk bereikte een hoogte van 28,57 biljoen en de hash-snelheid klom tot 201,84 Exa-hash per seconde. Dit gebeurt, hoewel Bitcoin zelf momenteel pas begint te gaan voor de weerstand van $ 50k, na meer dan drie maanden in bearish gebied. Miners zijn blijkbaar erg optimistisch over de nabije en lange termijn toekomst van de cryptocurrency.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram