Terra overtreft Microstrategie in recente Bitcoin-aankoop en transactiekosten op Bitcoin-netwerk bereiken 10-jaars dieptepunt

Terra Luna 

Terra heeft meer dan 5.000 Bitcoin (BTC) aangekocht, wat de meest recente Bitcoin-aankoop van MicroStrategy overtreft. Terra verzamelt de toonaangevende cryptocurrency om zijn door USD ondersteunde stablecoin te ondersteunen. Uit beschikbare gegevens blijkt dat Terra's wallet 5.040 Bitcoins ontving in zijn meest recente storting, waardoor het totale bezit op 35.768 BTC's kwam.

Do Kwon, de mede-oprichter van het platform, heeft onlangs bekendgemaakt dat het bedrijf "net" in de beginfase is van het opbouwen van een flinke hoeveelheid Bitcoin. Volgens Kwon is de BTC-voorraad een onderdeel van een Forex-reserve die bedoeld is als onderpand voor de door het bedrijf uitgegeven stablecoin . Terra's stablecoin, UST, zal o.a. worden gedragen door Bitcoin en LUNA, Terra's basisactivum.

Het door Do Kwon geleide bedrijf had aanvankelijk als doel BTC te kopen ter waarde van drie miljard dollar, maar verhoogde het bedrag later naar 10 miljard dollar. Dit bedrag staat echter niet vast, maar verdere aankopen zullen worden bepaald door de uitgiftesnelheid van de stablecoin.

In een tweet eerder vandaag onthulde de Terra-manager dat de recente Bitcoin-aankoop 230 miljoen USD waard was.

Terra koopt de toonaangevende crypto via Luna Foundation Guard (LFG). De recente BTC-aankoop levert maakt levert de wallet van LFG een plaats op op de lijst van 30 grootste Bitcoin-portefeuilles, waar het positie 29 inneemt.

Terra 5.040 BTC's, MicroStrategy 4.167 BTC's

Ondanks dat Kwon zegt dat de Bitcoin-aankopen van LFG geen "corporate treasury-beslissing" zijn, vertonen de buy-ins tekenen om te concurreren met MicroStrategy, dat momenteel 129.218 Bitcoins bezit.

Terra's aankoop van 5.040 BTC's overtreft MicroStrategy's recente aankoop van 4.000 BTC's . Gisteren onthulde MicroStrategy, een aan de Nasdaq genoteerd bedrijf voor de ontwikkeling van bedrijfssoftware, dat het recent 190,5 miljoen USD in Bitcoin had geïnvesteerd en daarvoor 4.167 BTC’s had ontvangen.

In een tweet merkte Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, op dat het totale BTC-belang van het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 3,97 miljard dollar, waarbij de munten werden verworven "tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 30.700."

MicroStrategy koopt BTC via zijn dochteronderneming die bekend staat als MacroStrategy. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf gaf tijdens zijn meest recente aankoop gemiddeld 45.714 USD per munt uit.

De aankoop komt een paar dagen nadat het bedrijf voor de ontwikkeling van bedrijfssoftware een lening van 205 miljoen USD van de Silvergate-bank ontving. Destijds kondigde MicroStrategy aan dat zijn bestaande BTC-bezit zal worden gebruikt als onderpand voor de lening, terwijl het geleende bedrag zou worden gebruikt om meer munten te kopen.

Bitcoin-transactiekosten dalen tot 10-jaars dieptepunt

Als Terra de geplande 10 miljard USD in Bitcoin stopt tegen een prijs van ongeveer 45.270 USD per munt, kan het eindigen met bijna 185.000 BTC, waardoor het MicroStrategy's 129.218 Bitcoins ver achter zich laat.

De kosten van het verplaatsen van activa over het door BTC aangedreven netwerk zijn gedaald tot het laagste punt in 10 jaar. Het zeldzame fenomeen werd vastgelegd door Galaxy Digital.

Gegevens geven aan dat de transactiekosten op het toonaangevende cryptonetwerk zijn gedaald tot gemiddeld 2,06 USD, terwijl de mediane kosten zijn gedaald tot 0,59 USD. Dergelijke cijfers werden meer dan tien jaar geleden voor het laatst gezien,  in 2011.

Alex Thorn, hoofd onderzoek van Galaxy Digital, merkte op dat de daling van de transactiekosten op de Bitcoin-blockchain o.a. te wijten is aan het aanzienlijke succes van de schaallaag van Bitcoin, Lightning Network en de verminderde verkoopdruk van BTC-mijnwerkers, waardoor meer transacties in een blok worden geplaatst.

James Check, een analist bij Glassnode, was het eens met de opmerking van de Galaxy Digital-manager waarom de kosten van het verplaatsen van activa over de toonaangevende crypto-blockchain zijn gedaald.

BTC-prijscrash heeft veel mensen financieel pijn gedaan

Volgens Check lieten Segwit- en gegroepeerde transacties toe dat nu meer transacties in een blok passen. Check voegde eraan toe dat het passen van meer transacties in een enkel blok de netwerkcongestie verminderde, waardoor de kosten van het verplaatsen van BTC over het netwerk werden verlaagd.

Check was het echter niet helemaal eens met Thorns analyse van de situatie. Volgens hem kunnen de BTC-vergoedingen ook dalen, omdat toen de prijs van BTC in mei vorig jaar 50 procent van zijn waarde verloor, dit de vraag naar BTC vanuit particuliere beleggers verminderde.

De Glassnode-analist merkte ook op dat actieve Bitcoin-adressen en het aantal transacties ook daalden nadat de prijs in mei instortte.

Volgens Check liet het incident in mei "veel mensen financieel verbrand" achter, vandaar dat ze de crypto-sector vermeden. Erik Yakes, een auteur, vertelde Cointelegraph dat de cryptomarkt een "structurele" revolutie doormaakt die de markt zal losmaken van "historische correlaties".

Volgens de auteur heeft de toonaangevende crypto-blockchain zijn schaalprotocol nodig om te blijven groeien en meer slimme contractontwikkelaars aan te trekken.

Onlangs hebben Lightning Network-ontwikkelaars, Lightning Labs, 70 miljoen USD aan financiering aangetrokken om een ​​stablecoin-platform te creëren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram