Hoge premie voor Grayscale Crypto Trusts bieden belofte voor toekomstige adoptie cryptocurrency

Grayscale crypto trust 

Terwijl cryptocurrency in populariteit begint te stijgen, zoeken velen over de hele wereld naar manieren om de exposure van de portefeuille aan cryptocurrency te vergroten en naar manieren om veilig te investeren in een verscheidenheid aan cryptocurrencies. Met de lancering van Grayscale's cryptocurrency trust-producten hebben mensen nu een manier om te investeren in hun favoriete cryptocurrency, zonder daarvoor op een specifieke crypto-exchange te hoeven handelen. De Crypto-trust producten worden namelijk gewoon verhandeld op de Amerikaanse aandelen beurs.

Grayscale Litecoin trust en de Bitcoin Cash trust

Recent introduceerde Grayscale 2 nieuwe cryptocurrency trusts, naast de al bestaande  voor Bitcoin en Ethereum. Het gaat om de Litecoin trust (LTCN) en de Bitcoin Cash trust (BCHG). Het enthousiasme voor deze investerings-producten was echter groter dan ooit had kunnen worden gedacht en binnen 48 uur nadat de trusts zijn gelanceerd voor openbare toegang, werden ze verhandeld tegen premies van respectievelijk 753% en 351%!

Dat betekent dat voor Litecoin 7,5 keer de prijs werd betaald waarvoor je een Litecoin op een cryptobeurs kan kopen en voor Bitcoin Cash 3,5 keer de prijs.

De al wat langer bestaande Ethereum Trust (ETHE) wordt inmiddels verhandeld voor een premie van ruim 90%. Het fonds heeft een belegd vermogen van 837 miljoen dollar, wat overeenkomt met 1,8% van het totale aanbod aan Ethereum. Bij de lancering van het fons werd in eerste instantie een premie van wel 800% betaald, maar inmiddels is dat iets "genormaliseerd". 

Toenemende adoptie cryptovaluta

Hoewel het dus een stuk goedkoper is om Bitcoin en andere cryptocurrency op gespecialiseerde crypto-exchanges te kopen, stelt het Grayscale-trustproduct beleggers en instituties in staat om cryptocurrency-activa te kopen en cryptocurrency-blootstelling aan hun portefeuille toe te voegen op een vertrouwde, gecertificeerde manier. Met Grayscale-trusts kunnen beleggers aankopen doen in hun eigen broker-accounts, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om in cryptocurrency te investeren.

Deze nieuwe ontwikkeling betekent veel dingen voor de cryptocurrency markt. Ten eerste is het van cruciaal belang dat de Bitcoin en crypto-trusts zoveel aandacht trokken. Dit betekent dat er een grote behoefte is om te investeren in cryptocurrency en interesse in crypto als een langetermijn toevoeging aan de portefeuille van beleggers wereldwijd. Vanwege deze overweldigende interesse zou het kunnen leiden tot  een aanhoudend, langdurig succes van de koers van de trusts, wat het vertrouwen in deze activa zou versterken en het meer gewoon zou maken om in cryptocurrency te investeren als onderdeel van een evenwichtige langetermijnportefeuille.

Hoewel de premie op deze beleggingsproducten sindsdien is afgenomen en afgevlakt, is de zeer succesvolle lancering van de Grayscale-trusts een goed voorteken voor de toekomst van cryptocurrency-activa en het heeft ongetwijfeld de aandacht getrokken van andere financiële instellingen die mogelijk cryptocurrency-investeringsproducten willen opnemen in hun productaanbod.

 

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...