Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt snel onder $ 44k en het UNHCR begint Stablecoin-betalingen te accepteren

UNHCR accepteert stablecoins 

De Bitcoin koers begon eerder vandaag te dalen toen het tegen een kortlopend bearish marktsentiment aanliep. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging op een gegeven moment onder de $ 44k, voordat hij iets later op de dag herstelde. Altcoins boekten ook flinke prijsdalingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het UNHCR (United Nations High Commission for Refugees )van de Verenigde Naties, is begonnen met het accepteren van donaties in USD stablecoins. Het UNHCR ontving onlangs $ 2,5 miljoen in Binance USD, en opende daarmee de sluizen voor op stablecoin gebaseerde donaties voor de toekomst. De opbrengst gaat naar Oekraïense vluchtelingen en hun rehabilitatie. Stablecoins trekken ook de aandacht in Zweden, aangezien de centrale bank daar met succes de tweede fase van de e-Krona National stablecoin of CBDC heeft getest.

Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn staf gevraagd om samen te werken met de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) op het gebied van cryptoregulering. De twee Amerikaanse regelgevers hebben gestreden om de belangrijkste regelgever van de sector te worden, maar hebben geen overeenstemming bereikt. De CFTC wil een groter aandeel in het reguleren van cryptocurrencies en zal er waarschijnlijk soepeler tegen zijn, maar de SEC houdt vol dat dit hun primaire jurisdictie is.

Elon Musk heeft beloofd de boel op Twitter op te schudden nadat hij een aanzienlijk belang van 9,2% in de sociale-mediawebsite had gekocht voor meer dan $ 3 miljard. Maar hij zei iets over wat hem irriteerde met betrekking tot crypto. Daarover later meer.

De minister van toerisme van El Salvador heeft getweet dat het land veel baat heeft bij het uitroepen van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Morena Valdez, de minister in kwestie, heeft verklaard dat 81% van de sector is hersteld van de effecten van de Covid-19-pandemie en goed op weg is om snel genoeg groei te realiseren. Het land blijft de enige staat ter wereld die Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert, maar de effectiviteit van de stap staat nog ter discussie.

Een NFT-taskforce die voor de Japanse regering werkt, heeft de regering aanbevolen een nieuwe Web 3.0-minister aan te stellen om de snel opkomende sector te faciliteren. De taskforce wil dat het land de fakkeldrager wordt van het nieuwe internet van de toekomst.

Een American football-ster en de sportzender ESPN hebben onlangs een NFT-deal getekend die de komende jaren zal voortduren. Brady is weer teruggekomen van zijn pensioen om in de NFL te spelen en lanceert een paar eigen NFT's via het kanaal. In ander NFT-nieuws heeft Starbucks ook een nieuwe NFT-actie aangekondigd, maar ligt tegelijkertijd onder vuur voor het ontslaan van een vakbondsleider op dezelfde dag.

Bitcoin-transactiekosten hebben een tien jaars dieptepunt bereikt, ondanks de algehele prijsstijging voor de digitale valuta. Dit komt door de populariteit van het lightningnetwerk op andere ketens die snellere transactietijden en lage kosten promoten.

Bitcoin zakt onder $44k

Bitcoin daalde eerder op de dag enige tijd onder $44k. De cryptocurrency staat onder druk van de beren die hebben gevoeld dat de stieren niet sterk genoeg zijn om een ​​overtuigende stap naar $ 50k te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 45.8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts begon te dalen. Het zakte onder de $ 45k en herstelde zich daarna weer. Daarna bleef het lange tijd zijwaarts handelen voordat het om 13.00 uur 's middags weer begon te dalen. De koers zakte onder $45k en vervolgens $44k in langzame, onstabiele bewegingen, met een 24-uurs dieptepunt van $43.4k. Het handelt nu opnieuw in de buurt van het $44k-niveau.

Bitcoin noteert momenteel opnieuw onder het belangrijkste niveau van $ 45k, maar als de stieren de koers er uit kunnen halen, zal dit slechts een korte termijndaling blijken te zijn. De stieren zijn echter vermoeid en dit zou de beren een kans kunnen geven om toe te slaan en de koers naar $ 42k te brengen en dan nog verder naar beneden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 833 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,95%.

BTC koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten hun eigen verliezen toen ze BTC de afgrond in volgden. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5,9%), Solana (SOL, -10,9%), Terra (LUNA, -6%), Ripple (XRP, -6,5%), Cardano (ADA, -9%), Avalanche ( AVAX, -9,2%, Polkadot (DOT, -9,5%), Dogecoin (DOGE, -14%), Shiba Inu (SHIBA, -10%), Polygon (MATIC, -8,5%) en Litecoin (LTC, -8 %). Ze boekten allemaal hogere verliezen dan BTC zelf.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Elon Musk belooft een einde te maken aan crypto-spam op Twitter

Elon Musk heeft ongeveer 9,2% van alle uitstaande Twitter-aandelen gekocht en is nu van plan enkele wijzigingen op het platform door te voeren, inclusief het cryptobeleid.

Hoewel hij de laatste tijd niet veel Dogecoin-referenties heeft gemaakt, heeft hij verklaard dat bots die crypto-gerelateerde spam op het platform plaatsen, het meest irritante is dat hij graag zou willen zien verdwijnen. Hoewel bekend is dat Musk zelf crypto bezit en hij in 2021 een enorme $ 1,5 miljard aan Bitcoin kocht voor Tesla, bekritiseert hij de sector nog steeds openlijk, vaak vanuit een positie van onwetendheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram