Sterkere vraag naar dollars zet de Bitcoin koers onder druk

 

Bitcoin kwijnt momenteel nog steeds weg onder de $44k aangezien de koers er niet in slaagde om terug te keren naar eerdere niveaus. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie hapert vanwege een wereldwijd sterke vraag naar de Amerikaanse dollar. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente druk op Bitcoin was onverwacht, maar kan beter worden verklaard door de stijgende vraag naar dollars. Terwijl inflatie over de hele wereld verwoestingen aanricht, is er een hernieuwde vraag naar de dollar, vooral in worstelende economieën. Dit schaadt de zaak van Bitcoin op korte termijn. Daarover later meer.

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft stilletjes meer dan $ 5 miljoen gedoneerd voor Oekraïne. Het officiële kanaal Aid for Ukraine tweette eerder over deze gift omdat Buterin  het zelf niet claimde. De totale cryptohulp voor het door oorlog verscheurde land heeft nu $ 133 miljoen bereikt, wat behoorlijk indrukwekkend is gezien de relatief kleine omvang van de cryptogemeenschap.

Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft gezinspeeld op een nieuw regelgevingskader voor de digitale activamarkten die in het land actief zijn. Ze verklaarde dat deze markten op zijn minst op de een of andere manier gereguleerd moeten worden door middel van een goed kader.

UFC-vechters krijgen bonussen in Bitcoin voor hun aanstaande Pay Per View (PPV)-evenementen. De bonus zal van de fans zijn en zal ergens tussen de $10.000 en $30.000 liggen. De organisatie is hiervoor een samenwerking aangegaan met Crypto.com.

Hoewel de cryptomarkt tegenwoordig een beetje achterblijft, wordt de ultieme vraag nog steeds beantwoord door leden van de gemeenschap; wat te doen als je rijk wordt van crypto? Een Reddit-discussie probeerde tot een conclusie te komen voor dit scenario en is een bron van veel discussie. Het aantal crypto-miljardairs is vorig jaar met 60% gestegen. Nu sieren meer dan 19 crypto-miljardairs de sector.

De Amerikaanse SEC heeft een nieuwe Bitcoin Futures ETF goedgekeurd, waarmee het totaal op vier komt. Deze goedkeuring komt na een andere afwijzing van een spot-ETF door hetzelfde bureau. De CEO van Grayscale heeft de SEC opnieuw verzocht haar standpunt over spot-ETF's te heroverwegen. De VS zouden te ver achter kunnen gaan lopen op de rest van de wereld.

Een vijfde van de wereldwijde Bitcoin hash-snelheid is nu in handen van beursgenoteerde bedrijven. Hoewel dit cijfer nog steeds vrij klein is, heeft de gehele mijnbouwindustrie nog steeds een overweldigend marktaandeel. Ze zijn alleen nog niet allemaal beursgenoteerd.

Tijdens de Grammy's 2022 waren NFT's een groot onderdeel van de discussie tussen industrieleiders en muzikanten. Professionals over de hele wereld beginnen de trend te zien om afstand te nemen van gecentraliseerde modellen.

De Bitcoin koers bleef vandaag onder $ 44.000

Bitcoin bleef een groot deel van de dag onder de $44k steken omdat de bulls geen herstelbeweging konden forceren. De cryptocurrency ziet er nu enigszins bearish uit vanwege deze mislukte zet.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 43,8k en eindigden ook tegen dezelfde prijs. Tussendoor kreeg de cryptocurrency echter om 3 uur 's nachts te maken met een kleine prijsdaling. Het bereikte een dieptepunt van $ 42,8k voordat hij weer boven $ 43k kwam en het bleef daar de rest van de dag boven. Er werd wat herstel geboekt naar $ 44k, maar daar hield het op. Nu handelt het op $ 43,8k op het moment van schrijven.

De toename van de vraag naar Dollars heeft de hoop van BTC op een onmiddellijke bullish actie aangetast. De status-quo boven $45k kan echter terugkeren als de koers herstelt. Hoe langer het echter onder dit sleutelniveau blijft, hoe zelfverzekerder de beren zullen worden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 825 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,83%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven op enkele uitzonderingen na grotendeels stabiel. Binance Coin (BNB, 2,9%), Near Protocol (NEAR, 1,3%)  en Avalanche (AVAX, 2,8%) boekten lichte winsten, terwijl Terra (LUNA, -5%) enig verlies boekte.

NEAR koers grafiek 

In ander nieuws…..

Hoge inflatiecijfers creëren vraag naar Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar ziet een aanzienlijke stijging van de vraag, iets wat in vele jaren niet is waargenomen. De reden is simpel; veel economieën over de hele wereld worstelen met inflatie met dubbele cijfers en de Amerikaanse dollar is voor veel burgers een stabiel alternatief voor hun lokale valuta. Dit soort veilige havenstatus van de dollar bestaat al een tijdje, vooral in kleinere economieën, maar heeft de laatste tijd een grote stijging doorgemaakt.

Dit schaadt de zaak van Bitcoin en heeft de vooruitzichten op een onmiddellijke prijsstijging vertraagd. Bitcoin wordt ook vaak gezien als veilige haven en mensen bezitten het vaak ook voor dit doel. Maar de rol van de dollar is in deze toch nog een stuk sterker en breder geaccepteerd, zelfs met de nieuwste stimuleringspakketten en de eigen hoge inflatiestatistieken van de VS. Deze trend zal zich waarschijnlijk ten minste voor een tijdje voortzetten, totdat mensen beseffen hoe onbetrouwbaar de dollar werkelijk is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram