Hoge premie voor Grayscale Crypto Trusts bieden belofte voor toekomstige adoptie cryptocurrency

Grayscale crypto trust 

Terwijl cryptocurrency in populariteit begint te stijgen, zoeken velen over de hele wereld naar manieren om de exposure van de portefeuille aan cryptocurrency te vergroten en naar manieren om veilig te investeren in een verscheidenheid aan cryptocurrencies. Met de lancering van Grayscale's cryptocurrency trust-producten hebben mensen nu een manier om te investeren in hun favoriete cryptocurrency, zonder daarvoor op een specifieke crypto-exchange te hoeven handelen. De Crypto-trust producten worden namelijk gewoon verhandeld op de Amerikaanse aandelen beurs.

Grayscale Litecoin trust en de Bitcoin Cash trust

Recent introduceerde Grayscale 2 nieuwe cryptocurrency trusts, naast de al bestaande  voor Bitcoin en Ethereum. Het gaat om de Litecoin trust (LTCN) en de Bitcoin Cash trust (BCHG). Het enthousiasme voor deze investerings-producten was echter groter dan ooit had kunnen worden gedacht en binnen 48 uur nadat de trusts zijn gelanceerd voor openbare toegang, werden ze verhandeld tegen premies van respectievelijk 753% en 351%!

Dat betekent dat voor Litecoin 7,5 keer de prijs werd betaald waarvoor je een Litecoin op een cryptobeurs kan kopen en voor Bitcoin Cash 3,5 keer de prijs.

De al wat langer bestaande Ethereum Trust (ETHE) wordt inmiddels verhandeld voor een premie van ruim 90%. Het fonds heeft een belegd vermogen van 837 miljoen dollar, wat overeenkomt met 1,8% van het totale aanbod aan Ethereum. Bij de lancering van het fons werd in eerste instantie een premie van wel 800% betaald, maar inmiddels is dat iets "genormaliseerd". 

Toenemende adoptie cryptovaluta

Hoewel het dus een stuk goedkoper is om Bitcoin en andere cryptocurrency op gespecialiseerde crypto-exchanges te kopen, stelt het Grayscale-trustproduct beleggers en instituties in staat om cryptocurrency-activa te kopen en cryptocurrency-blootstelling aan hun portefeuille toe te voegen op een vertrouwde, gecertificeerde manier. Met Grayscale-trusts kunnen beleggers aankopen doen in hun eigen broker-accounts, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om in cryptocurrency te investeren.

Deze nieuwe ontwikkeling betekent veel dingen voor de cryptocurrency markt. Ten eerste is het van cruciaal belang dat de Bitcoin en crypto-trusts zoveel aandacht trokken. Dit betekent dat er een grote behoefte is om te investeren in cryptocurrency en interesse in crypto als een langetermijn toevoeging aan de portefeuille van beleggers wereldwijd. Vanwege deze overweldigende interesse zou het kunnen leiden tot  een aanhoudend, langdurig succes van de koers van de trusts, wat het vertrouwen in deze activa zou versterken en het meer gewoon zou maken om in cryptocurrency te investeren als onderdeel van een evenwichtige langetermijnportefeuille.

Hoewel de premie op deze beleggingsproducten sindsdien is afgenomen en afgevlakt, is de zeer succesvolle lancering van de Grayscale-trusts een goed voorteken voor de toekomst van cryptocurrency-activa en het heeft ongetwijfeld de aandacht getrokken van andere financiële instellingen die mogelijk cryptocurrency-investeringsproducten willen opnemen in hun productaanbod.

 

 

Bitcoin koers licht onder druk door stijgende Amerikaanse dollar

Bitcoin koers licht onder druk door stijgende Amerikaanse dollar

dinsdag, 26 september 2023 16:41

De Bitcoin koers beweegt momenteel tussen $26k en 26,45k, na een relatief rustig weekend . De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie glijdt terug naar defensieve posities, nadat verdere...

Plan B voorspelt Bitcoin koers tussen $100.000 en $1 miljoen in 2025

Plan B voorspelt Bitcoin koers tussen $100.000 en $1 miljoen in 2025

dinsdag, 26 september 2023 11:14

  De Bitcoin koers weet beleggers nog niet echt te inspireren. De laatste tijd is het of stabiel, of het daalt langzaam en dat is natuurlijk niet wat je als crypto-belegger wil zien. Er zijn echter...

Bitcoin koers ongekend stabiel en wordt Coinbase te machtig?

Bitcoin koers ongekend stabiel en wordt Coinbase te machtig?

zondag, 24 september 2023 10:43

  De Bitcoin koers is de afgelopen dagen weer een toonbeeld van stabilteit, maar of dat nou zo positief is, is de vraag. De meeste Bitcoin bezitters zitten daarvoor immers niet in BTC, maar voor de...