Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - SHIB en APE doen het goed, LUNA stelt teleur

crypto nieuws

Het is weer een week die niet zo goed was voor blockchain-investeerders. Bitcoin blijft ondermaats presteren, en zoals meestal het geval is wanneer dat gebeurt, staan ​​ook altcoins in het rood. Hoewel de altcoin-markt de afgelopen weken nogal bearish was, slaagden sommige alternatieve cryptocurrencies er ondanks de omstandigheden in om indrukwekkende winsten te behalen. Laten we eens kijken naar een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

SHIB koers barst uit na Robinhood-lijst - Zal Shiba Inu Dogecoin opnieuw flippen?

Shiba Inu (SHIB) presteert al maanden verschrikkelijk en veel analisten beweerden dat de situatie van 's werelds op één na populairste meme-token hopeloos is. Maar voorlopig hebben SHIB-fans redenen tot optimisme - de afgelopen week is de SHIB koers met bijna 8% gestegen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien bescheiden lijkt, ziet 8% er veel indrukwekkender uit als we ons realiseren dat de meeste altcoins de week met verliezen zijn geëindigd.

De reden waarom Shiba Inu plotseling weer tekenen van leven vertoonde is simpel. Robinhood, een van de meest populaire platformen voor particuliere beleggers ter wereld, heeft eindelijk besloten om SHIB op de lijst te zetten.

Robinhood aarzelde maandenlang om Shiba Inu op het platform op te nemen, ondanks het feit dat fans van het meme-token het platform obsessief lastig vielen op alle sociale media en onmiddellijke toevoeging van SHIB eisten. Vertegenwoordigers van Robinhood hebben zelfs opgemerkt dat de vermelding van Shiba Inu onmogelijk zou kunnen zijn vanwege zorgen over de regelgeving.

Het is niet duidelijk wat de plotselinge omslag bij Robinhood veroorzaakte, maar het is duidelijk dat de vermelding van SHIB wonderen deed voor de prijs van het meme-token. Oorspronkelijk schoot de prijs van Shiba Inu omhoog met maar liefst 35% in slechts één dag. Hoewel de koers snel een deel van de winst corrigeerde, is het nog steeds een zeer indrukwekkende rally.

Ondertussen gaat het niet goed met de directe concurrent van SHIB. De afgelopen week is de prijs van Dogecoin met bijna 6% gedaald. De kloof tussen DOGE en SHIB wordt snel kleiner - Dogecoin is momenteel de 11e grootste munt met een marktkapitalisatie van $ 18,5 miljard, en Shiba Inu is 15e met een marktkapitalisatie van $ 14,5 miljard. 

SHIB koers grafiek 

ApeCoin Goes Ape: enorme APE-rally zet door

Shiba Inu is niet de enige dierenpenning die deze week geweldig presteerde. ApeCoin (APE) deed het zelfs nog beter - het nieuwe token, gelanceerd door de Bored Ape Yacht Club, is met meer dan 18% gestegen, wat het verreweg het best presterende grote crypto-activum van de afgelopen 7 dagen maakt.

Interessant is dat de reden waarom ApeCoin in prijs explodeerde precies dezelfde is als de reden waarom SHIB het zo goed doet: Robinhood. Maar terwijl we in het geval van Shiba Inu te maken hebben met een daadwerkelijke handelsmogelijkheid, hebben we in het geval van ApeCoin alleen ongefundeerde geruchten.

Direct nadat Shiba Inu op Robinhood was genoteerd, begonnen fans van de Bored Ape Yacht Club te speculeren dat ApeCoin binnenkort ook aan het platform zal worden toegevoegd. Sommige influencers begonnen zelfs te beweren dat ze er zeker van zijn dat APE zeker de volgende cryptovaluta op Robinhood zal zijn - uiteraard zonder bronnen te noemen.

Voorlopig is het nog steeds niet zeker of APE aan Robinhood wordt toegevoegd. Maar of dat nu gebeurt of niet, één ding is al duidelijk: ApeCoin is momenteel de best presterende altcoin op de markt en zou binnenkort een van de grootste cryptocurrencies ter wereld kunnen worden.

ApeCoin grafiek 

Een noodlanding in plaats van een start naar de maan? LUNA koers blijft naar beneden glijden

We hebben het gehad over de grootste winnaars van deze week, dus het is tijd om de grootste verliezer te noemen. Terra (LUNA) heeft de afgelopen 7 dagen verschrikkelijk gepresteerd en verloor bijna 22% van zijn waarde - veel meer dan enige andere grote altcoin.

Er zijn veel factoren die ertoe bijdragen dat de toekomst van Terra er op dit moment niet erg rooskleurig uitziet. Ten eerste maken crypto-analisten zich zorgen over de Terra USD (UST) stablecoin, het belangrijkste product in het Terra-ecosysteem. Sommige mensen beweren dat Terra's stablecoin met een marktkapitalisatie van bijna $ 17 miljard wordt ondersteund door niets anders dan lucht, en dat het op de lange termijn niet in staat zal zijn de koppeling aan de dollar te behouden.

Erger nog, virale threads op Twitter beweren dat Terra niet echt LUNA-tokens verbrandt om Terra USD te slaan, en dat de zogenaamd verbrande tokens door het team worden gestolen. Dit kunnen slechts gemene geruchten en nepnieuws zijn, mogelijk verspreid door Terra's concurrenten - maar het valt niet te ontkennen dat veel investeerders ze serieus nemen, en het heeft een grote impact op de LUNA-prijs.

Ondanks de verschrikkelijke prestaties van de afgelopen week, blijft Terra nog steeds een van de 10 grootste munten in het blockchain-ecosysteem. Maar als de ontwikkelaars niets doen om de reputatie van het project te verbeteren, kan LUNA die status binnenkort verliezen.

Luna koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram