Pompliano: Marktkapitalisatie Bitcoin binnen 10 jaar groter dan goud

Bitcoin vs Goud 

De Bitcoin koers houdt mensen al jaren bezig. Zo ook Anthony Pompliano, een bekende Amerikaanse ondernemer en (crypto-) investeerder. In een tweet geeft hij aan dat de marktkapitalisatie van Bitcoin op 31 december 2029 groter zal zijn dan die van goud. Een opmerking die veel tongen los kreeg.

Anthony Pompliano vs Peter Schiff

Zo ook die van Peter Schiff, een econoom, fan van goud en fervent tegenstander van Bitcoin. Volgens Schiff mag je van geluk spreken als de ‘market cap’ van bitcoin boven de ‘market cap’ van een ‘baseball cap’ (baseball pet) uitstijgt. Daarmee insinuerend dat Bitcoin eigenlijk geen waarde heeft en zeker niet zoveel in waarde zal gaan stijgen.

Als antwoord op dit bericht van Schiff, gaf Pompliano aan dat dit zelfs een relatief conservatieve voorspelling van hem was. Bij zijn voorspelling houdt hij naar eigen zeggen namelijk rekening met een hoop zaken die zouden kunnen gebeuren die de groei van Bitcoin zouden kunnen vertragen. En zelfs dan moet het nog lukken.

Momenteel staat de marktkapitalisatie van Bitcoin op ongeveer 227 miljard dollar. En dat terwijl die van goud op dit moment maar liefst rond de 9 biljoen ($ 9000 miljard) bedraagt. Dat is zo’n 40 keer zoveel. Er moet in de tussentijd dus zeker nog wel wat gebeuren voordat Bitcoin goud voorbij streeft.

Bij het doen van de uitspraak geeft Anthony Pompliano ook meteen aan dat hij de potentiële toekomstige groei van goud in zijn voorspelling meenam. Wanneer je, volgens hem, in 2029 Bitcoin en goud naast elkaar legt, gaat Bitcoin groter blijken.

Verschillende opties voor BTC om goud te verslaan

Er zijn een hoop manieren waarop dit uiteindelijk waarheid kan worden. Zo gaat het bijvoorbeeld om de volgende opties:

  • Bitcoin groeit sneller: Dit is direct de meest populaire optie, mocht Bitcoin daadwerkelijker groter worden dan goud. Beide marktkapitalisaties groeien in waarde. Echter groeit Bitcoin een stuk sneller, waardoor het tegen 2029 groter wordt dan goud. In dat geval zou de totale marktkapitalisatie van Bitcoin dus uiteindelijk ver boven de 9 biljoen uit moeten stijgen aangezien goud dan ook meer waard is geworden.
  • Bitcoin groeit, goud daalt: Een ander scenario is er een waarin goud deprecieert. Goud wordt minder waard, terwijl de waarde van Bitcoin wel blijft stijgen. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar dan ergens in het midden, alvorens Bitcoin goud zelfs voorbijstreeft. Mocht dit gebeuren, dan hoeft de eerdergenoemde 9 biljoen dus niet behaald te worden.

Enorme prestatie

Mocht de uitspraak van Anthony Pompliano uiteindelijk waarheid worden, dan zou dat een enorme prestatie zijn. Zeker wanneer je je bedenkt dat Bitcoin zo’n 10 jaar geleden pas is gecreëerd. In 20 jaar tijd zou het dan, als asset class, van 0 naar meer waard dan goud gaan. Iets wat niet veel mensen voor mogelijk zullen hebben gehouden.

Echter gaat het tot nu toe nog slechts om een voorspelling. De toekomst moet uitwijzen of Anthony Pompliano gelijk krijgt of dat de voorspelling van Peter Schiff uiteindelijk toch meer in de buurt lag. Hoe dan ook, wereldwijd wordt er met veel belangstelling gekeken naar de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Wie weet hoe we over een jaar of 10 terugkijken op dit soort voorspellingen. Gaat Bitcoin goud overtreffen wat de markkapitalisatie betreft? Of blijkt goud toch nog een maatje te groot voor Bitcoin op zo’n relatief korte termijn?

 

 

Altcoin nieuws - Bitcoin bereikt $40k en altcoins stijgen mee

Altcoin nieuws - Bitcoin bereikt $40k en altcoins stijgen mee

maandag, 04 december 2023 00:39

Opnieuw goed nieuws: De Bitcoin koers heeft zojuist het niveau van $40.000 te overschreden en Altcoins blijven stijgen. Natuurlijk is het momentum van de bullrun wat afgenomen, waarbij de meeste...

Bitcoin koers stijgt tot dichtbij $40.000, stemming optimistisch

Bitcoin koers stijgt tot dichtbij $40.000, stemming optimistisch

zondag, 03 december 2023 11:22

  Gisteren was weer een bullish dag voor crypto toen de Bitcoin koers flink steeg en bijna $40.000 bereikte. Ook andere cryptocurrencies deden het goed. Bitcoin koers komt dichtbij $40.000 De...

Bitcoin koers op weg naar $39.000 en Microstrategy koopt nog meer BTC

Bitcoin koers op weg naar $39.000 en Microstrategy koopt nog meer BTC

vrijdag, 01 december 2023 10:54

  De Bitcoin koers is op het moment van schrijven flink aan het stijgen en lijkt op weg naar $39.000. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie gaat de maand december daarmee goed van...