Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 42,5k terwijl het Hooggerechtshof van New York de petitie tegen een BTC-mijnbedrijf verwerpt

Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 42,5k op het moment van schrijven na weer een dag van licht bearish activiteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren na oplopende vraag naar Amerikaanse dollars over de hele wereld. Ook Altcoins boekten enkele kleine, gemengde prijsdalingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Hooggerechtshof van de staat New York heeft een verzoekschrift tegen cryptomining in de staat vernietigd. De zaak ging over milieuschade als gevolg van dergelijke mijnbouwactiviteiten. Daarover later meer.

Over mijnbouw gesproken, een Bitcoin-miner wil zwembaden verwarmen met behulp van de uitlaatwarmte van mijnbouwactiviteiten. Jonathan Yuan is een persoonlijke Bitcoin-miner wiens kinderen graag het water in gaan. Hij zette enkele mijnbouw-ASIC's op in zijn eigen huis. Hij kocht enkele warmtewisselaars en voegde ze toe aan de koelinstallaties van de miningmachines. Nu gebruikt hij de overmatige hitte om zijn eigen zwembad op te warmen. Dit is een groot voordeel voor mensen die de crypto-mijnbouw in willen gaan en dingen willen verduurzamen. Bitcoin-mijnbouw gebruikt overmatige energie, maar de extra warmte ervan kan worden gebruikt voor een aantal nuttige doeleinden zoals deze.

Crypto-exchange Kraken wil zijn hoofdkantoor in San Francisco sluiten. De beslissingh kwam nadat CEO Jesse Powell zei dat de stad niet meer veilig was en dat het hoofdkantoor naar een andere plaats zou worden verplaatst. Talloze medewerkers van de exchange zouden volgens de CEO zijn beroofd en lastiggevallen.

Volgens de Russische premier Mikhail Mishustin bezitten de Russen gezamenlijk ongeveer 10 biljoen roebel ($ 130 miljard) aan crypto. Hij noemde de bron van dit cijfer niet, maar het is waarschijnlijk opgeblazen in het kader van de propaganda-oorlog die aan de gang is. Dit bedrag komt ook vrij dicht bij de waarde van de totale goudvoorraad van Rusland.

Top 20 cryptocurrency Near Protocol wil een nieuwe grote stap maken, vergelijkbaar met het Terra-netwerk, nadat het met succes een nieuwe grote financieringsronde heeft ondergaan. Het netwerk haalde een enorme $ 350 miljoen op, waarbij het grootste deel van de investering afkomstig was van Tiger Global, een in New York gevestigd hedgefonds. Near is echter nog een relatief jong platform en het zal enige tijd duren om zo ver als Terra te komen.

Een voormalig Amerikaans congreslid is lid geworden van de Crypto Council for Innovation. Cory Gardner, de voormalige senator in kwestie, wil een sterkere economie opbouwen en innovatie ondersteunen door zijn betrokkenheid bij de nieuwe raad.

Robin Hood, de online handelsapplicatie, heeft een nieuwe cryptocurrency-wallet uitgerold naar zijn meer dan 2 miljoen witte gebruikers. Met de nieuwe service kunnen gebruikers enkele van de beste digitale valuta's vasthouden. Robin Hood wordt nu echter door velen met wantrouwen bekeken vanwege zijn centralistisch opererende karakter en de recente geschiedenis van censuur.

De Europese Unie heeft de levering van hoogwaardige cryptodiensten in Rusland en Wit-Rusland, de twee belangrijkste agressors in het conflict in Oekraïne, verboden. Daarnaast werd ook een importverbod op Russische steenkool overeengekomen door het blok.

Bitcoin zakt naar $ 42,5k

Bitcoin is momenteel in waarde gedaald tot ongeveer $ 43k op het moment van schrijven, na weer een licht bearish laatste 24 uur te hebben doorstaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 15.30 uur in de middag begon te dalen. Het zakte onder de $ 43k, maar herstelde zich in de nasleep onmiddellijk terug naar ongeveer $ 44k. Het herstel mislukte echter kort en de koers handelt nu rond $ 42,5k.

Bitcoin kwijnt nu langzaam weg onder het belangrijkste niveau van $ 45k. De beren hebben de markt momenteel overweldigd en niet veel werkt in het voordeel van de stieren. De stijgende dollarkoers ten opzichte van alle grote fiat- en cryptocurrencies maakt het misschien moeilijk voor de stieren, maar die stijging zal ook niet het eeuwige leven hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 812 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde verliezen

Altcoins boekten over het algemeen gemengde verliezen. Binance Coin (BNB, -1,5%), Solana (SOL, -2,4%), Ripple (XRP, - 2,8%), Cardano (ADA, -2,7%), Terra (LUNA, -5,5%), Polkadot (DOT, -2% en Polygon (MATIC, -2%) boekten allemaal lichte verliezen. Grote winnaar was alleen Near Protocol (NEAR, 16%) vanwege de aanzienlijke nieuwe financieringsronde.

NEAR koers grafiek 

In ander nieuws….

Staat New York verwerpt verwijzing tegen mijnbouwbedrijf

De hoogste rechtbank van de staat New York heeft een verwijzing tegen een lokaal BTC-mijnbedrijf vernietigd. De zaak werd naar voren gebracht door een groep milieuactivisten die beweerden dat de activiteit van het mijnbouwbedrijf Greenidge schadelijk was voor de natuur.

Greenidge heeft meer dan 17.000 miningmachines met plannen om dit uit te breiden tot 49.000. Milieugroeperingen maakten hier bezwaar tegen en spanden een rechtszaak aan, maar verloren uiteindelijk. Dit zou een referentie kunnen zijn om in de nabije toekomst zaken tegen de sector te beslissen, aangezien milieuactivisme zich meer en meer richt op cryptominers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram