Pompliano: Marktkapitalisatie Bitcoin binnen 10 jaar groter dan goud

Bitcoin vs Goud 

De Bitcoin koers houdt mensen al jaren bezig. Zo ook Anthony Pompliano, een bekende Amerikaanse ondernemer en (crypto-) investeerder. In een tweet geeft hij aan dat de marktkapitalisatie van Bitcoin op 31 december 2029 groter zal zijn dan die van goud. Een opmerking die veel tongen los kreeg.

Anthony Pompliano vs Peter Schiff

Zo ook die van Peter Schiff, een econoom, fan van goud en fervent tegenstander van Bitcoin. Volgens Schiff mag je van geluk spreken als de ‘market cap’ van bitcoin boven de ‘market cap’ van een ‘baseball cap’ (baseball pet) uitstijgt. Daarmee insinuerend dat Bitcoin eigenlijk geen waarde heeft en zeker niet zoveel in waarde zal gaan stijgen.

Als antwoord op dit bericht van Schiff, gaf Pompliano aan dat dit zelfs een relatief conservatieve voorspelling van hem was. Bij zijn voorspelling houdt hij naar eigen zeggen namelijk rekening met een hoop zaken die zouden kunnen gebeuren die de groei van Bitcoin zouden kunnen vertragen. En zelfs dan moet het nog lukken.

Momenteel staat de marktkapitalisatie van Bitcoin op ongeveer 227 miljard dollar. En dat terwijl die van goud op dit moment maar liefst rond de 9 biljoen ($ 9000 miljard) bedraagt. Dat is zo’n 40 keer zoveel. Er moet in de tussentijd dus zeker nog wel wat gebeuren voordat Bitcoin goud voorbij streeft.

Bij het doen van de uitspraak geeft Anthony Pompliano ook meteen aan dat hij de potentiële toekomstige groei van goud in zijn voorspelling meenam. Wanneer je, volgens hem, in 2029 Bitcoin en goud naast elkaar legt, gaat Bitcoin groter blijken.

Verschillende opties voor BTC om goud te verslaan

Er zijn een hoop manieren waarop dit uiteindelijk waarheid kan worden. Zo gaat het bijvoorbeeld om de volgende opties:

  • Bitcoin groeit sneller: Dit is direct de meest populaire optie, mocht Bitcoin daadwerkelijker groter worden dan goud. Beide marktkapitalisaties groeien in waarde. Echter groeit Bitcoin een stuk sneller, waardoor het tegen 2029 groter wordt dan goud. In dat geval zou de totale marktkapitalisatie van Bitcoin dus uiteindelijk ver boven de 9 biljoen uit moeten stijgen aangezien goud dan ook meer waard is geworden.
  • Bitcoin groeit, goud daalt: Een ander scenario is er een waarin goud deprecieert. Goud wordt minder waard, terwijl de waarde van Bitcoin wel blijft stijgen. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar dan ergens in het midden, alvorens Bitcoin goud zelfs voorbijstreeft. Mocht dit gebeuren, dan hoeft de eerdergenoemde 9 biljoen dus niet behaald te worden.

Enorme prestatie

Mocht de uitspraak van Anthony Pompliano uiteindelijk waarheid worden, dan zou dat een enorme prestatie zijn. Zeker wanneer je je bedenkt dat Bitcoin zo’n 10 jaar geleden pas is gecreëerd. In 20 jaar tijd zou het dan, als asset class, van 0 naar meer waard dan goud gaan. Iets wat niet veel mensen voor mogelijk zullen hebben gehouden.

Echter gaat het tot nu toe nog slechts om een voorspelling. De toekomst moet uitwijzen of Anthony Pompliano gelijk krijgt of dat de voorspelling van Peter Schiff uiteindelijk toch meer in de buurt lag. Hoe dan ook, wereldwijd wordt er met veel belangstelling gekeken naar de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Wie weet hoe we over een jaar of 10 terugkijken op dit soort voorspellingen. Gaat Bitcoin goud overtreffen wat de markkapitalisatie betreft? Of blijkt goud toch nog een maatje te groot voor Bitcoin op zo’n relatief korte termijn?

 

 

USDT Tether bereikt hoogste marktwaarde aller tijden van $ 83 miljard

USDT Tether bereikt hoogste marktwaarde aller tijden van $ 83 miljard

vrijdag, 02 juni 2023 20:03

  Zelfs terwijl de cryptomarkten vastzitten in wat aanvoelt als een eindeloze range-bound grafiek, heeft de USDT stablecoin deze week een nieuwe all-time high market cap bereikt. De totale...

Bitcoin koers op weg naar $ 40.000 volgens bekende technisch analist

Bitcoin koers op weg naar $ 40.000 volgens bekende technisch analist

vrijdag, 02 juni 2023 10:44

  De Bitcoin koers blijft rond het niveau van $ 27.000 bewegen. De afgelopen twee dagen was de ondergrens voor de koers $ 26.500 en de bovengrens lag ongeveer op $ 27.400. Op het moment van...

Bybit is de zoveelste beurs die de Canadese markt verlaat

Bybit is de zoveelste beurs die de Canadese markt verlaat

donderdag, 01 juni 2023 09:01

  Op dinsdag kondigde Bybit aan dat het de volgende crypto-beurs zou zijn die de Canadese markt verlaat. De beslissing werd door het bedrijf genomen nadat nieuwe wetten in het land een schaduw...