Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets boven $ 41k en Ripple claimt grote overwinning in rechtszaak tegen SEC

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag iets boven $41k, toen het een klein herstel registreerde na de recente daling. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie vertoonde enkele tekenen van herstel, maar de algehele impact is op de markt is vrij klein. Altcoins veerden de afgelopen 24 uur ook wat op. Daarover later meer.

Ander nieuws: Ripple claimt een grote overwinning op de SEC in de lopende zaak tegen de vermeende illegale effectenverkoop van het bedrijf. De rechter oordeelde in het voordeel van het digitale valutaproject, maar was het een echte overwinning? Daarover later meer.

De Braziliaanse Senaat heeft een nieuwe "Bitcoin-wet" aangekondigd. De goedkeuring van deze wetgeving zal de president van het land in staat stellen voor dit doel een nieuwe regelgevende instantie op te richten of deze bevoegdheden te delegeren aan een bestaande openbare regelgevende instantie. De langverwachte wetgeving zat al zeven jaar in de pijplijn en heeft nu eindelijk het licht gezien.

De Tether CEO heeft verklaard dat stablecoins het perfecte Trojaanse paard zijn voor de grotere crypto-sector, vooral Bitcoin zelf. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview. Paolo Ardoino, de CEO in kwestie, is van mening dat de stablecoin-markt het eerste mechanisme heeft waarmee mensen vertrouwd kunnen raken, voordat ze betrokken raken bij veel complexere en striktere digitale valutanetwerken.

Groot cryptocurrency wallet-project MetaMask heeft nieuwe maatregelen aangekondigd voor de integratie van meer institutionele beleggers. Vijf grote van dergelijke bedrijven Gnosis Safe, Hex Trust, GK8 en Parfin hebben hiervoor een strategisch partnerschap met MetaMask gesloten.

Een Argentijnse stad wil investeren in Bitcoin-mijninfrastructuur om de hoge inflatiecijfers in het land te bestrijden. Het 6000 leden tellende bevolking van Sorradino in de provincie Santa Fe wil dit gedurfde avontuur aangaan door zich te associëren met crypto, maar ze zullen hiervoor veel overtollige elektriciteit nodig hebben.

Een Facebook-klokkenluider heeft verklaard dat de nieuwe Metaverse-applicaties van het bedrijf alle schade zal herhalen die het bedrijf door de jaren heen heeft aangericht. Frances Haugen, de klokkenluider in kwestie, is van mening dat het bedrijf de persoonlijke informatie en privacy van miljarden gebruikers opnieuw in gevaar zal brengen.

De Mozilla Foundation is vanaf nu gestopt met het aannemen van BTC-donaties en heeft verklaard dat het bedrijf vanaf nu alleen Proof-of-Stake (PoS)-donaties accepteert. De organisatie noemde het uitgebreide energieverbruik van het netwerk als reden voor de laatste stap.

Een Ethereum-ontwikkelaar is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor het overtreden van sancties tegen Noord-Korea. Hij kreeg ook een boete van $ 100.000 voor het overtreden van deze beperkingen. Virgil Griffith, de ontwikkelaar in kwestie, reisde illegaal naar Noord-Korea en hield daar toespraken die lieten zien hoe het land sancties met behulp van cryptocurrencies kon vermijden.

Bitcoin herstelt iets naar $ 41k

Bitcoin herstelde zich eerder op de dag enigszins tot ongeveer $ 41k. De koers bracht een groot deel van de tijd door net onder $40k, voordat hij later op de dag begon te stijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39.5k. Het handelde lange tijd zijwaarts zonder verandering in de trend tot 15.30 uur in de middag toen het begon te stijgen. Het ging boven $ 41k en bleef daar een tijdje voordat het net voor de tijd van publiceren boven $ 41.5k kwam.

Het recente herstel van Bitcoin was enigszins een opluchting voor de bulls, maar het marktsentiment is nog steeds in het voordeel van de beren, aangezien ze eerder deze maand met succes een stijging naar $ 50k hebben gestopt. De bulls moeten de koers zo snel mogelijk boven $45k brengen als ze hetzelfde bullish scenario willen creëren als eerder. Aan de andere kant moeten beren de koers onder de $45k houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $785 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken wat winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 24 uur wat winst. Ze omvatten Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 3,3%), Ripple (XRP, 3,5%), Solana (SOL, 4%), Cardano (ADA, 3,5%), Terra (LUNA, 5,25%) , Avalanche (AVAX, 7,3%), Dogecoin (DOGE, 3,3%), Polkadot (DOT, 5%), Shiba Inu (SHIB, 5%), Near Protocol (NEAR, 7,5%) en Polygon (MATIC, 3,6%). Ze boekten allemaal wat winst.

NEAR koers grafiek

In ander nieuws

Ripple claimt grote overwinning op SEC in laatste update

Het grote cryptocurrency-netwerk Ripple heeft een zeer grote overwinning behaald in zijn lopende zaak tegen de SEC. De zaak die al meer dan 16 maanden aansleept, zag de laatste ontwikkeling waarin de rechtbank in het voordeel van het cryptobedrijf oordeelde en bepaalde dat bepaalde documenten niet aan de SEC konden worden gegeven.

Dit is echter al een tijdje aan de gang en geen van beide partijen is nog echt overtuigend aan de winnende hand. De SEC vertoont echter een aantal wanhopige tactieken. Als de zaak is opgelost, kan XRP een grote prijsstijging ervaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram