Bitcoin stabiel op $ 40k en RobinHood CEO zegt dat DOGE de valuta van het internet kan worden

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 40,5k op het moment van schrijven na weinig of geen verandering in de koers gedurende de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is amper bekomen van een bearish actie die ertoe leidde dat de koers daalde van een hoogtepunt van $ 48k naar een dieptepunt van $ 39k. Altcoins daarentegen herstelden zich licht, op enkele opmerkelijke uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de CEO van de populaire handelsapp Robin Hood gelooft dat Dogecoin de valuta van internet zou kunnen worden. Vladimir Tenov, de topman bij het handelsbedrijf, gaf zijn verdediging van de meme-munt uren nadat de maker van DOGE Musk bekritiseerde vanwege zijn capriolen met betrekking tot de cryptocurrency met hondenthema.

Steeds meer BTC verlaat beurzen, wat aantoont dat er een proces voor de opbouw van activa op lange termijn aan de gang is. Onlangs zag Coinbase een vlucht van meer dan 30.000 BTC op één dag weg van de exchange. Als deze trend zich voortzet, kan dit leiden tot een aanbodschok die uiteindelijk zal leiden tot een appreciatie van de digitale valuta. Over het algemeen heeft in maart veel cryptovaluta de grote beurzen verlaten, naar verluidt voor HODLing-doeleinden op de lange termijn.

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft verklaard dat de zaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) veel beter gaat dan hij had gehoopt. Hij gaf deze opmerkingen nadat het bedrijf opnieuw een kleine overwinning behaalde tegen de SEC in de rechtszaal. Daarover later meer.

Grote universiteiten zijn begonnen met het opnemen van blockchain-technologie en cryptocurrencies in hun curriculum. De Oxford University in het Verenigd Koninkrijk, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston en Havard University hebben allemaal cryptocurrency-gerelateerde cursussen opgenomen in hun brede curriculum.

De populaire crypto-exchange BitStamp heeft gebruikers gevraagd om vanaf nu de bron van hun crypto te verstrekken. Het lijkt er op dat ze daarmee willen voldoen aan verschillende voorschriften die verband houden met de sector. Aanvullende documenten bevatten de herkomst van crypto en het jaarinkomen.

Cardano (ADA) heeft zijn waarde de afgelopen weken flink zien dalen. De cryptocurrency verloor aan het begin van dit kwartaal ongeveer 30% van zijn waarde, ook al lijkt het netwerk grote veranderingen door te voeren met een nieuwe hard fork.

Binance Exchange heeft zijn nieuwe klantenservicecentrum in Turkije gelanceerd, het eerste dergelijke verkooppunt in de regio. De stap komt nadat steeds meer Turken cryptocurrencies adopteren in het licht van inflatie en de onbetrouwbare Turkse Lira.

Terraform Labs, het bedrijf achter het Terra blockchain-netwerk, heeft meer dan $ 880 miljoen aan crypto geschonken aan de Luna Foundation Guard. De stichting beheert de Terra USD stablecoins en heeft activa nodig om deze als onderpand te geven. Dit wordt echter niet gezien als de beste praktijk in de branche.

De prioriteit van Elon Musk is het verminderen van spam op Twitter. Deze mening verkondigde hij nadat hij een positie als Twitter commissaris had afgewezen, omdat hij daardoor niet meer dan 15% van het bedrijf zou kunnen bezitten. Musk heeft ook aangekondigd dat hij de sociale mediagigant compleet wil overnemen en "transformeren".

Microstrategy heeft onlangs een communiqué aan zijn aandeelhouders uitgegeven en verklaard dat het niet zal vertragen met zijn Bitcoin-aankopen. Het bedrijf heeft op dit moment een werkelijk enorme hoeveelheid van 129.218 BTC en stapelt er nog steeds Bitcoins bij.

Bitcoin koers stabiel op $ 40k

Bitcoin handelt momenteel op $ 40.4k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency komt tot rust na een neerwaartse beweging van een hoogte in 2022 van $ 48k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 39,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts en ging meerdere keren boven en onder het niveau van $ 40k. Om 9.30 uur 's ochtends begon de koers iets boven $ 40k te stijgen en is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin wil consolideren rond het niveau van $ 40k, aangezien het de afgelopen dagen binnen gehoorsafstand daarvan is gebleven. De beren zijn waarschijnlijk tevreden met hun laatste zet en hebben geen haast. De stieren aan de andere kant klampen zich momenteel vast aan strohalmen en moeten een grote stap maken of het momentum volledig overgeven aan beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 768 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,6%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine, gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten over het algemeen enkele kleine, gemengde winsten, afgezien van een paar uitzonderingen. Ripple (XRP, 8,5%) en Litecoin (LTC, 4,5%) waren de twee grote winnaars. XRP steeg dankzij het positieve nieuws uit zijn kamp.

Ripple koers grafiek

In ander nieuws…..

Ripple CEO zegt dat SEC-zaak beter gaat dan gehoopt

Ripple CEO heeft flamboyant beweerd dat de SEC-zaak ertegen erg goed gaat voor het digitale valutaproject en beter dan ze hadden kunnen hopen. De rechtbank heeft onlangs het verzoek van de SEC om meer documenten afgewezen.

Hij gaf deze opmerkingen zelfs toen de twee partijen nog klappen uitdeelden in het gerechtsgebouw zonder duidelijk resultaat voor Ripple. De zaak sleept ook al zo'n anderhalf jaar voort. Van Garlinghouse is bekend dat hij de resultaten in de rechtszaal overdrijft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram