Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft stabiel op $ 45k terwijl de Twitter-investering van Elon Musk Dogecoin doet stijgen

Elon Musk 

Bitcoin zweeft momenteel nog steeds rond de $45k terwijl de koers verder consolideert rond de huidige niveaus. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een weinig inspirerende laatste 24 uur, aangezien het verdere koersstijgingen opnieuw uitstelde. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen wat gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft onlangs een groot deel van de aandelen van Twitter gekocht (bijna 9,2% van het totale aantal) ter waarde van meer dan $ 3 miljard. Deze enorme uitspatting heeft ertoe geleid dat Musk de grootste aandeelhouder van het sociale medianetwerk is geworden en een plaats krijgt in de raad van bestuur. Als gevolg van deze aankoop steeg Dogecoin onmiddellijk met meer dan 25%. Daarover later meer.

Het crypto hardware wallet bedrijf Ledger heeft een nieuwe NFT hardware wallet aangekondigd. Dit is het zesde grote wallet-product van het bedrijf sinds het in 2015 op de markt kwam. De nieuwe portemonnee heet Ledger Nano S Plus en is ontworpen met de behoefte van NFT-verzamelaars in gedachten. NFT's begonnen in 2021 steeds meer mainstream te worden en zetten nu wekelijks voor miljarden dollars aan volume om. Veel NFT's zijn ook veel waard en het is logisch om een ​​hardware wallet te overwegen. Ledger en andere hardware-wallets hebben echter enkele beveiligingsproblemen gehad, dus gebruikers moeten op hun hoede blijven.

Over het Ledger hardware wallet-bedrijf gesproken, Shopify wordt opnieuw onder de loep genomen vanwege zijn vermeende rol bij het in gevaar brengen van de beveiliging van de Nano-wallets. Een aantal Ledger-gebruikers heeft een class action-rechtszaak aangespannen tegen Shopify wegens falende beveiligingsprotocollen en het vermoedelijke falen om gebruikersidentiteiten te beschermen.

Volgens een analist heeft crypto FOMO (Fear of Missing Out) het niveau van 2017 overtroffen, maar de koers beweegt momenteel in een slakkengang. Ondanks de aanzienlijke activiteit op het cryptocurrency-netwerk, zit Bitcoin, volgens William Clemente van Blockware, nog steeds vast onder $ 50k.

Terwijl de VS worstelt om het idee van BTC spot Exchange Traded Funds (ETF's) om te zetten in realiteit, zijn Canadese fondsen getuige van nieuwe all time highs. De instroom bevindt zich nu op recordniveaus en deze op de beurs verhandelde fondsen hebben hun bezit sinds januari met 6.594 BTC verhoogd. Het nettobedrag dat ze aanhouden is nu ongeveer 35.000 BTC.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door pWc, is ongeveer 80% van alle centrale banken in de wereld nu geïnteresseerd in het bestuderen en mogelijk lanceren van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Volgens het onderzoek is het gebruik van CBDC's in de detailhandel al aanzienlijk verbeterd, met landen als China, Nigeria en andere die het voortouw nemen.

Een intergouvernementeel panel van de VN heeft de stijgende Co2-uitstoot van de cryptosector als een punt van zorg bestempeld. Het IPCC heeft crypto genoemd als de technologie die in de nabije toekomst mogelijk steeds meer energie nodig heeft.

Bitcoin koers vast op $ 46k

Bitcoin blijft op het moment van schrijven vastzitten op $ 46k. De cryptocurrency had een groot deel van de dag een langzame, schurende sessie en er is niet veel veranderd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $45,3k. Het steeg gestaag tot ongeveer $ 46.5k in de uren daarna, waarna het daar vervolgens een lange tijd flatlinde. Het deed een halfslachtige poging om boven $ 47k te komen, maar die stap duurde niet lang. Bij het ter perse gaan is het nu terug naar bijna $ 45k.

Bitcoin zit nu vast in een smal handelsbereik net boven het belangrijkste weerstandsniveau van $ 45k. De verrassende consolidatie van de koers zou een positieve zaak kunnen zijn voor de stieren, omdat het zou kunnen eindigen in een volledige opwaartse beweging. De beren spelen echter nog steeds mee en kunnen het feest zelf bederven. Hoe dan ook, de stieren moeten naar $50k stijgen en de beren moeten terug naar $45k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 876 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen enkele kleine, gemengde winsten. De grootste uitzondering was Dogecoin die maar liefst 21% steeg tot boven $ 0,17. Andere winnaars waren grotendeels ingetogen, waaronder Terra (LUNA, 4%), Shiba Inu (SHIB, 6,5%) en Near Protocol (NEAR, 4,3%).

Luna koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk Twitter-investering doet DOGE stijgen

Elon Musk kocht onlangs een groot deel van de Twitter-aandelen (ongeveer 9,2%) voor ten noorden van $ 3 miljard. Als gevolg hiervan is hij nu de grootste aandeelhouder van het netwerk, aangezien de ex-CEO Jack Dorsey slechts 2% heeft en de volgende grootste belanghebbende minder dan 7% heeft.

Musk is al heel lang actief op Twitter over crypto. Hij houdt van het platform, maar heeft ook kritiek geuit op de censuurpraktijken.

Nu wil Musk zijn belangen in het sociale media bedrijf gebruiken om enkele wijzigingen aan te brengen om wat hij noemt “de vrijheid van meningsuiting op het platform te helpen”. Aan de andere kant van zijn invloed staat Dogecoin. Het is eerlijk om te zeggen dat DOGE tot op zekere hoogte dit hoogtepunt heeft bereikt vanwege Musks invloed. Nu zou Musk mogelijk DOGE op Twitter willen gebruiken. Wie weet. Musk zal het echter waarschijnlijk moeilijk krijgen om het volledig onder controle te krijgen, aangezien andere belanghebbenden samen nog steeds sterker zijn, terwijl Musk daar de wildcard is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram