Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Heeft WAVES nog toekomst na de 50% crash?

Crypto nieuws

Na een paar geweldige weken begint de cryptomarkt eindelijk een beetje af te koelen. Hoewel de Bitcoin koers nog steeds stevig rond de $ 43.000 blijft, eindigen de meeste populaire cryptocurrencies de week in het rood. Zoals altijd slaagden sommige altcoins er echter in om de trend te doorbreken en spectaculaire winsten te behalen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin-nieuwtjes van de afgelopen 7 dagen!

Meta probeert opnieuw zijn eigen token te lanceren - zal het deze keer werken?

Het lijkt erop dat Mark Zuckerberg toch vastbesloten is om zijn eigen digitale valuta te lanceren. Volgens het recente rapport van de Financial Times werkt Meta aan het creëren van een eigen digitaal token.

Toen het bedrijf van Zuckerberg nog Facebook heette, probeerde het een cryptocurrency te creëren met de naam Libra, later omgedoopt tot Diem. Veel crypto-analisten en blockchain-experts waren erg enthousiast over het perspectief van een van de grootste technologiebedrijven ter wereld die zijn eigen cryptocurrency lanceerde, maar uiteindelijk werd het project stopgezet.

De reden waarom de Libra van Facebook een complete mislukking was, waren problemen met de toezichthouders. Deze keer wil het bedrijf van Zuckerberg echter dezelfde problemen vermijden door te proberen volledig weg te blijven van associaties met crypto en blockchain. 

Volgens de rapporten zal het nieuwe digitale token van Meta niet gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Met andere woorden, de valuta zal volledig worden gecentraliseerd en het kan een intern activum blijven dat alleen op Meta's platforms kan worden gebruikt.

Tot nu toe heeft Meta's token niet eens een naam en het is onduidelijk wanneer het zal worden gelanceerd. Zal Mark Zuckerberg eindelijk in staat zijn om zijn eigen digitale token te maken, of zal Meta's valuta een mislukking zijn zoals Facebook's Libra? De tijd zal het leren!

CELO wordt een van de best presterende cryptocurrencies van de week

Hoewel de meeste altcoins de week eindigen met verliezen, wisten sommige alternatieve cryptocurrencies aanzienlijke winsten te behalen. Een van de best presterende activa van de afgelopen 7 dagen was Celo (CELO), die met bijna 20% in prijs steeg en op de lijst van top 100-munten kwam op basis van marktkapitalisatie.

De stijgende populariteit van CELO wordt toegeschreven aan het feit dat het een van de weinige digitale valuta is die strikt op mobiele apparaten is gericht. Door een lichtgewicht DeFi-platform voor smartphones te bouwen, wil Celo cryptocurrencies introduceren bij een groter publiek en de wereldwijde crypto-adoptie helpen verspreiden.

De CELO-prijsrally van deze week is een voortzetting van een geweldige prestatie van het token in de afgelopen tijd. In de afgelopen maand is CELO met bijna 60% in waarde gestegen, waardoor het een van de snelstgroeiende alternatieve cryptocurrencies in het blockchain-ecosysteem is.

CELO koers grafiek 

OpenSea integreert eindelijk Solana, maar het helpt de SOL koers niet

OpenSea, verreweg de grootste en meest populaire NFT-marktplaats in het blockchain-ecosysteem, heeft eindelijk de ondersteuning voor Solana NFT's geïntroduceerd. Vanaf nu is SOL een van de vier blockchain-platforms die door OpenSea worden ondersteund, samen met Ethereum, Polygon Network en Klatyn.

Voor veel NFT-enthousiastelingen lag de introductie van NFT-ondersteuning op OpenSea al lang op de loer. Dankzij lage transactie- en muntkosten is Solana in snel tempo een van de meest populaire NFT-ecosystemen ter wereld aan het worden.

Helaas voor Solana-investeerders heeft de beslissing van OpenSea om SOL uiteindelijk te integreren niet geholpen om de Solana koers te verhogen. Ondanks de aankondiging is de SOL-prijs met bijna 7% gedaald.

Volgens sommige experts wordt de slechte prijsprestatie van SOL veroorzaakt door aanhoudende technische problemen en vaak stilstand van het blockchain-netwerk. Zelfs direct nadat OpenSea Solana NFT's begon aan te bieden, zorgde de toename van het verkeer ervoor dat veel SOL-gebruikers geen transacties konden uitvoeren.

Solana koers grafiek 

WAVES crasht met bijna 50% - kan dit slechts het begin zijn van een totale ineenstorting?

De meeste altcoins hebben deze week slechts minimale verliezen genoteerd, maar bij WAVES was het anders. De ooit veelbelovende cryptocurrency heeft de afgelopen 7 dagen bijna 50% van zijn waarde verloren, maar sommige blockchain-enthousiastelingen waarschuwen dat het ergste nog moet komen.

De problemen van WAVES begonnen toen Twitter-gebruikers problemen begonnen op te merken met de Waves-tokenomics. Volgens on-chain-gegevens ontdekt door de gebruiker 0xHamZ, was de massale rally van WAVES die de prijs van het token met meer dan 650% verhoogde, grotendeels het resultaat van het kunstmatig oppompen van de koers.

Kort daarna heeft de Neutrino USD - een stablecoin aangedreven door Waves - zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloren en is de WAVES koers gedaald tot bijna $ 0,80. Momenteel ziet de situatie van WAVES er verschrikkelijk uit en het is niet duidelijk of het project zal kunnen herstellen.

WAVES koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram