Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt iets naar $ 45,5k en groene Bitcoin-mijnbouw in opkomst naarmate efficiëntere miners de sector betreden

Bitcoin mining met groene energie 

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag iets naar $ 45,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging het weekend in met afnemende volatiliteit en heeft die trend vandaag doorgezet, ondanks een kleine daling van de koers. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin-mijnbouw wil groener worden met meer focus op duurzaamheid vanuit de sector. Noorwegen is nu een van de leidende landen op dat gebied. Het op hernieuwbare energie gerichte land is nu de thuisbasis van een aanzienlijke 1% van de totale mijnbouwkracht. Daarover later meer.

Over BTC-mijnbouw gesproken, een nieuwe fabriek in Slowakije wil biogas gebruiken voor dit energie-intensieve proces. Een nieuwe faciliteit in het Midden-Europese land wordt beheerd door AmityAge Mining company. Hun focus ligt nu op het gebruik van bio-duurzame bronnen zoals afval om elektriciteit op te wekken voor mijnbouwdoeleinden.

Grote elektronicafabrikant Intel heeft een nieuwe Bitcoin-miningchip gelanceerd. De stap komt nadat het bedrijf onlangs werd verslagen door zijn oude concurrent AMD na decennia van rivaliteit. Nu wil Intel investeren in Bitcoin-mijnchips om een ​​deel van de kloof te overbruggen en een aandeel in de mijnbouwsector te krijgen. Intel is echter relatief laat met deze cryptomining-scene en het kan enige moeite kosten voordat het zich hier vestigt.

Het ministerie van Economische Zaken en Financiën van het Verenigd Koninkrijk heeft de intentie getoond om zijn regelgevingskader te wijzigen om het gebruik van stablecoins in het land op te nemen. De aanstaande beleidswijziging wordt verwacht, aangezien de overheidsdiensten zijn gaan geloven dat de stablecoins een wijdverbreide betaalwijze over de hele wereld zullen worden. Het ministerie verklaarde verder dat updates van het framework daar niet zullen stoppen en dat er in de nabije toekomst ook andere crypto-activa zullen worden ondergebracht.

Over stablecoins gesproken, er is zorgwekkend nieuws voor houders van Neutrino Dollar (USDN). Dit was een van de weinige stablecoins die werd gelanceerd op een veel kleiner netwerk, Waves. De munt daalde na beschuldigingen dat het zwaar werd gebruikt om de prijs van de WAVES-munt op te pompen. De marktkapitalisatie van USDN is door dit plotselinge verlies gedaald tot $ 824 miljoen, nadat eerder een maximum van $ 950 miljoen was bereikt. Dit is een van de risico's die gepaard gaan met enkele van de kleinere stablecoin-projecten die op kleinere netwerken worden gelanceerd.

Ethereum Mede-oprichter en huidige topman Vitalik Buterin uitte zijn diepe bezorgdheid over de toekomst van het netwerk en wat hij pro-profitspelers noemde. Deze ontwikkeling komt nu het netwerk dichter bij een complete Ethereum 2.0-upgrade komt. Het lijkt erop dat het netwerk nog steeds te maken heeft met schaalvergroting en economische problemen, ondanks de ambitieuze upgrades die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Een grote supermarktketen heeft aangekondigd dat het cryptocurrencies gaat accepteren voor betaling. On the Run (OTR) zal een in Sydney gevestigde betalingssysteemprovider gebruiken om deze optie aan gebruikers te bieden.

Bitcoin koers zakt naar $ 45.5k

Bitcoin daalde iets doordat verdere winsten opnieuw ongrijpbaar bleven voor de cryptocurrency.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 46,4k. Het begon voor middernacht te stijgen en bereikte daarbij een hoogte van $ 47,4k. Helaas voor de bulls was dit het hoogste niveau dat de koers in deze periode zou hebben en zakte het terug naar ongeveer $ 46k. Het bleef daar grotendeels de rest van de dag, behalve een paar uur voor publiceren van dit artikel, toen het weer begon te dalen. Het bereikte een 24-uurs dieptepunt van $45.2k voordat het weer herstelde naar ongeveer $45.5k op het moment van schrijven.

Ondanks de kleiner daling van de Bitcoin koers, blijft de situatie in de nabije toekomst hetzelfde voor het digitale activum. De stieren moeten de weerstand van $ 48k voorblijven en het $ 50k-niveau uitdagen. De beren aan de andere kant willen wat controle terugkrijgen, maar worden geconfronteerd met problemen op het steunniveau van $ 45k, dat voorheen een sterke weerstand was.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 865 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook wat verliezen. Grote verliezers waren Solana (SOL, -5,5%), Ripple (XRP, -3%), Avalanche (AVAX, -4,7%), Polkadot (DOT, -5,6%), Shiba Inu (SHIB, -3%), Polygon (MATIC, -3,3%) en Cosmos (ATOM, -4,8%).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Noorwegen is nu goed voor 1% van de totale Bitcoin-mining capaciteit

Het Scandinavische land Noorwegen heeft bijna 1% van het totale aandeel van de hashsnelheid van BTC-mining over de hele wereld. Dit ondanks het feit dat de focus van het land op hernieuwbare energiebronnen het sterkst is en cryptomining en hernieuwbare energiebronnen door sommige delen van de media vaak als onverenigbaar worden afgeschilderd.

Het land wordt de groene oase voor Bitcoin-mining genoemd en biedt een alternatief om naar te streven. Niet alleen Noorwegen, maar ook Duitsland en de VS schakelen snel over op groene energie voor mijnbouwdoeleinden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram