Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 40k terwijl Crypto de veilige haven blijft in door inflatie getroffen economieën

Bitcoin koers daalt hard 

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag naar $ 40k en zelfs iets daaronder toen de beren hun verwachte comeback maakten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een traag weekend waarin een daling naar $ 40k constant boven de markt hing, maar het ondernam de reis naar het zuiden niet. De beweging werd eerder vandaag voltooid toen de koers uiteindelijk bezweek voor de bearish druk. Altcoins daarentegen daalden nog scherper dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws, ondanks de laatste bearish bewegingen van crypto, blijft het een veilige haven voor door inflatie getroffen economieën over de hele wereld. De Corona-pandemie heeft de vraag naar veilige havens over de hele wereld sterk doen toenemen en door inflatie getroffen wanhopige mensen omarmen het met miljoenen tegelijk. Daarover later meer.

Kevin O'Leary, een van de beroemde gastheren van de Shark Tank reality-investeringsshow, heeft gezegd dat crypto maar liefst 20% van zijn totale portefeuille zou kunnen worden. O'Leary heeft een nettowaarde van meer dan $ 200 miljoen en is al geruime tijd optimistisch over de digitale activasector. Mr. Wonderful, zoals hij liefkozend bekend staat bij de Shark Tank-kijkers, ontwikkelt ook een reeks cryptodiensten en -producten, waaronder een nieuwe wallet.

Fortnite, een van de beroemdste online videogames, heeft maar liefst $ 2 miljard opgehaald bij bedrijven als Sony en LEGO om metaverse plannen voor de toekomst te financieren. Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, is nu meer dan $ 31,5 miljard waard, wat veel lijkt, maar het metaverse concept heeft de bedrijfswaarderingen over de hele wereld opgedreven. Zelfs het noemen van de naam metaverse heeft geleid tot de opwaardering van veel bedrijven.

Grote betalingsverwerker MasterCard heeft meer dan 15 Metaverse- en NFT-gerelateerde handelsmerken gedeponeerd. Bedrijven haasten zich over de hele wereld om patenten en handelsmerken te verkrijgen met betrekking tot de opkomende sectoren en de race is begonnen. Andere betalingsproviders zoals American Express en VISA hebben zich ook bij de strijd gevoegd.

Play-to-Earn-pionier Axie Infinity wordt geconfronteerd met financiële problemen na recente cyberaanvallen en veiligheidsproblemen. De native cryptocurrency Axios (AXS) is terug op eerdere steunniveaus na een daling van 30%. Het valt nog te bezien wat er zal worden van het P2E-bedrijf dat gedijt op gebruikersactiviteit rond beloningen.

Crypto-beleggingsonderneming ARK en haar chef Cathie Woods hebben hun aandelen van Paypal geliquideerd en hebben in plaats daarvan hun geld geïnvesteerd in het Cash App-betalingssysteem. Dit is een interessante zet aangezien Paypal ook pro-crypto gaat en nu ook zijn eigen crypto-wallet heeft.

Coinbase heeft crypto-betalingsdiensten in India slechts een paar dagen na de lancering opgeschort. De actie wordt toegeschreven aan de verwarring die gecreëerd is door de zittende regering. Ze hebben de sector belast, maar niet transparant gelegaliseerd. Dit veroorzaakt veel problemen voor nieuwe bedrijven die het toneel proberen te betreden.

Grote cryptocurrency exchange Binance heeft goedkeuring gekregen om te opereren in Abu Dhabi, VAE. Door de goedkeuring kan de beurs optreden als makelaar-dealer voor grote digitale valuta's.

De Bitcoin koers zakt onder $40k

Bitcoin zette zijn kortetermijndaling maandag voort na een traag weekend. De cryptocurrency begon april op een hoogtepunt, maar is sindsdien teruggevallen naar eerdere steunniveaus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 43,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om middernacht begon te dalen. De koers verloor zijn waarde tot ongeveer $ 42k voordat hij de 10-12 uur daarna rond die waardering stabiliseerde. Om 12.00 uur begon Bitcoin opnieuw in waarde te dalen. Het testte het steunniveau van $ 40k en zakte er licht onder.

Bitcoin staat nu onder zware bearish druk die eerdere winsten in maart volledig wil wegvagen. De koers steeg slechts enkele weken geleden tot $ 48k, maar verdere vooruitgang was traag en onstabiel. Het zette de beren ertoe aan een comeback te maken en dat deden ze ook. De koers is nu terug op het eerdere steunniveaus van $ 40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 767 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten zelf enkele verliezen, die vaak verder gingen dan de eigen val van Bitcoins. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -8%), Binance Coin (BNB, -5,7%), Ripple (XRP, -7,8%), Solana (SOL, -10,8%), Cardano (ADA, -9,9%), Terra (LUNA, -10%), Avalanche (AVAX, -11,7%), Dogecoin (DOGE, -9,6%), Polkadot (DOT, -11,5%), Shiba Inu (SHIB, -8%), Polygon (MATIC, - 8%), Near Protocol (NEAR, -9%) en Cronos (CRO, -9%).

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Crypto ziet sterke adoptie in door inflatie getroffen economieën

Bitcoin en andere cryptocurrencies worden steeds vaker gebruikt in economieën die het hardst worden getroffen door inflatie. Hoewel inflatie een wereldwijd fenomeen is , is het niet overal ter wereld hetzelfde geweest. Aangezien Europa en de VS CPI-cijfers van maar liefst 7-9% hebben. De opkomende economieën hebben de afgelopen tijd te maken gehad met maar liefst 12-20% inflatie. Dit zorgt voor ondraaglijke stress bij burgers die proberen om te gaan met de nieuwe realiteit.

Crypto blijkt een belangrijke kracht te zijn in deze economieën en miljoenen stromen naar deze digitale valuta die eerder werd gemeden vanwege een gebrek aan kennis en begrip. Ongeveer 45% van de Brazilianen is nu geïnteresseerd in het kopen van crypto voor dit doel. Deze toename zorgt voor een stevig fundament onder de cryptomarkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram