Bitcoin koers herstelt licht tot boven $ 40k en 3/4e van BTC-adressen nog op winst

 

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts tegen ongeveer $ 40k op het moment van schrijven na een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bracht gisteren een groot deel van de dag rond dit belangrijke niveau door, terwijl de beren een korte adempauze namen. Altcoins aan de andere kant boekten gedurende deze tijd lichte verliezen, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws, recent onderzoek door Glassnode toont aan dat ongeveer 3/4 van de BTC-adressen nog steeds op winst staat, ondanks de recente prijsdaling van het hoogste punt van 2022 in de buurt van $ 48k. Daarover later meer.

Het grote NBA-basketbalteam Golden State Warriors heeft een nieuwe NFT-collectie onthuld ter herdenking van hun belangrijke aanloop naar de play-offs in 2022. Het in San Francisco gevestigde team wil de NFT-sector omarmen en in contact komen met gebruikers in deze sector die op zoek zijn naar basketbalverzamelobjecten.

De op twee na rijkste Mexicaan heeft gewaarschuwd voor een hoge inflatie van de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst. Hij stelde mensen die veel dollars bezitten voor om Bitcoin te kopen om zo hun huid te redden. Ricardo Salinas Pliego, die $ 13 miljard waard is, vertelde onlangs zijn verhaal over het leven met hyperinflatie in het Midden-Amerikaanse land decennia geleden. Terwijl Mexicanen de dollar over het algemeen als een veilige haven beschouwen, waarschuwt hij daartegen en gelooft dat de dollar ook aanzienlijk zal depreciëren.

De hele stablecoin-economie groeit in een snel tempo. Het is slechts $ 10 miljard verwijderd van een ​​enorme marktkapitalisatie van $ 200 miljard en de verwachting is dat dit niveau in de nabije toekomst zal worden bereikt. USD Tether (USDT) alleen al is nu ongeveer $ 83 miljard waard met alle munten in omloop, terwijl andere ook snel een inhaalslag maken.

Het grote blockchain-netwerk Celsius heeft aangekondigd dat het alleen beloningen zal geven aan geaccrediteerde in de VS gevestigde investeerders. De beslissing komt nadat de kredietverstrekker het doelwit is van nieuwe overheidsregels in de VS. Alleen Amerikaanse klanten kunnen rente verdienen via het uitleenprogramma van het DeFi-platform, wat de voortgang ervan ernstig kan belemmeren.

Cryptomixers worden steeds vaker het doelwit van regeringen over de hele wereld. Mixers introduceren anonimiteit in BTC-transacties door verschillende transacties te nemen en deze te vermengen met munten van anderen, waardoor een resultaat ontstaat dat veel moeilijker te traceren is. Mixers werden al vroeg erkend als een grote bedreiging. Nu vallen ze onder de anti-witwasregelgeving (AML).

De door inflatie getroffen Amerikaanse dollar laat opnieuw zien dat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) tot 8,5% steeg. Dit is het hoogste inflatiecijfer in het land in de afgelopen 41 jaar. Bitcoin wordt aangeprezen als een echt alternatief voor het aanhouden van contant geld en dat sentiment houdt aan.

Gebrek aan financiële diensten, vooral voor mensen zonder bankrekening, zorgt ervoor dat de acceptatie van cryptocurrency in Nigeria versnelt. Het Crypotverse-rapport van KuCoin laat zien dat de burgers daar digitale valuta zijn gaan gebruiken als een levensvatbaar alternatief voor het opslaan en overdragen van activa.

De volumes van Indiase beurzen zijn getuige geweest van een scherpe daling van 30% toen de crypto-belasting van 30% van kracht werd. De regering heeft onlangs deze oneerlijke crypto-belasting op de gebruikers ingevoerd om de sector zichtbaar onder druk te zetten.

Bitcoin koers stabiel op $ 40k

Bitcoin bracht gisteren het grootste deel van de dag door met proberen vast te houden aan de weerstand van $ 40k en is daar grotendeels in geslaagd. De toekomst kan echter leiden tot meer bearish druk.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39,7k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 7 uur 's ochtends begon te stijgen. Het boekte op een gegeven moment een hoogste punt in 24 uur van $ 40,8k, voordat het vlak onder de $ 40k terugviel. Vannacht is de koers weer langzaam opgelopen tot net boven $40.000. Gedurende deze periode werden geen grote prijsbewegingen gemeld.

Bitcoin is momenteel verwikkeld in een bearish patroon dat de waarde heeft verlaagd van ongeveer $ 48k minder dan 11 dagen geleden tot $ 40k nu. De verwachting is dat de koers met verdere bearish druk te maken zal krijgen. De stieren lijken in diepe wanorde te verkeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 750 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hebben de afgelopen 24 uur enkele verliezen geleden, op enkele uitzonderingen na. Terra (LUNA, -3,5%), Dogecoin (DOGE, -2%) en Polkadot (DOT, -2%) boekten de grootste verliezen. Shiba Inu (SHIB, 10%) won dankzij de notering op Robin Hood.

SHIB koers grafiek 

In ander nieuws….

Meer dan 3/4e van Bitcoin-adressen nog steeds op winst

Ondanks de recente daling van de markt, beslaat het aantal Bitcoin-adressen dat nog op winst staat meer dan 3/4e van het totaal. Dit toont het langetermijnkarakter van Bitcoin-kopers en hun neiging om niet voortijdig te verkopen.

Meer dan 60% van het transactievolume bevindt zich in de zogenaamde winstdominantieregio. Dit betekent dat de transacties hebben geprofiteerd van het houden van de crypto. Dit toont de sterke reputatie van de cryptomarkt als geheel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram