Bitcoin stabiel op $ 40k en Amazon CEO zegt dat BTC en NFT's alleen maar zullen groeien

 

Bitcoin is momenteel stabiel op $ 40k (37.300 euro) en handelt binnen een smal bereik. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stabiliseert zichzelf na een aanzienlijke daling amper een week geleden. Altcoins daarentegen waren ook grotendeels stabiel of boekten kleine verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de nieuwe Amazon-CEO Andy Jassy sprak in een interview met CNBC over cryptocurrencies en NFT's. Jassy heeft een hele reeks onderwerpen aangeroerd, waaronder NFT's en cryptocurrencies, en zei dat beide waarschijnlijk zullen blijven. Daarover later meer.

De LUNA Foundation heeft weer voor $ 5 miljoen aan Bitcoin gekocht, waardoor hun totale bezit in de wallet op 42.530 BTC komt. De Terra Group heeft de laatste tijd agressief Bitcoin gekocht. Een deel ervan is omdat het het gebruikt om zijn Terra USD stablecoin, UST genaamd, te onderpanden. De stichting zet groot in op de UST om te concurreren met de USD Tether, de grootste stablecoin die momenteel op de markt is.

Een van de grote investeerders van Big Short, Michel Burry, is van mening dat de Amerikaanse Federal Reserve niet van plan is de inflatie in het land te bestrijden. Burry was een van de prominente mensen die de financiële crisis van 2008 voorspelde. Hij is van mening dat de Fed zich slechts toelegt op halfslachtige maatregelen zoals lichte renteverhogingen. De Fed kwam eerder dit jaar in het nieuws door afbouwmaatregelen en renteverhogingen aan te kondigen. Maar tot nu toe is de voortgang op dit gebied nogal traag geweest, wat de besluiteloosheid van de regelgever ter zake aantoont. Renteverhogingen zullen een harde impact hebben op de economie, maar zijn noodzakelijk om de inflatie te bestrijden.

Het Russische ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan een nieuwe cryptowet in het land en Twitter reageert er op dit moment op. De aanbevelingen van het ministerie van Financiën omvatten onder meer het wettig betaalmiddel maken van Bitcoin in het land. Het valt nog te bezien of de nieuwe stap het groene licht zal krijgen van het Russische parlement en, belangrijker nog, of Vladimir Poetin het zal goedkeuren. Russen bezitten naar verluidt veel BTC, waarvan bekend is dat deze honderden miljarden dollars waard zijn. Terwijl Rusland worstelt om de Oekraïne-oorlog te winnen, zou het deze stap kunnen gebruiken om verdere druk op de westerse landen en hun sancties op te voeren.

De Mexicaanse Bitcoin-miljardair Ricardo Salinas zegt dat, ondanks het grote potentieel van de cryptosector in het land, het een wettig betaalmiddel maken zeker een zware strijd zal zijn. De rijke pleitbezorger is van mening dat de cryptosector in de nabije toekomst zeer gunstig zal zijn voor het land, zelfs zonder dat de kwestie van wettig betaalmiddel wordt opgelost. Salinas investeerde in BTC toen het $ 300 waard was, dus hij kent de industrie beter dan veel mensen.

President Joe Biden heeft een voormalig Ripple-adviseur aangekondigd als zijn keuze voor vicevoorzitter van de Federal Reserve. Michael Barr, de man in kwestie, zal verantwoordelijk zijn voor de regelgevingsagenda van de Fed. Barr heeft een paar jaar geleden, voor een periode van twee jaar, voor Ripple gewerkt.

Bitcoin koers stabiel op $ 40k

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $ 40,1k op het moment van schrijven na weer een dag van inactiviteit. De cryptocurrency wil consolideren voordat het een nieuwe zet doet.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 40,4k. Het bleef een groot deel van de dag binnen $ 200 van dit cijfer voordat het om 17.00 uur 's avonds begon te dalen. De koers daalde tot ongeveer $ 40k en is sindsdien grotendeels stabiel gebleven.

Bitcoin is op dit moment vrij stabiel, aangezien het ernaar uitziet de volgende stap te zetten. De stieren staan ​​onder druk om te presteren en hebben toch nog helemaal niets laten zien, terwijl de beren het rustig aan kunnen doen. Hun volgende doel is $ 38k, maar hoe langer de BTC koers op dit niveau blijft, hoe sterker hun zaak zal worden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 765 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Sommigen, zoals Dogecoin (DOGE, -3%) en Cardano (ADA, -1,5%) boekten kleine verliezen, maar verder was er niets merkbaar.

ADA koers grafiek 

In ander nieuws….

Amazon CEO zegt dat Bitcoin en NFT's “are here to stay”

De nieuwe Amazon-CEO die eerder dit jaar Jeff Bezos verving, heeft zich in een recent interview met CNBC uitgesproken ter ondersteuning van de digitale valutasector. Andy Jassy, ​​de nieuwe CEO, is van mening dat zowel BTC als NFT's op de lange termijn zullen blijven bestaan ​​en hij is op zoek naar manieren om Amazon bij de sector te betrekken.

Hij verklaarde echter dat hij zelf geen BTC bezat. Op de vraag wanneer Amazon NFT's gaat verkopen, zei hij dat het bedrijf dat in de nabije toekomst zou kunnen gaan doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram